Wednesday, January 11, 2012

:: Thank You Sayang ::

While I was washing the dishes, I feel a soft tug at the hem of my baju kurung. I looked down and saw Sofia is trying to get my attention. 
"Ye sayang, nak apa??", I asked her. 
She suddenly pull my hand and drag me to my bedroom. 
Then she said, "Nak ayang.. nak ayang".. 
I looked at the clock, "Owh its already 7.45pm.. Belum solat maghrib lagi ni" bisik ku dalam hati..  
Sungguh aku terpana dengan kata-kata Sofia..  

"Nak ayang.. nak ayang", ulang Sofia lagi tapi kali ini lebih kuat..
"Ok ok kejap ye, mummy ambil wuduk dulu," balas ku..
Lalu aku masuk ke toilet sambi berfikir how is it possible, a child at her age,  know it was time for prayer?
But, I do feel grateful and touched by her action..
Tq sayang sebab tolong ingatkan mummy..

Usai berwudhuk, aku pakaikan Sofia telekung & bentangkan sejadah di sebelah ku..
& kami solat bersama-sama even though she did it in her own cute way =p

:: Lengkap bertelekung ::

 =p

:: Semoga jadi anak yang solehah ye sayang ::



12 comments:

Puan Fifiey said...

waaaa.. somelnya sofea........ somel nya telekung..somelnya sejadah... waduh waduh.. sofea buat kan auntie fifiey tak lena tidor dah.... .. adus.
p/s: mama sofea, beli kat ner telekung and sejadah yg lawo tu???

Em's Family said...

comel gile sofea.. dengan sejadah warna ute lagi.. mane ko beli tu?

Nur Hareza said...

comel nye sopia.. comel nya telekung.. beli kat mana tu? kaler pepel ada x sbb sejadah hasya kaler pepel..

irmafittaputri said...

cantek sejadah nak gak...bijak bdk2 sekarang kan...elok kita didik dr awal...cik farrah kite pon pandai suruh shhhhh masa azan...otak2 diorng cpt berkembangkan...Allahuakhbar

alyyani said...

alah sweet nye. terharu sgt. ingat dia nak ayang tu nak kiss. so sweet lah sopia.

Aida said...

alaa...comel insyaALLAH auntie doakan semoga jadi penyejuk mummy dan daddy ye sofia comel

Iryani Noor said...

Puan Fifiey:
heheheh tq tq... saya beli online kt face book.. cuba search Young khalifah =p..

*****************************************

Miera:
hehehe.... die sker kaler terang, tu yg aku beli kn utk die... aku beli tru' facebook, Young khalifah =p..

Iryani Noor said...

Reza:
beli kt facebook, Young khalifah =p..

**********************************************

Irma:
itu.. kita kena didik bdk2 nie dr awal sbb derang cpt absorb apa yg kita ajar..

***********************************************

Alya:
tu la.. memula xfaham ape die nak.. pastu die sujud smbil ckp Allah... ehehehhe... time tu baru paham..

***********************************************

Aida:
Amin =p...

ashra said...

hehehe..comel giler.
sejuk hati mummy ye..

yani,katne ko beli telekung sofea tu?
lawa seh,leh aku carikan tuk aleesya.
aritu aku bagi aku nye swimming cap muslimah kat die,die buat macam pakai tudung.nak keluar umah pun nak pakai tudung.kekeke...

ashra said...

owh..kat young khalifah eh..tq =)

Syigim said...

comel sgt sgt sgt!!! sejuk hati tgk si kecil pakai telekung dgn sejadah yg comel tu.

alhamdulillah!

MijaShidy said...

sejuk perut mummy kandungkn sofia...
insya Allah jd ank yg solehah