Thursday, December 26, 2013

:: Part 1 : Hello Kitty Town ::

11th March 2013

Bulan Mac lepas, aku ada kursus di JB. So alang-alang sampai sana, aku ajak hubby bawak Sofia jalan2 @Sanrio Hello Kitty Town at Puteri Habour, Johor. Untuk tiket price boleh refer SINI ekk..

Lepas korang purchase tiket, sila naik escalator ke first floor untuk ke Hello Kitty Town manakala Little Big Club is on the second floor and Thomas and Friends Park is on the third floor. Aku super excited pergi tempat ni sebab die indoor park which is sangat sesuai untuk budak-budak macam Sofia. But please keep in mind, theme park nie tak ada thrill ride ye.. Memang sangat sesuai untuk budak-budak bawah umur.. Hehe..

Hello Kitty Town



Mula-mula masuk kitorang naik Tea Cup Ride =p...


Next kitorang bergambar dengan maskot Hello Kitty @Dream Photo Garden



Masa beli tiket, kita akan dapat Dailly Activity Card untuk digunakan masa nak masuk Wishful Studio (Cookie Studio, Nail Salon, Jewellery Making Workshop, Costume Dress-up), Kitty House & Black Wonder. So every time masuk each studio, kena kasi card ni pada petugas untuk di cop. *boleh masuk sekali sahaja for each studio. 

 :: Dailly Activity Card ::

:: Wishful Studio  ::
(Cookie Studio, Nail Salon, Jewellery Making Workshop, Costume Dress-up)::
*kami tak masuk pun nail salon sebab malas nak kaler2 kuku nih  =p

So first stop, kitorang masuk Cookie Studio. Each of us diberi satu cookie, so terpulang la pada creativity masing-masing untuk warnakan cookie tu.

:: Ngegegge cute kan ::

:: Kasi blusher sikit ::

:: Sofia pun nak tunjuk bakat gak ::

Next, kami masuk Jewellery Making Workshop. Di studio nie kami diberi pilihan untuk pilih pendant untuk dipakai dengan rantai silver. Pendant die chomel2, kalau boleh Sofia nak pilih semua.. Haha..

:: Pilih.. pilih ::

:: Dapat 2 set rantai ::

:: Yayyy dah siap, boleh terus pakai ::
I wonder mana la Sofia simpan rantai tu sekarang??

Next stop, kami masuk Costume Dress-up. Kat sini ada macam-macam costume and kita boleh pilih satu costume sahaja. Ada petugas yang akan ambil gambar and kita boleh purchase gambar tu di Kawaii Photo Center sebelum balik.

:: Bab-bab pakai costume nie aku serah kat En Suami.. ahakss ::

Next kami ke Kitty House!. Kitty House ni macam rumah Hello Kitty la, complete dengan living room, bedroom, bathroom and kitchen. Semua barangan berasaskan Hello Kitty. *aihh nasib la Sofia tak mintak bedroom die macam bedroom Hello Kitty.


:: Yahhh tu dia gaya anak dara kami ::

:: Family portraiture ::

:: Daddy & daughter bonding time ::

:: Aisyhhh chomel sungguh.. Daddy, can i have one?? ::

:: Dalam toilet ::

:: Dressing table ::

 :: Kitchen & dining area ::

:: Hiasan dalaman Kitty House ::

 Next kami ke Black Wonder. Di sini kami diberi satu mission untuk selamatkan Hello Kitty & Danial yang kena culik oleh Kuromi. Kena selesaikan misi ni dalam masa yang ditetapkan. *Menggelabah gak nak kejar timing tu.
 

:: Eerie entrance to Black Wonder ::


:: Bergambar dulu sebelum start mission ::

 Gambar kiri : Heloo Kitty yang diculik
Gambar Kanan : tempat check-in torch sebelum mission bermula

Mula-mula masuk dalam tempat nie macam scary sikit sebab pencahayaan die a bit kelam and setting die macam castel lama. Then petugas kt situ tanya nak jalan or buat mission? So of coz la kami pilih untuk buat mission, baru la thrill gitu. Masa check-in torch tu, kami diberi satu simbol. So just follow simbol tu untuk dapatkan klue-klue yang seterusnya which is 5 huruf yang akan membentuk satu perkataan. Perkataan itu la 'password' untuk bebaskan Cik Hello Kitty kite =p.





And kami berjaya dapatkan password untuk selamatkan Hello Kitty & Danial.
Yaaayyyyyy...


:: Muka orang puas hati dapat solve the puzzle ::

And guess what, kitorang dapat A... Wehuuuu...
*Semangat tak kami.. wahaha

:: Certificate penyertaan ::

Next we were entertain by Hello Kitty and her friends. Memang bestttt sangat show derang.

:: Tinggi betul abg tu melompat ::

:: Bergambo lagi ::

:: Dan lagi =p ::


:: Sebelum keluar dari Hello Kitty Town, sila dapatkan gambar2 korang di Kawaii Photo Center ::

Fuhhhh tu baru settle 1st Floor. 
Nantikan Part II untuk The Little Big Club & Thomas & Friends ye..



 

2 comments:

-cinta soFiaSafiya- said...

subhanallah, comelnyaa bloq awak..
anak awakpn comeii....
pic-pic pn super ohsem...
sekali singgah terus jatuh cinta...

salam kenal awak :)

irmafittaputri said...

bestkan pi sini...masa kami pi time tu baru bukak..amik masa 1 hari kat hello kitty & 1 hari kat little big club..sbb kena Q panjang gilos..skrg dh xpack sangat..