Friday, May 11, 2012

:: Fenomena Burger Kaw-Kaw Wangsa Maju ::

Rasanya sana sini orang dok bercakap tentang Kaw-Kaw Burger Bakar Wangsa Maju, so yeah harus la aku tidak ketinggalan untuk try burger nih.. But this time, bukan aku yang pergi kedai tu, tapi adik aku =p.. Die beratur dari pukul 6.30pm, and finally around 9.00pm baru dapat makan.. Kalu tanyer aku, tak de kuasa la aku nak beratur lelama macam tu... Lagi-lagi pulak kalau pergi bertiga dengan Abi & Sofia.. Silap2 mau meroyan anak aku tunggu lama2 kat situ...

:: Beratur sebelum ambil no.. Time nie around 6.30pm::

:: Kalu beratur pukul 6.30pm dapat no 32, so orang yang dapat no 1 tu beratur kul berapa ekk?? ::

:: Finally baru boleh placed order ::

Harga burger bakar kat sini start dengan RM7.50 up to RM63.50 for 10 patties. Every patties weighing not less than 175gm each. So nie la menu bagi kedai burger kaw-kaw..

Mereka-mereka di sebalik tabir =p


::  Bakor bang.. bakor::



:: Nampak derang menjaga kebersihan dgn pakai sarung tangan .. Good, good::

   
:: Huuuu 3 patties, bleh habis ke tu?? ::

For me, aku order yang biasa je.. Single patties with cheese

:: Single patty with cheese @ RM8.50 ::


My verdict??
Biasa-biasa aje as aku pernah try yang lagi sedap dari ni.. 
Nak tau burger apa??
Sila scroll gambar paling bawah sekali =p..

At least kalau orang tanya, "Ko pernah makan burger Kaw-kaw??"
Aku, "Mesti la.. Kata burger fenomena abad ini =p"

So for those yang nak pergi ke sini, sila refer map di bawah nie ye..


Burger Bakar Kaw Kaw Wangsa Maju
Wangsa Maju Section 2
Nearby Putra Wangsa Maju and located in front of TBUN Cyber Cafe
GPS: 3.206478, 101.73523
Phone:     0102400477 & 0126276547
Email: burgerbakar@gmail.com
Website: http://www.burgerbakar.com

 ***********************************************************************

Ok next burger bakar yang aku pergi is HK Grill Burger @ AU5.

Actually kitorang ternampak kedai nie waktu baru balik dari kedai Burger Kaw-kaw. That time around 11.30pm, and mula-mula Abi ajak la makan kat burger wangsa maju tu tapi orang still ramai lagi yang beratur. Disebabkan kitorang nie bukanlah kategori yang penyabar nak menunggu plus dah agak lewat kan so terus patah balik. On the way back ternampak kedai nie kat tepi jalan AU5. So apa lagi, Abi pun terus berhenti and order..


:: Around 10min dah dapat burger nyer =p ::

Harga untuk single patty nie baru RM7.50 plus die ada letak pineapple. So bile makan ada rasa sweet2 gitu. Not bad and tebal jugak burger nyer plus tak perlu menunggu berjam-jam =p. Cuma burger die agak loose.


:: HK Grill Burger @RM7.50 ::

***********************************************************

Tapi apa pon, burger Big Ass TLG tetap dihatiku...
Nyummmm...


  :: Big Ass @RM14 ::

*every patty 200g + within 15-20min dah dapat burger + conducive area - BUT kena buat reservation sebelum datang


So the choice is yours..
Mana satu pilihan anda??
=p

11 comments:

nohas said...

Assalamu'alaikum, salam singgah..

Pernah pergi TLG, tapi x try its burger..limited sitting area, kena pegi during weekdays..weekend full house..

Nur Hareza said...

dah rm14 big ass burger TLG? ms mula makan dul RM10.50 jek

Iryani Noor said...

Nohas:

Waalaikum salam dear =p..

yup mmg very limited, kena booking dulu sebelum datang.. hehehe =p

*********************************************

Reza:
owhh RM14 itu harga campur dgn black paper sauce.. kalu tak nak sos, RM12 .. harga dah naik, tp rasa tetap maintain =p.. sekali sekala nk mkn boleh la...

♥ Wina ♥ said...

dap dap!

teringin nak try kaw² burger tu tpi fikir queue panjang, entah bile nak try

oh my all time fav is burger ayam RM2.50 tepi jalan :-)

mama tisya said...

tringin nk try kaw kaw tu tp tula pjg benor...tp aritu dh try rawang burger bakar itupn sbb member blog mennag so tkyh q pjg so kita tumpang order soh tapau..hehehe..ingt nk try yg TLG tu tp tk berkesempatan lg...ada lg 1 burger bobby ada yg suggent best jugak kt simpang 3 au5

ashra said...

Skang femes ek burger saiz besar..yang masuk buletin utama kat shah alam tu pun femes.tapi aku rasa cam muak je makan besau2 ni...walaupun makan beramai2...
Hehe......

Btw aku baru makan burger tepi jalan semalam..sedap...hehe

Anonymous said...

Kak kami dari klang n kami student,agak 2,burger hk ngan kaw2 mane lg berbaloi...sy rase tlg agk mahal harga nye...

Iryani Noor said...

Wina:
yeahh.. kengkadang burger tepi jln yg biasa tu lg sedap kn... =p

********************************************

Mama Tisya:
ha'ah ada drg gak.. burger mustapha jones kn.. nnt nk try la mkn kt ctu

*******************************************


Ashra:
aku teringat burger 7E kt UTM dulu.. time pekse je mesti beli kn.. hehehe

*******************************************

Anonymous :
uihhh cam jauh je dr klang nk ke wangsa maju... bukan kt shah alam ade burger bakar gak ke?? hehe..
pd akak la rasa kaw-kaw dhn HK tu rasa die lebih kurang sama je, 2-2 pun sedap tp Hk lebih murah & xberapa ramai.. kalu burger kaw-kaw tu mmg dh famous.. rata2 kalu baca blog semua ckp kaw-kaw ssedap...so terpulang la..

NurShahFamily said...

waaaa... nanti yani kene bawa akk gi yg tpt ke-2 tu ye hehehehe... rasa mengidam lak hahahaha

Anonymous said...

baconizer? err.. bacon 2 bukan daging b**i ke? =.=

Iryani Noor said...

Anonymous,

betul maksud bacon mmg daging khinzir tp kedai nie namakan beef burger cheezy with bacon as “Baconizer.”

boleh baca kat sini -->

http://mstar.com.my/mingguan/cerita.asp?file=%2F2012%2F4%2F10%2Fmstar_mingguan%2F20120410154005&sec=mstar_mingguan