Thursday, July 26, 2012

:: ALERT : My Friend' Car Being Hijacked Infront of Her House ::

Hidayah's FB Status on  24 Julai 2012


Berderau darah bile baca status Yaya di Facebook semalam. She has been hijack in front of her house in Subang Jaya at 10.15 pm  by 4 Indian guy using parang.. Masya-Allah gerun nyer aku dengar... Anak-anak dan bibik ada dalam kereta and kejadian tu berlaku masa Yaya nak closed her front gate. Alhamdulillah they didn't harm her or the kids but they are still traumatized over the incident.

Buat Yaya
Takziah babe..
Barang hilang kita boleh cari lain, yg penting nyawa semua selamat.Thank goodness u n family r safe.
Ada hikmah disebalik kejadian tu.
Be strong ya & do take care.
May Allah SWT protect u n family always.
Insya-Allah..

****************************************************

Yaya's FB Status on 25 Julai 2012

My dear friends and relatives, I'm so touched and thankful for everyone's attention. still traumatized over the incident and at times keep on reminiscing last night's event, keep on blaming myself for not be extra vigilant... I had the hunch initially when the car jacker stop in front of my neighbor's which is 2 houses next to mine, but when 1 of them came out and pretended to be on the phone, I thought they were friends of my neighbor (my neighbor next house is an Indian family). so I just brushed away the thoughts and parked the car inside the porch. I went to lock the gate when 3 of them ambushed me with parang. I ran towards the driver's door but felt down and the parang man was already in front of my face, spoke in Malay commanded my maid and two kids to come out from the car, i shaken and screamed hysterically "amik, amik semuanya" pointed to the car, and rushed to the backseat to get my 3-yo daughter and my maid who was holding my 8-mo boy. it was in split second, i saw their faces but couldn't remember it, as far as i remember 2 of them were small torso, the one who's pointing the parang at me was a bit plump guy (the same guy who was pretending to be on phone earlier) and they were wearing dark collared shirt, maybe factory workers or car wash workers and could be mechanics.

So please friends, i wouldn't want this to happen to anyone of you, be extra vigilant and don't act rashly, just when you saw group of strangers nearby your house and stay there doing nothing and look around suspiciously, don't go out from the car, the moment you get off your driver's seat they will action, my maid was the one who open the gate but they didn't go straight to ambush till i left my seat, its the perfect timing for them to action. Subhanallah....its really terrifying!!!!!!

I know its a slim chance to get my car back but if anyone of you encounter any Honda City 1.5 in grey with plat WTE 1989 (I'm sure they would have changed the plat), please report to the nearest police station. I have nothing to described on my car, it was a typical car, nothing fancy inside, no girly stuff. I appreciate your attention guys, with that I thank you so much. Only Allah can repay your kindness. Amin.

Update on 26 july 2012

 


So pada kawan-kawan semua, PLEASE CONTACT HIDAYAH on 019 389 0338 if anyone of you encounter her Honda City 1.5 in grey with plat WTE 198 and please spread this news!!!! TQ

  
 

Thursday, July 19, 2012

:: MARHABAN YA RAMADHAN ::



Kpd keluarga, sahabat handai, sedara mara dan kepada semua UMAT ISLAM Di dunia ♥

Beberapa hari lagi NAFAS menjadi TASBIH...
Beberapa hari lagi TIDUR menjadi IBADAH...
Beberapa hari lagi DO'A2 di KABULKAN...
Beberapa hari lagi pahala di LIPAT GANDAKAN...


Tapi itu semua tidak akan terjadi sebelum kita saling mema'afkan dengan penuh keikhlasan...

Sesungguhnya...


Tidak ada lidah yang tidak pernah berucap salah,
Tidak ada hati yang tidak pernah iri dan dengki,
Tidak ada mata yang tidak pernah salah memandang,
Tidak ada telinga yang tidak pernah salah mendengar,
Tidak ada akal yang tidak pernah salah mentafsir...

