Thursday, February 2, 2012

:: CNY Celebration @ Bt Pahat Mall ::

On cuti CNY lepas, me, Abi, Sofia and my SILs pergi jalan-jalan ke BP Mall. Relax je jalan kat situ sebab tak ramai orang, kedai pun banyak yang tutup. Time pusing2 dalam tu tibe2 terdengar bunyi bising, rupa nyer kat center court mall tu tengah ada buat show tarian naga sempena CNY..


:: Sekejap derang pusing2 ::

:: Lepas tu berguling2 pulak ::

Then lepas habis performance, keluar le satu pak cik yang pakai baju ala2 time zaman dynasty China siap dengan janggut panjang lagi.. Dia siap campak agih2 kan limau pada audience yang ada. Hehehe..


Lepas selesai bagi limau, die agihkan ang pow pulak.. Berebut2 orang pergi ambil..


And kitorang pun xterkecuali =p..

:: Yayyyyy dapat ang pow ::

Sekali bile tengok isi die, ada la sekeping kertas yang tulis ape pun aku tak tau sebab dalam bahasa cina.. Cittt... Tipah tertipu.. =p

Then kitorang pergi makan kat Big Apple pulak..

:: Nyumm... ::

:: Muke orang tak sabo nak makan donuts ::


:: Amboiiiiii tuan puteri nih, sampai 2 org layan die ::

:: Suke la tu ::

Then sebelum balik, Abi sempat menghabiskan duit mencuba nasib kat mesin nih...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Saja nak test power, kot2 leh dapat doll untuk Sofia..

:: Penuh dengan concentration ::

:: Yesss, dapat angkat bear kuning tu :: 

Ingat kan leh dapat la bear tu, tapi malang nyer half way je...  Time Abi try alihkan bear tu, bear tu terlepas dari cangkuk... Ampehhh tul.. x de rezeki la Sopia.. Next time k =p..
*Sekali sekali main game mcm nie best gak, terasa mcm kanak2 riang =p... Hehehe..

2 comments:

ashra said...

haha.en kalu masuk kedai game,mmg akan main gaks benda alah ni.selalunya gagal...sebab da dapat pun,tapi en kata mesin tipu,ada daya hentakan sket,so terjatuh gaks..

pernah sekali je dapat,zaman bercinta main kat danga bay,dapat mashi maro..hehe...

Iryani Noor said...

Ashra:
betul la.. aku ingat tmpt yg kitorg main tu je menipu... dh seronok bile farid dpt tarik bear tu skali jatuh.. hampaaaa....

ehh mashimaro tu ko simpan lg x?? =p