Friday, June 8, 2012

:: Avillion Port Dickson ::

A friend of mine, asked me to do an entry about Avillion Port Dickson coz she'll be going there tomorrow.  Sebelum nie dah pernah tulis kat SINI tapi terlupa nak cerita all the details kan..

 So what facilities do they have here??

1. Pool
Kat sini ada disediakan 3 jenis pool dan di buka 24 hrs ya'll =p. Wiwwiiwwi
  1. Cochin Pool - Only for adult ye. Sangat peaceful, siapa2 suka berjemur or nak rilex2 sambil baca buku memang sesuai lepak2 kat sini,  plus ada pula burung merak yang dibiar berkeliaran di dalam kawasan ni =p..
  2. Village Pool - sesuai untuk seisi keluarga
  3. Kids Pool - siap ada slide, budak-budak mesti suka. kids pool nie betul2 di sebelah Village pool

:: Cochin Pool ::
  *me & Abi siap swimming waktu malam  around 11 pm berdua je.. hehehe.. mieoww

 
:: Village pool ::


:: Kids pool ::


2. Pet Farm

Kat sini ada rabbits, peacocks, guinea-pigs, doves, chicks and more. Semua sangat jinak and yang best nyer kite boleh belai & feed the pets.

Opening hours:

Feed-A-Pet
1000 am daily

Bathe-A-Pet
10.00 am every Wed & Sun



They also have outdoor playground, water sports facilities (such as Hydro-bike, Kayak, Water Bee and Windsurfing),  steam & sauna room, gym, spa, table tennis, orchid farm, lookout point and many more. Pendek kata kalau korang stay kat sini, memang tak boring la and tak perlu keluar ke pekan PD sebab macam2 activiti kite boleh buat kat hotel ni. Avillion Port Dickson is a perfect hotel for short vacation, seriously.. And sesuai untuk mereka yang nak berhoneymoon. Ala-ala Bali gitu..



Panorama yang menarik..


:: Subhanallah, cantik sgt view sunset kat sini ::





Untuk maklumat facilities yang disediakan oleh Avillion ni, boleh la layar di SINI

 

6 comments:

p!nkerton said...

wow best! thanks for the review. i pun mmg ada plan nk pegi. just nak tanya, mana better for family with kids, water chalets ke garden chalets eh? ;)

Iryani Noor said...

p!nkerton:
hi dear, dulu I duduk at water chalets, ada 2 single bed + pangkin.. but bilik die tak de la luas sgt... kalau tgk dr gambar garden chalets nampak lg spacious.. tp yg best kt water chalet tu die open air shower.. hehehe...

anyway if u nk book water chalet, try mintak kt pihak hotel area tumasek, acheh or ranggon sbb die mmg menghadap laut.. our room haritu dh dkt dgn gigi air (lisboa kalau xsilap nama die).. so xberapa best la..

man said...

menarik dijadikan tempat bercuti bersama keluarga.

shark said...

cantik giler avillion ni :)
i like!!

hajiMete said...

meriahnyer uools..

~MommyAqilMedina~ said...

Hi dear..I plan nak stay kat sini..so one thing that concerned me much is whether kita boleh pakai baju biasa tak kalau nak mandi swimming pool for adult women?..thanks for sharing..