Thursday, January 26, 2012

:: Terpaksa Ku Peram Buat Sementara Waktu ::

Hajat di hati nak hapdate entry pasal tempat nie..


Apakan daya, kerja menggunung sedang menanti...
Later k..

Sunday, January 22, 2012

Bersiaran dari Bt Pahat..
So apa program korang arini?

Memandangkan cuaca agak panas, so jom swimming dengan Sofia =p..


Lepas swimming, kite naik basikal pulak


These pic was taken when she was 2-3months old.. Hehe rindu pulak nak mandikan die dlm besen mcm nie =p

Friday, January 20, 2012

:: Jumpa Dragon Di Pavilion ::

Nahhhhh... I'm just exaggerating lah.. Hehehe tapi serious first time tengok setting yang super cantik macam nie.. Terus keluarkan camera and amik gambar.. Rasa nyer almost everyone yang ada kat situ tak melepaskan peluang untuk ambil gambar dragon tu... Cantik sangat. Rasa macam dalam filem Mulan or Kungfu Panda lak.. Heheheh... Ye la next week Chinese New Year Celebration kan, and tahun 2012 is The Year Of The Dragon...  Anyway, I just want to wish everyone a very happy and prosperous  Chinese New Year..
*wehuuuu next week cuti 2 hari... I balik Bt Pahat esok... Korang canner???

****************************************************************************
"The Dragon is a creature of myth and legend. A symbol of good fortune and sign of intense power, the Oriental Dragon is regarded as a divine beast - the reverse of the malicious monster that Westerners felt necessary to find and slay. In Eastern philosophy, the Dragon is said to be a deliverer of good fortune and a master of authority. Therefore, those people born in Dragon years are to be honored and respected". ~ source Chinese Horoscope

:: The Year Of The Dragon ::

:: Kasi closed up sikit ::

:: Cantik nyer pokok nih ::

**************************************************************************** 

:: Tanglung ::
"Dalam masyarakat Cina, tanglung bukan hanya perhiasan. Ia digunakan dalam majlis tertentu untuk mengalu-alukan tetamu, untuk menghebahkan kelahiran, kematian, atau amaran bahaya. Warna serta tempat di mana tanglung digantung membawa makna tertentu. Contohnya, mereka yang baru menyambut kelahiran bayi atau perkahwinan akan menggantung tanglung berwarna merah di pintu rumah. Ini sebagai tanda kemeriahan dan kegembiraan kerana warna merah membawa maksud tenaga dan kecergasan. Tanglung merah juga digunakan semasa perayaan atau keraian, seperti perayaan Tahun Baru Cina".
:: Yang nie dragon yang kecik sikit ::

:: Closed up kepala dragon =p ::

So silalah ke Pavilion sementara Dragon2 tu tak terbang pergi tempat lain =p

Venue : Pavilion
Theme : Majestic Dragon Festival
Date : 6 Jan - 6 Feb 2012

****************************************************************************
Pavilion Crystal Fountain

Ok bukan setakat ada dragon je kat sini, kalau korang jalan kat luar Pavilion pulak , korang akan jumpa bear-bear yang kiut2 pelbagai kaler mengelilingi Pavi fountain..

:: Pavillion Crystal Fountain ::

Siap boleh tukar-tukar kaler lagi 

 :: Sekejap kaler hijau ::

 :: Sekejap kaler merah ::
*merah lagi nicer kot pd aku

::  Sephora ::

:: Yang kat tengah tu My Mr. Hugly Bear =p ::

:: Rasa nyer dlm bnyk2 bear kat sini, yg kaler ijau tu paling kiut ::

:: Tak habis2 menelipon la laki aku nih ::

:: Sana sini penuh dengan hiasan tanglung... ::

Errr yang nie apa pulak?? Scary la..

:: Orang patung ::

Bukan setakat kaler kuning je, purple pun ada...
Hehehe..
Macam-macam..


Happy holiday y'all =p

Tuesday, January 17, 2012

:: X'mas Celebration in Port Dickson ::

Entry nie dah lapuk.. tahun leps punyer cerita.. Tapi nak hapdate gak =p..

So how was your X'mas holiday?? 3 days was quite a long break to be wasted at home so my family and I decided to spend our quality time together at Port Dickson. The hotel booking was  made in November (*that was after been nagging by my mom to book it fast before all the room were snapped up) and we're really looking forward for it. Owh we stayed at LEXIS PORT DICKSON (formerly known as Legend Water Chalet).

Anyway, just a few days before we went there, my parents had a sudden change of plan. They wanted to go to China.  Shieessshhhh, with all the chaos to book the room, tetibe je tak jadi nak holiday sama2...   So we were left on our own to spend the holiday by ourselves.. Takpe la., kasi chance kat mama & abah pergi honeymoon =p..


 :: LEXIS PORT DICKSON @ Bt 2::

Sampai sana time maghrib lepas hantar mama & abah kat KLIA.. So upon arriving, masuk2 je pintu terus nampak toilet.. *erkkk konpius jap.. betul ke nih?? Ruang toilet die sangat spacious.. Leh main lari2 la dalam tu =p.. Hehe..

