Tuesday, February 28, 2012

:: Sweet Sangat Lisa & Yusry Nih ::

My heartiest congratulations on your wedding and best wishes to you both..
You both makes a great couple

Image and video hosting by TinyPic
Awuhhh
Source : FB
Image and video hosting by TinyPicSource : FB


Image and video hosting by TinyPic
:: Wedding dress Lisa mcm wedding dress milik Kate Middleton kan?? ::


Image and video hosting by TinyPic
 Source : Miera's FB

Anyway, I copied this pic from Miera's FB. Her mum is related to Lisa's mum. *babe akak jeles hokeh tengok gambo nih =p...Tak sabo nak tunggu die update entry about the wedding. Jemput datang blog Miera ye kawan2 =p...

Image and video hosting by TinyPic
Source : FB 

I watched  their documentary on Astro Ria - 'Eksklusif Walimatul Urus Yusri & Lisa Surihani - Part 1' last Saturday, rasa sangat awuhhhhh sweet nyer derang nih.. Kelakar pun ada especially time Lisa cakap Yusry handsome dalam clip video 'Terhangat Dipasaran'. Ekekeke.. Can't wait for the 2nd part on this 3rd March 2012. Anyway Selamat Penganting Baru buat Lisa & Yusri & semoga berkekalan hingga akhir hayat =p.

Monday, February 27, 2012

:: I Need Your Help Guys ::

Korang, kalau tak keberatan, please help my sista by voting her..

Image and video hosting by TinyPic

What you need to do :
 
1. Like page Jubah Dubai Souq

2. Like my sista pic, Ms. Zafirah

Many thanx =p...

Thursday, February 23, 2012

:: Al-Fatihah Buat Adik Faris Nur Daniel ::

Innalillah wa innalillah hirojiun....
Setelah 23 hari bertarung nyawa melawan kesakitan akibat HLH atau barah darah, akhirnya adik Faris telah pergi menghadap Ilahi..
Ternyata Allah lebih sayangkan Faris Nur Daniel.. 
Al-fatihah, semoga Adik Faris tenang di SANA...
Takziah buat En Shamrulismawi sekeluarga
Source : Farah Farhan

*bagi menghormati permintaan bapa arwah, aku delete semua gambar2 arwah semasa terlantar di hospital..

Rasa sebak bila baca statement ibu arwah,
"Pada mulanya, kami memang terasa berat untuk melepaskan dia tetapi akhirnya reda dengan ketentuan Allah. Faris pun barangkali berada dalam keadaan sama. Sebaik dia menutup mata, airmata kelihatan mengalir di pipinya,"
Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul..
 Untuk baca kisah sebenar di sebalik gambar2 nie, sila lawati blog MaziduL Akmal.

:: APPLICATION FOR PERMISSION TO DATE MY DAUGHTER ::

En Farid Mohamed, 

Please print this out. 
We're gonna need this when Sofia starts asking about dating  =p

=p


Wednesday, February 22, 2012

Monday, February 20, 2012

:: Tak Sabar Mau Pulang ::

Bersiaran dari Port Dickson..
P.E.N.I.N.G  K.E.P.A.L.A
Tak sabar mau pulang ke KL esok..

:: Dalam ke'tensionan' dapat juga rasa tenang ::

Aight got to go..
Malam nie ada presentation pulak..


Wednesday, February 15, 2012

:: Wordless Wednesday v.11 ::

Happy Wednesday all..
Jangan tension2..
Peace =p

Tuesday, February 14, 2012

:: Untittle ::

I'm on leave today.. Bukan nak celebrate Valentine ye tapi nak babysit Sofia yang demam panas. Malam semalam her body temperature naik agak tinggi, so I decided to monitor her temp by myself. At 4 am I text my bos, telling her I'm taking EL for today. *semalam Sofia meragam dr pukul 3am -4.30am, kesian die mesti tak selesa..

Bukan aku je yang bercuti harini, Abi pun sama. Semalam lepas balik dari Raub, kaki die bengkak. Tak tau kenapa and Abi cakap kat bahagian tumit die sakit bile berjalan. Mula-mula aku suspect gout die datang balik tapi Abi cakap bukan.. Hmm we'll see macam mana esok.  Sofia pula, alhamdulillah panas die dah berkurangan sikit by lunch tadi. Lega sikit.

