Saturday, May 26, 2012

:: Sister In Law is Getting Married Tonight :-) ::

Kasi preview sikit
=p

:: Berinai =p ::

:: Telur Pindang ::
 

Thursday, May 17, 2012

:: Kek Lapis Sarawak for RM25 ::

A friend of mine just came back from Sarawak and you simply can't leave Sarawak without bringing back their famous kek lapis!
 Instead of buying some for them, they decided to buy the kek lapis in bulk and asked me to sell it off.. 
Stock adalah terhad, siapa cepat die dapat..

1) Kek Lapis Masam Manis
&
2) Kek Lapis Cheese Oreo 


3) Kek Lapis Nescafe
&
4) Kek Lapis Cheese Ice Cream


5) KekLapis Coklat Cheese
&
6) Kek Lapis Strawberry Prune
 


7) Kek Lapis Sayang Sarawak
&
8) Kek Lapis Awan Nano



9) Kek Lapis Buah
&
10) Kek Lapis Book



11) Kek Lapis Puncak Kasih
&
12) Kek Lapis Sisik Ikan



13) Kek Lapis Ombak Rindu
&
14) Kek Lapis Susu




And not only  that, ikan terubok masin pun ada..
Kalau digoreng, taburkan hirisan bawang & cili api & perahan limau nipis, makan dengan nasi panas-panas, perghh memang terangkat =p....




So anyone interested??

Kek Lapis 
RM25

Ikan Terubok Masin
RM10

Untuk tempahan sila hubungi:
013-2907117 (Osya)
 
or 

sila e-mail ke:
osya_66@yahoo.com

 

Friday, May 11, 2012

:: Rumahku Banjir ::

Huwaaaaaaaaaaa... 
Siapa kata duduk rumah atas tak kena banjir...
Tengok nie...

:: Banjir di ruang tamu ::
*nasib baik tak kena tv



Terkejut tengok condition rumah time balik kerja petang semalam..
Air still dripping from the ceiling
Siling kitorang bocor disebabkan oleh hujan lebat for the past few days..
Dengar cerita dari pihak management, ada blok yang genting die terbang sampai boleh nampak langit..
Ada yang cornish runtuh...
Nauzubillah, mintak2 tiada sesiapa yang cedera..

Haisyhhh, nampak gaya esok kena kerja keras kemas rumah la....
Ada sapa2 nak tolong??
=p
 

:: Fenomena Burger Kaw-Kaw Wangsa Maju ::

Rasanya sana sini orang dok bercakap tentang Kaw-Kaw Burger Bakar Wangsa Maju, so yeah harus la aku tidak ketinggalan untuk try burger nih.. But this time, bukan aku yang pergi kedai tu, tapi adik aku =p.. Die beratur dari pukul 6.30pm, and finally around 9.00pm baru dapat makan.. Kalu tanyer aku, tak de kuasa la aku nak beratur lelama macam tu... Lagi-lagi pulak kalau pergi bertiga dengan Abi & Sofia.. Silap2 mau meroyan anak aku tunggu lama2 kat situ...

:: Beratur sebelum ambil no.. Time nie around 6.30pm::

:: Kalu beratur pukul 6.30pm dapat no 32, so orang yang dapat no 1 tu beratur kul berapa ekk?? ::

:: Finally baru boleh placed order ::

Harga burger bakar kat sini start dengan RM7.50 up to RM63.50 for 10 patties. Every patties weighing not less than 175gm each. So nie la menu bagi kedai burger kaw-kaw..

Mereka-mereka di sebalik tabir =p


::  Bakor bang.. bakor::



:: Nampak derang menjaga kebersihan dgn pakai sarung tangan .. Good, good::

   
:: Huuuu 3 patties, bleh habis ke tu?? ::

For me, aku order yang biasa je.. Single patties with cheese

:: Single patty with cheese @ RM8.50 ::


My verdict??
Biasa-biasa aje as aku pernah try yang lagi sedap dari ni.. 
Nak tau burger apa??
Sila scroll gambar paling bawah sekali =p..

At least kalau orang tanya, "Ko pernah makan burger Kaw-kaw??"
Aku, "Mesti la.. Kata burger fenomena abad ini =p"

So for those yang nak pergi ke sini, sila refer map di bawah nie ye..


Burger Bakar Kaw Kaw Wangsa Maju
Wangsa Maju Section 2
Nearby Putra Wangsa Maju and located in front of TBUN Cyber Cafe
GPS: 3.206478, 101.73523
Phone:     0102400477 & 0126276547
Email: burgerbakar@gmail.com
Website: http://www.burgerbakar.com

 ***********************************************************************

Ok next burger bakar yang aku pergi is HK Grill Burger @ AU5.

Actually kitorang ternampak kedai nie waktu baru balik dari kedai Burger Kaw-kaw. That time around 11.30pm, and mula-mula Abi ajak la makan kat burger wangsa maju tu tapi orang still ramai lagi yang beratur. Disebabkan kitorang nie bukanlah kategori yang penyabar nak menunggu plus dah agak lewat kan so terus patah balik. On the way back ternampak kedai nie kat tepi jalan AU5. So apa lagi, Abi pun terus berhenti and order..


:: Around 10min dah dapat burger nyer =p ::

Harga untuk single patty nie baru RM7.50 plus die ada letak pineapple. So bile makan ada rasa sweet2 gitu. Not bad and tebal jugak burger nyer plus tak perlu menunggu berjam-jam =p. Cuma burger die agak loose.


:: HK Grill Burger @RM7.50 ::

***********************************************************

Tapi apa pon, burger Big Ass TLG tetap dihatiku...
Nyummmm...


  :: Big Ass @RM14 ::

*every patty 200g + within 15-20min dah dapat burger + conducive area - BUT kena buat reservation sebelum datang


So the choice is yours..
Mana satu pilihan anda??
=p

Wednesday, May 9, 2012

:: Diary of a Wannabe Racer ::

Owhh wowww... 
Sudah lama I tak hapdate blog yer, hampir a month... 
My bad.. my bad...
Anyway just wanna share gambar latest Sopia...

 
:: Ngeheheh... bakal lady racer =p :: 

:: Bawak kereta lain pulak =p :: 

 
:: Bile dah boring naik kereta, naik hippo pulak =p ::