Monday, December 30, 2013

:: SIL Enggagement | Ain & Annas ::

28 December 2013

Alhamdulillah my SIL dah selamat bertunang dengan jejaka pilihan hatinya, Annas pada hari Sabtu lepas. Majlis dihadiri oleh ahli keluarga rapat sahaja.

 :: 28 December 2013 ::

Cerita di sebalik majlis ni:
On 25 Dec 2013, hubby received a call from my MIL. Die cakap keluarga Annas nak datang merisik sekaligus bertunang hujung minggu tu. Ape lagi, semua melompat la. Macam tak percaya pun ada.. Tapi benda baikkan, so proceed aje la. Preparation dibuat dalam masa 3 hari. *READ : 3 HARI YERR...

Annas ni still study in Scotland, balik bercuti for 3 weeks je. On 5th Jan 2014 ni die akan fly semula ke sana untuk habiskan baki pengajian die yang tinggal lagi setahun. Sebab tu la majlis ni sangat short notice. 

Barang hantaran digubah oleh Mak Su, adik my MIL. Cantikkan *ada sapa2 nak tempah??. Waktu aku kawen dulu pun mak su nie juga yang gubahkan untuk side hubby. Nasib baik la rumah PIL aku ni took only 15 min to Air Itam, so senang la nak beli barang-barang untuk gubahan hantaran. Hehehe.... 


 :: 5 tray barang hantaran ::

:: Ini la orang kuat majlis a.k.a Mak Su ::

 :: Sesi menyiapakan bakal tunangan orang =p ::

:: All set.. ::
 
Keluarga Annas tiba around 2 pm. Tanpa berlengah majlis diteruskan dengan majlis merisik. Perbincangan pun sangat santai, tak de nak berpantun bagai.. Ahakss =p... 

:: Sesi perbincangan ::

:: Hantaran dari pihak lelaki ::

Selepas risikan diterima, ayah Annas request nak dengar dari mulut adik ipar aku sendiri betul ke die terima Annas. Time tu Ain duduk dalam bilik, bile aku panggil die keluar, mula-mula die tak nak keluar. Die tanya aku boleh tak kasi tanda isyarat setuju je dari bilik... Kikiki, malu-malu plak die...

:: Nervous member nak menjawab soalan bakal pak mertua =p ::


Lepas Ain cakap SETUJU je, terus mak Annas sarung cincin bertunang =p
Alhamdulillah majlis berlangsung dalam keaadaan yang sangat smooth.

:: Ehemmm... orang tu da selamat bertunang la ::

:: Cincin merisik & bertunang ::

So lepas tu apa lagi, kita makan dulu..
Hidangan nie semua disediakan oleh MIL aku =p..
Ada ayam masak merah, kari daging, urap, sambal sotong & dessert.

:: Nyummssss.. ::

:: One happy family ::

:: Ain, si bongsu kesayangan mama & ayah ::


:: =p ::

 :: Umi & Maira ::

:: Si pipi gebu Maira ::

:: Aik.. belum ape2 lagi da kendong anak org?? =p ::
BTW baby ni anak buah Annas. Baru 3 bulan tapi berat dah cecah 8kg..

Congratsss to Ain & Annas
Semoga hubungan ini berkekalan hingga ke jinjang pelamin
Amin.

1 comment:

irmafittaputri said...

mommy sofia kecik benor ler..comel