:: Ruang toilet ::

:: Bath tub yang sangat cute ::

Dalam bilik nie ada satu king bed and satu queen bed. And memandangkan kitorang ramai (plus plan asal ada mama & abah) so kitorang book 2 bilik. At first aku nak book Water Chalets sebab bilik tu ada glass panel kat lantai yang boleh view laut, tapi semua dah fully book, yang ada tinggal Premium Tower Seaview je.
 

:: King bed ::

:: Queen bed pulak kat sebelah tingkap ::

:: Christmas's Chocolates ::

View dari bilik


:: Kat sebelah kanan tu GRAND LEXIS PORT DICKSON ::

Lepas check-in, terus bersiap for dinner.. At first nak makan at D'terapung, Medan Ikan Bakar MPPD, tapi bile waiter tu cakap kena tunggu 1 jam, terus cancel. Kitorang pun main redah je mana2 kedai yang ada. *actually aku lupe la nama kedai yang kitorang makan nie, tapi die dekat dengan Avillion Port Dickson..

:: Muka orang tak sabar nak makan ::

:: Bergambar dulu sebelum makan ::

:: Udang bakar sweet sour ::

:: sotong goreng tepung ::

:: Ikan masak 3 rasa ::

:: Menu ::


:: Price ::

Last but not least
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Siapa lagi chomel??
=p



Monday, January 16, 2012

:: Fella Adelia Yang Comellllllll ::

Fella Adelia, 2nd daughter to Ina & Fairuz.... Sweet kan nama die... She was born on 6 December 2011, but only yesterday  I had the chance to visit her... Sorry la Ina... Ko dah habis pantang dah pun..Itu pun kebetulan aku nak ambil adik aku kat SACC Mall, so singgah terus kat umah ko.. 
 

DOB : 6 Dec 2011
Time : 2.56 pm
Weight : 3.28 kg
Body length : 51 cm

Anyway last Saturday was  her 'merdeka' day from confinement period and being 'chained' in house for 44 days, minah nie memang ler menginjang nak keluar *ko jangan la tak mengaku Na.. Bukti nyer tahi lalat (kat tapak kaki ko) = kuat jalan kan.. ngehehe =p .... Bile Ina dengar je aku nak datang,  terus die keluar rumah pergi beli pisang goreng.. *Awuhhh terharu aku sebab ko sanggup keluar rumah for the first time lepas habis pantang semata2 nak  jamu aku.. Kekekekke =p ..

Jom tengok Fella Adelia..

:: Alalalala.. dagu berlipat2.. geram ::

:: Tido je yer ::

:: Mata sepet, kulit putih2 merah, pipi tembam.. gerammm::

Anyway maksud Fella Adelia,
Fella = Arabian jasmine
Adellia = Keadilan

Aightt.. nanti2 kite jumpe lagi ye Fella... Next time jumpe confirm lagi montell.. Tak sabar nak cubit2 pipi die =p... Next addition, insya-Allah baby Ashra pulak.. Can't wait =p


:: Jom Amalkan Zikrullah :"

Koleksi zikir harian untuk amalan bersama. 
Jom amalkan!
=p

"Ketahuilah dengan "zikrullah" itu, tenang tenteramlah hati manusia." (13:28)




Friday, January 13, 2012

:: Assalamualaikum Baby Aydin ::

Last Monday, my cousin (Anim) give birth to a beautiful and healthy baby boy at Pusat Perubatan Naluri. On Tuesday baru aku berkesempatan nak pergi melawat derang.. Hehe....  Anyway, nie anak Anim yang ke dua.. Yang sulung is a girl.. Kire dah sepasang anak ko ye Nim.. Congratsss babe =p..

Presenting Baby Aydin
*betul kan?.. ehehehe 

:: Alaaaa tomey tomey tomey... ::

Maksud Aydin =  Brilliant, Enlightened, Intelligent

@Pusat Perubatan Naluri

One thing yang aku kagum ngan sepupu aku nie, Allah permudahkan proses kelahiran ke dua-dua anaknya. Time pergi routine check up, tibe2 je Dr cakap dah bukak 5cm. Terus kena admit.. Hehehe..  *itu pun dia berdegil nak balik rumah mandi2 dulu.. kekekekke.... Time kat labour room pun tak lama, 2 jam je dah bersalin.. Alhamdulillah.. Senang betul... *teringat time nak bersalinkan Sofia dulu, berguling2 la tahan sakit for 10hrs.. Ngehehehee.. horror kalu ingat2 balik =p

:: Yayyyy.. Finally dah buka mata ::

Baby nie sangat kuat menyusu beb.. Aku rasa selang 15 min die mintak nenen.. Tak sempat mama die berehet. Hehe, nasib baik la susu dah ada..

:: Mama & baby =p ::
*aisehh nanges nak nene la tu

:: Papa with new partner in crime =p.. ::

Lepas nenen, kena la burp kan baby... Cara2 nya adalah seperti gambar di bawah..


Telangkupkan baby, letak tangan di bawah dagu & tepuk2 belakang baby sampai dengar bunyi burp
*ngeehehehhe cute...

 :: Hati2 ye Sofia, jangan kacau adik ::

Sebelum balik, harus bergambar ramai2
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 :: Peace y'all ::