Wednesday, June 27, 2012

:: Wordless Wednesday - Forget Me Not ::

Ada banyak benda nak story, tapi mummy busy sgt...
Later k..



Friday, June 8, 2012

:: Avillion Port Dickson ::

A friend of mine, asked me to do an entry about Avillion Port Dickson coz she'll be going there tomorrow.  Sebelum nie dah pernah tulis kat SINI tapi terlupa nak cerita all the details kan..

 So what facilities do they have here??

1. Pool
Kat sini ada disediakan 3 jenis pool dan di buka 24 hrs ya'll =p. Wiwwiiwwi
  1. Cochin Pool - Only for adult ye. Sangat peaceful, siapa2 suka berjemur or nak rilex2 sambil baca buku memang sesuai lepak2 kat sini,  plus ada pula burung merak yang dibiar berkeliaran di dalam kawasan ni =p..
  2. Village Pool - sesuai untuk seisi keluarga
  3. Kids Pool - siap ada slide, budak-budak mesti suka. kids pool nie betul2 di sebelah Village pool

:: Cochin Pool ::
  *me & Abi siap swimming waktu malam  around 11 pm berdua je.. hehehe.. mieoww

 
:: Village pool ::


:: Kids pool ::


2. Pet Farm

Kat sini ada rabbits, peacocks, guinea-pigs, doves, chicks and more. Semua sangat jinak and yang best nyer kite boleh belai & feed the pets.

Opening hours:

Feed-A-Pet
1000 am daily

Bathe-A-Pet
10.00 am every Wed & Sun



They also have outdoor playground, water sports facilities (such as Hydro-bike, Kayak, Water Bee and Windsurfing),  steam & sauna room, gym, spa, table tennis, orchid farm, lookout point and many more. Pendek kata kalau korang stay kat sini, memang tak boring la and tak perlu keluar ke pekan PD sebab macam2 activiti kite boleh buat kat hotel ni. Avillion Port Dickson is a perfect hotel for short vacation, seriously.. And sesuai untuk mereka yang nak berhoneymoon. Ala-ala Bali gitu..



Panorama yang menarik..


:: Subhanallah, cantik sgt view sunset kat sini ::





Untuk maklumat facilities yang disediakan oleh Avillion ni, boleh la layar di SINI

 

Wednesday, June 6, 2012

:: Selamat Pengantin Baru Nor - Nikah 26 May 2012 ::

Fuhh Alhamdulillah, selamat sudah majlis pernikahan & reception di kedua-dua belah pengantin..Untuk upacara nikah, tema kitorang warna turquoise.. Tapi warna baju aku ada sikit off la.. Kekeke... Tak pe  la, tak de orang nak tengok aku pon =p

So Selamat Pengantin Baru Buat Nor & izham ye..
Semoga berkekalan hingga akhir hayat..
Amin..

Jom layan gambar


 :: Gorgeous bride ::

Sebelum di akad nikahkan, tok kadi mintak izin untuk tengok pengantin perempuan. Katanya nak tanya pada pengantin perempuan samada die bersetuju untuk dikahwin kan ke tak.. Ihihihi cam kelakar la pulak. Tapi ye la, maybe pernah ada kes pengantin pompuan lari kot =p.

Alhamdulillah dengan 3 kali lafaz (1st time laju sgt, 2nd time ada salah sebutan), adik ipar aku kini sah bergelar isteri kepada Izham =p.
 




:: Mendengar dengan penuh kusyuk apa yang pak imam tu cakap ::

Upacara membatalkan air sembahyang



Time untuk bergambar



 




 


The Pelamin

 

The Hantaran


*all done by Mak Su Lin

Bunga Pahar




Orang kuat Majlis


:: is non other than Mak Su Lin =p::