Wednesday, October 10, 2012

Keranamu Owwh Ikan Kelah

 Assalamualaikum korang... 

Miss me?? Haha.. Lama dah tak menulis apa2 kat blog ni, mesti ramai dah tak ingat blog Mummy Sofia nih.. Anyway just a quick update, sementara nak tunggu flight berlepas ke Penang (pukul 12.50 pm), let me share with you apa yang aku buat kat Taman Negara semalam.. Bestt wooo.. Ini 1st time aku ke Taman Negara & jalan nak ke sana punyerr la berbelit, rasa macam nak muntah walaupun jalan nyer dah berturap.... Anyway thanx to Pengarah Pengurusan Banjir yang jemput kitorang ke sana untuk mendengar satu taklimat on how to conduct a survey menggunakan sistem satelit ( GPS )....


Orite jom layan gambar.....
*sori gambar xikut susunan... xreti la berblog pkai handphone ni...  haha.. B.A.T.A.K  M.O.D.E... tunggu duduk dpn desktop baru leh arrange balik...

Anyway jln cerita utk gambar2 tu...

1. Waktu sampai sana Taman Negara, kena seberang sungai utk ke Mutiara Hotel

  



2. Keesokan harinya baru buat survey guna GPS.. Satu set alat tu RM 93k ok.. Leh dapat sebijik kete tu... So sepatutnya lepas buat hands-on kitorang nak terus balik KL tapi disebabkan agenda petang tu nak tengok ikan kelah di Sungai Tahan, so bos aku decide untuk balik lepas tengok ikan tu. Alang-alang dah sampai, rugi pulak kalau tak tengok sebab pasni entah bila la nak pergi sana lagi.

 

3. Menyusuri Sungai Tahan untuk p tengok ikan kelah... Untuk ke sana kena cruising for 45min... Best woo.. siap nak terlena lagi..


 

4. Sebelum tu, singgah Lata Berkoh dulu.. Tapi utk ke sana kena hiking for 1.2km.. Perghh mencabar tu..


 

 
 
5. Tiba di Lata Berkoh, kaum2 bapa mandi2 dulu.. Macam nk join, tapi segan you... haha


6. Next baru p tmpt ikan kelah.. tp dlm gambar x nampak ikan nyer sbb air a bit keruh dek kerana hujan mlm sebelum nya..



7. Balik ke hotel

 

 
 
*notice the different waktu pergi dengan time balik nie?? tapak kasut tercabut.. ekekeke

*muka orang puas hati. kekeke

Owh n by the way kalau korang datang sini, sila la stay di Mutiara hotel nih sebab chances nak jumpa haiwan macam kijang, tapir berkeliaran di tepi chalet2 korang memang ada. Macam aku dapat jumpa kijang... Jinak sangat...


2 comments:

Liza Othman said...

hihi best nya..

teringat lak zaman U asek gi camping keluar masuk hutan.. sekarang ni kalau suruh pun belum tentu nak gi hehe...

Nur Hareza said...

Ingat yani da tukar bhg, kut msk bhsa..