So for b/fast today, aku masak yang simple 2 je
.
.
.
.
.
.
.
Cekodok.. 
*added with dried chillies

For lunch pulak, I cooked
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.
Mee hoon soto + bergedil


It's good to be at home. Dapat la rehat sikit. Work had been really hectic for the past 2 weeks and I'm extremely stressed out right now *sampai pening kepala + muscle2 kat bahu nie keras..  I'm preparing for a meeting in PD next week and given only 1.5 weeks, I have to come out with the hotel quotation + sediakan LO (disebabkan shortage of time, aku just sediakan Letter of Undertaking) +  invitation letter + etc etc and being the only secretariat are really tiresome. Not to mention there are other office work to be done (minutes meeting/surat-menyurat/paper work to be submitted to Dato' KP) . Waaaaa nak nangesss... Penat sangat.. Rasa macam tak terkejar nak buat semua keja tu..

 Anyway, hopefully by next month, tidak la sesibuk bulan nie walaupun kedengaran satu projek baru akan masuk and me and my bos akan handle projek tu.. Adehhh...

Aightt gotta go, dag dengar suara Sofia panggil ummy =p..


Thursday, February 9, 2012

:: Avillion Port Dickson - super awesome place ::

Avillion Port Dickson is a perfect hotel for short vacation. The facility provided in the hotel was awesome. We basically spend the one days stay without even going out from the hotel (except time  dinner). The rooms were excellent - clean & very spacious- can actually fit in upto 4 adults. The balcony is also ok, but the best thing for us is the bathroom!! Absolutely loveddd the open sky shower, and the hot water works great!

The Room







Simply loved the day bed
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

***************************************

The toilet






*********************************

The view from our balcony



They have 2 beaches and both are spacious and reasonably clean. The grounds are very green and well kept- with peacocks roaming around! They have a lot of activities here too: monkey plucking coconuts show by the beach, beach & water sports, nature walk, games room, but the best of all is the petting farm. Amazingly the petting farm is very clean, and everyday there's a feeding session- kids will love this! *will update about it later

They also have a separate swimming pool for adults only. And what I really love about this place is the 24 hour pool concept which customer can use the pool at their own timing. Nice place for cool deep middle of the nite.  =p.. Feeling ala2 romantic gitiew... The minus point was the swimming pool dressing code where they do not allowed Muslim ladies to wear normal t-shirt (eventho' it does looks like Muslimah swimsuit ).. Plus the parking space is limited on site and guest may have to park opposite the hotel. Overall, it was a very nice and pleasant stay and we will definitely come back again =p..

:: A Day At National Monument ::

Huhhh mood berkerja masih lemau, furthermore aku sepatutnya berkursus sampai Jumaat  and tempat kursus tu hanya 5min dari rumah.... yes 5 MIN SAHAJA, tapi atas perkara yang tak dapat di elakkan, bos terpaksa panggil aku masuk ofis.. Erkkkk mana aku tak meroyan..... TIDAK.... Hmmm tak pe la, tak baik merungut... *ingatan buat diri sendiri..

Just a quick update, last Tuesday we went to National Monument..
Selalu lalu kawasan ni, tapi tak pernah singgah..
So time cuti2 panjang ni la bawak Sofia berjalan kan
=p

:: Dihadapan tugu peringatan ::





Bukan main seronok lagi si kecik nie berlari sana sini..





Tugu peringatan negara atau lebih dikenali sebagai Tugu Negara telah siap dibina pada 8 Februari 1966. Tugu Negara dibina adalah untuk memperingati dan memberi penghormatan kepada lebih 11 ribu parajurit yang gugur dalam medan peperangan pada Perang Dunia 1 (1914-1918), Perang Dunia 2 (1935-1942) dan semasa darurat (1948-1960). Tugu Negara terletak di Kuala Lumpur berhampiran dengan bangunan Parlimen. Tugu Negara setinggi 15 meter itu diperbuat daripada gangsa dan direka oleh pengukir Austria, Felix De Weldon yang bertanggung jawab bagi Tugu Peringatan Perang USMC (USMC War Memorial) di Virginia, Amerika Syarikat.

Satu perbarisan hormat akan diadakan di Tugu Negara pada 11 November setiap tahun. Tugu Negara menggambarkan sekumpulan tentera mengibar bendera negara Malaysia Setiap patung gangsa itu membawa maksud yang berlainan iaitu Pimpinan, Getir, Persatuan, Siap Sedia, Kekuatan, Keberanian, dan Pengorbanan.   ~source Buddy4u
                       






Bile balik rumah,
kitorang masih dibayangi carita zaman Perang Dunia
and disebabkan itu for lunch I cooked,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
U.B.I  R.E.B.U.S
+
S.A.M.B.A.L  T.U.M.I.S
+
K.E.L.A.P.A  P.A.R.U.T + G.U.L.A


Tetiba teringat kat arwah atuk ngan wan.. Sob sob..
Al-fatihah..