Tuesday, January 17, 2012

:: X'mas Celebration in Port Dickson ::

Entry nie dah lapuk.. tahun leps punyer cerita.. Tapi nak hapdate gak =p..

So how was your X'mas holiday?? 3 days was quite a long break to be wasted at home so my family and I decided to spend our quality time together at Port Dickson. The hotel booking was  made in November (*that was after been nagging by my mom to book it fast before all the room were snapped up) and we're really looking forward for it. Owh we stayed at LEXIS PORT DICKSON (formerly known as Legend Water Chalet).

Anyway, just a few days before we went there, my parents had a sudden change of plan. They wanted to go to China.  Shieessshhhh, with all the chaos to book the room, tetibe je tak jadi nak holiday sama2...   So we were left on our own to spend the holiday by ourselves.. Takpe la., kasi chance kat mama & abah pergi honeymoon =p..


 :: LEXIS PORT DICKSON @ Bt 2::

Sampai sana time maghrib lepas hantar mama & abah kat KLIA.. So upon arriving, masuk2 je pintu terus nampak toilet.. *erkkk konpius jap.. betul ke nih?? Ruang toilet die sangat spacious.. Leh main lari2 la dalam tu =p.. Hehe..

:: Ruang toilet ::

:: Bath tub yang sangat cute ::

Dalam bilik nie ada satu king bed and satu queen bed. And memandangkan kitorang ramai (plus plan asal ada mama & abah) so kitorang book 2 bilik. At first aku nak book Water Chalets sebab bilik tu ada glass panel kat lantai yang boleh view laut, tapi semua dah fully book, yang ada tinggal Premium Tower Seaview je.
 

:: King bed ::

:: Queen bed pulak kat sebelah tingkap ::

:: Christmas's Chocolates ::

View dari bilik


:: Kat sebelah kanan tu GRAND LEXIS PORT DICKSON ::

Lepas check-in, terus bersiap for dinner.. At first nak makan at D'terapung, Medan Ikan Bakar MPPD, tapi bile waiter tu cakap kena tunggu 1 jam, terus cancel. Kitorang pun main redah je mana2 kedai yang ada. *actually aku lupe la nama kedai yang kitorang makan nie, tapi die dekat dengan Avillion Port Dickson..

:: Muka orang tak sabar nak makan ::

:: Bergambar dulu sebelum makan ::

:: Udang bakar sweet sour ::

:: sotong goreng tepung ::

:: Ikan masak 3 rasa ::

:: Menu ::


:: Price ::

Last but not least
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Siapa lagi chomel??
=p



6 comments:

ashra said...

syioknyeeeee...... =)sgt cantik ok..

antara tempat aku nak gi Lexis ni la..tapi mahal kan.da 'hint' big boss,keke...tapi big boss taun ni tak dapat bonus lah...

huwaa..kedekut itu punya kompeni...
da lah route London/paris da cancel..makanya,berkubur gak hasrat nak ke sana tahun2 ke depan dgn tiket free.

en kata,gamaknye tunggu duit pencen je..cisss...hehe

Iryani Noor said...

Ashra:
ahaahaaaaaaa tu tanda nyer kite kena plan holiday ramai2.. leh share2.. satu bilik utk 2 fimily, kire rm 150++ sefamily.. ok la tu... amacam??? tmpt nie mmg cantik beb...

aisehhh nape cancel route london/paris tu.. staff tak mogok ke?? rugi la cam tu

alyyani said...

ish korg ni mmg terror lah bab2 cari bilik ni. tu pasal suka refer blog yani ni. sbb tgk gambar pun dah mantap. spacious gila bilik dia. rasa mcm lg best dari avillion je.

ashra said...

a'ah..kan kan..next destinasi kita ke sini lah..da la cantik,main air laut lagi..leh piknik2,buat sandwich pepagi..main bola tampar tepi pantai..main tanam2,buat istana pasir..

syiok2.....

dekat pun dekat...drive tak lah penat sgt kan....
ok..kena usulkan ni =)

Iryani Noor said...

Alya:
hehe.. tp kn rasa nyer Avillion cantik lg kot sbb mak ckp tmpt die redup je.. mcm style bali.. hehehheh jom kite cuti2 kt avillion plak =p

**********************************************

Ashra:
wahhh jauh angan2 siap main pasir, volley ball bagai... nnt anak ke mana, laki ke mana.. wakakaka... tp serious nie nk la jln2 ramai2 lg.. syiok kn... sapa nk plan?? start dlm email la mcm biasa... ngehehehhe... =p

irmafittaputri said...

aku selalu pi sini...tp site visit leee... lexis & grand lexis buat water sampling... sekarang tgh on pasir panjang punye projek...lagik best...pd hibiscus...mmg chantek la dr ni...kt penang pon tgh on kt teluk kumbar...pasni leh arrange la cuti2 dlm negara sajork...