Friday, January 20, 2012

:: Jumpa Dragon Di Pavilion ::

Nahhhhh... I'm just exaggerating lah.. Hehehe tapi serious first time tengok setting yang super cantik macam nie.. Terus keluarkan camera and amik gambar.. Rasa nyer almost everyone yang ada kat situ tak melepaskan peluang untuk ambil gambar dragon tu... Cantik sangat. Rasa macam dalam filem Mulan or Kungfu Panda lak.. Heheheh... Ye la next week Chinese New Year Celebration kan, and tahun 2012 is The Year Of The Dragon...  Anyway, I just want to wish everyone a very happy and prosperous  Chinese New Year..
*wehuuuu next week cuti 2 hari... I balik Bt Pahat esok... Korang canner???

****************************************************************************
"The Dragon is a creature of myth and legend. A symbol of good fortune and sign of intense power, the Oriental Dragon is regarded as a divine beast - the reverse of the malicious monster that Westerners felt necessary to find and slay. In Eastern philosophy, the Dragon is said to be a deliverer of good fortune and a master of authority. Therefore, those people born in Dragon years are to be honored and respected". ~ source Chinese Horoscope

:: The Year Of The Dragon ::

:: Kasi closed up sikit ::

:: Cantik nyer pokok nih ::

**************************************************************************** 

:: Tanglung ::
"Dalam masyarakat Cina, tanglung bukan hanya perhiasan. Ia digunakan dalam majlis tertentu untuk mengalu-alukan tetamu, untuk menghebahkan kelahiran, kematian, atau amaran bahaya. Warna serta tempat di mana tanglung digantung membawa makna tertentu. Contohnya, mereka yang baru menyambut kelahiran bayi atau perkahwinan akan menggantung tanglung berwarna merah di pintu rumah. Ini sebagai tanda kemeriahan dan kegembiraan kerana warna merah membawa maksud tenaga dan kecergasan. Tanglung merah juga digunakan semasa perayaan atau keraian, seperti perayaan Tahun Baru Cina".
:: Yang nie dragon yang kecik sikit ::

:: Closed up kepala dragon =p ::

So silalah ke Pavilion sementara Dragon2 tu tak terbang pergi tempat lain =p

Venue : Pavilion
Theme : Majestic Dragon Festival
Date : 6 Jan - 6 Feb 2012

****************************************************************************
Pavilion Crystal Fountain

Ok bukan setakat ada dragon je kat sini, kalau korang jalan kat luar Pavilion pulak , korang akan jumpa bear-bear yang kiut2 pelbagai kaler mengelilingi Pavi fountain..

:: Pavillion Crystal Fountain ::

Siap boleh tukar-tukar kaler lagi 

 :: Sekejap kaler hijau ::

 :: Sekejap kaler merah ::
*merah lagi nicer kot pd aku

::  Sephora ::

:: Yang kat tengah tu My Mr. Hugly Bear =p ::

:: Rasa nyer dlm bnyk2 bear kat sini, yg kaler ijau tu paling kiut ::

:: Tak habis2 menelipon la laki aku nih ::

:: Sana sini penuh dengan hiasan tanglung... ::

Errr yang nie apa pulak?? Scary la..

:: Orang patung ::

Bukan setakat kaler kuning je, purple pun ada...
Hehehe..
Macam-macam..


Happy holiday y'all =p

5 comments:

Syigim said...

cantik sgt!! kat dubai ni xtau pun dah nk gong xi fa chai. cuti confirm la takde kan. hihi

suka tgk muka u. comel :) bertuah mr hugly beruang tu hihi

Iryani Noor said...

Syigim:
haiyooo still nampak kiut ekk... hahaha.. *blushing =p...

tak xde plan nk balik m'sia ekk any time sooner?? sempat lagi nk tgk kat Pavi.. hehehe *semata2 balik m'sia sbb x dtg sini mmg tak la kn... kekeke...

ashra said...

laa..aku ingat tadi yang kiri kanan tu hubby ko....ekekeke =p yang tgh tu rupanya..

eh..serius lawa dragon tu.aku tgk kat piramid tidaaklah besar gitu..

chop..sephora tu mall ke?ada ape ek?tak pernah kulihat...walaupun da gi pavillion

Iryani Noor said...

Ashra:
aaaaa kecik ati la cam nie... dh brape kali dtg rumah / p cuti sama2 tak kan tak kenal laki aku kott.. hahahha =p

kalu xsilap aku Sephora tu jual brg2 meka up... aku pun xpernah masuk lg.. tgk dr luar je.. heheh.. CNY nie jln2 la kt sana... mesti xramai org..

kak ijan said...

Kak Ijan pernah ambil gambar dengan patung bear tu jugak kat helsinki. Kat msia pun dah ada sephora ek :)