Thursday, February 2, 2012

:: Jom Tengok Ostrich ::

Jom kite pergi tengok Ostrich.. 
Dimana?? 
Semestinya di PD Ostrich Farm, Bt 9 Port Dickson.


Aight, mari bergambar di entrance dulu


Harga tiket masuk adalah seperti di bawah:
Dewasa = RM8
Kanak2 = RM4


Waktu mula2 masuk, kami di sambut oleh seekor kambing.. Kambing tu siap ikut adik aku lagi.. *nampak sangat ko tak mandi pagi Piah oiii... Miahahah

:: Adik aku yg baik hati ni siap offer makanan kat kambing nie =p ::
*makanan tu boleh dibeli di kaunter tiket..

Kitorang terus berjalan masuk ikut trail yang disediakan and akhirnyer ketemu entiti yang dicari2..

:: Eyahhhh... ostrich ::
*gerun weii bile berdiri depan die

Ada cerita kelakar waktu kitorang berdepan ngan ostrich nie.. Maybe die dah tau ada makanan dalam sampul kertas yang kitorang beli kt kaunter tiket, so die dok aim je sampul tu.. Pastu xde seorang pun yang berani nak hulur tangan kasi die makan.. giler weii, kang kalu die makan dengan tangan2 kitorang macam mana?? Kebetulan ade la satu pak cik ala2 macho, yang agak nyer dah menyampah tengok kitorang terjerit2 bile nak kasi ostrich tu makan, dengan muka rilex nyer hulur tangan & ostrich tu patuk2 tangan die sampai la makanan tu habis.. Miahaha... Then only baru kitorang ala2 berani takut2 hulur tangan =p..

:: Abi tak melepaskan peluang bagi makanan kt ostrich tu ::

:: Walaupun takut2, tetap juga nk kasi ostrich tu makan ::

:: Makan.. makan jangan malu2 ::


Actually tujuan utama datang sini sebab aku nak try buat ostrich riding, tapi malang nyer aktiviti tu tak dapat di adakan disebabkan oleh bulu ostrich yang basah dek kerana hujan malam sebelumnya. Haisyhhhh rugi.. rugiii...

Anyway bukan setakat ostrich aja yang ada kat farm nie,
.
.
.
.
.
.
.
ada rabbit

 .
.
.
.
ada angsa
 .
.
.
.
ada turkey

.
.
.
.
ada iguana

 .
.
.
.
ada ular sawa

.
.
.
.
and
ada ayam berbulu putih nie
*aku xtau aam ni  spesisi ape


Anyway nak kata berbaloi pergi tempat nie macam tak la kan sebab for RM 8 tak banyak benda pun boleh tengok.. But still ok la sebab kite boleh bagi ostrich tu makan.. Owh dicadangkan kalau korang nak datang sini, sila datang awal pagi ye sebab bile masuk pukul 11am, terasa panas panahan mentari gitu.. Awuhh =p

Last but not least
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


=p

2 comments:

ashra said...

sangat meriah korang ye..best2..jejalan reramai adik beradik =)
sure enjoy kan si sofea...

tetiba teringat aku mintak burung unta.. =p

Aida said...

bestnye Sofea dikelilingi aunties and uncles..activity yang best plus gambar2 yang cantik :)