Tuesday, February 14, 2012

:: Untittle ::

I'm on leave today.. Bukan nak celebrate Valentine ye tapi nak babysit Sofia yang demam panas. Malam semalam her body temperature naik agak tinggi, so I decided to monitor her temp by myself. At 4 am I text my bos, telling her I'm taking EL for today. *semalam Sofia meragam dr pukul 3am -4.30am, kesian die mesti tak selesa..

Bukan aku je yang bercuti harini, Abi pun sama. Semalam lepas balik dari Raub, kaki die bengkak. Tak tau kenapa and Abi cakap kat bahagian tumit die sakit bile berjalan. Mula-mula aku suspect gout die datang balik tapi Abi cakap bukan.. Hmm we'll see macam mana esok.  Sofia pula, alhamdulillah panas die dah berkurangan sikit by lunch tadi. Lega sikit.

So for b/fast today, aku masak yang simple 2 je
.
.
.
.
.
.
.
Cekodok.. 
*added with dried chillies

For lunch pulak, I cooked
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.
Mee hoon soto + bergedil


It's good to be at home. Dapat la rehat sikit. Work had been really hectic for the past 2 weeks and I'm extremely stressed out right now *sampai pening kepala + muscle2 kat bahu nie keras..  I'm preparing for a meeting in PD next week and given only 1.5 weeks, I have to come out with the hotel quotation + sediakan LO (disebabkan shortage of time, aku just sediakan Letter of Undertaking) +  invitation letter + etc etc and being the only secretariat are really tiresome. Not to mention there are other office work to be done (minutes meeting/surat-menyurat/paper work to be submitted to Dato' KP) . Waaaaa nak nangesss... Penat sangat.. Rasa macam tak terkejar nak buat semua keja tu..

 Anyway, hopefully by next month, tidak la sesibuk bulan nie walaupun kedengaran satu projek baru akan masuk and me and my bos akan handle projek tu.. Adehhh...

Aightt gotta go, dag dengar suara Sofia panggil ummy =p..


4 comments:

alyyani said...

alahai sian sopia. sian gak mommy dia. penat kat ofis penat kat rumah. get well soon sofia and yani pun kena rest jugak. tp dan gak buat menu meletup! :)

Em's Family said...

busy is good!! weih ko masak cengkodok pun susun lawa2 naaa .. ehehe

Iryani Noor said...

Alyya:
tq dear..
*ehehe alang2 bercoti, masak la best2 siket =p

***********************************************

Miera:
busy is stressful la babe.. kalu dpt bonus mcm korg xpe gak.. hehehe..

food presentation harus cantik walaupun taste die tak sedap.. kekekek

Aida said...

aloo ciannye...Yani sofia panggil umi dan abi ye...sweet :)