Dikesempatan ini,saya ingin memohon ampun dan maaf atas kekhilafan yang telah saya lakukan..


Kerana...


Saya cuma manusia biasa yang tidak dapat lari daripada melakukan kesilapan, maafkan saya....!
 

Selamat menyambut RAMADHAN ALMUBARAK

Semoga Ramadhan tahun ini antara yang terbaik buat kita bersama
InsyaAllah =p




 

Friday, July 6, 2012

:: Jadual Next Week ::


Ya Allah,
Kau berikanlah kesihatan tubuh badan buatku agar aku dapat menyelesaikan tugasku dengan sempurna...
Amin..


:: Err bos 16/7 tu saya nak cuti boleh tak?? Ehehe... ::

Thursday, July 5, 2012

:: Putrajaya - FLORIA 2012 ::

Wehuuuuu Floria kali ke-5 kini kembali and kali ini bertemakan "Bougainvillea, Enduring Beauty". Sedikit fakta menarik mengenai  Bougainvillea atau nama lainnya, bunga kertas...

- Terdapat lebih kurang 100 - 120 kultivar/hibrid bunga kertas yang ada di Malaysia.
- Berasal dari Amerika Selatan, nama botani Bougainvillea spp.
- Bunga kertas adalah daripada famili Nyctaginaceae yang mengandungi 28 genus dan 250 spesies. Terdapat tiga spesies utama bunga kertas di Malaysia - B. glabra, B. spectabilis and B. peruviana.
- B. glabra 'Mrs.Butt' telah sampai ke Malaysia pada tahun 1923 dan diikuti pula oleh B. 'Mrs. Mclean' pada tahun 1933.

Anyway tak sangka dapat juga ke Floria nie sebab sepanjang minggu pameran (30 Jun 2012 - 8 Julai 2012) aku agak busy. Last weekend aku ada kursus di Port Dickson, this weekend pulak aku kena pergi audit di Kelantan & Terengganu. Tiba-tiba je time kursus last week, bos keluarkan arahan pada kitorang untuk pergi ke Floria on Monday & ambil gambar bunga2 kat sana as ada a few of our project ada landscape. *Pucuk dicita ulam mendatang beb.. Miahahah... Haruslah beronggeng secara berjemaah dengan geng2 bahagian =p.. Siapa lagi kalau bukan dengan Kak Uyun, Ikin & Fiza.

So jom layan gambar,


:: 1 Malaysia =p ::

:: Konon2 chomel la kan, boleh buat gambar cover album... Haha ::





:: Cactus.. chomel ::

:: Dalam banyak2 tempat, aku paling suka Majlis P.Pinang nie punyer konsep ::

:: Theme 'Under The Sea' ::

:: Pelbagai orkid ::

Sedikit tips untuk sesiapa yang nak ke sini, sila datang awal pagi especially for those yang bawak anak kecil  sebab bile dah masuk tengah hari, cuaca memang panas terik.. Macam nak menggelegak otak. Bawa la kipas + air mineral  + tisu and sila pakai pakaian yang selesa sebab confirm baju korang akan basah lecun dek peluh. Serious nihh...

So apa lagi, jom ramai2 pergi ke Floria. Tinggal a few more days sebelum pameran tamat, kalau terlepas next year mesti ada lagi =p. Anyway ni kali ke-3 aku attend event nie, kalau nak tengok pameran yang lepas, boleh tengok kat sini, 2010 & 2011.

Festival Bunga & Taman Putrajaya 2012 

Tarikh: 
30 Jun - 8 Julai 2012

Tempat: 
Pesisiran Tasik, Presint 2, Putrajaya 

Tema: 
Bunga Kertas - Tetap Menawan 

Masa Festival: 
9.00 pg - 10.00 ptg (Isnin - Khamis) 
9.00 pg - 12.00 tgh mlm (Jumaat - Ahad) 

Masuk adalah PERCUMA



:: Peta laman Floria ::
Sila rujuk petak yang bertanda 'P' untk parking