Tuesday, January 3, 2012

Cameron Highland - 1st Day & 2nd day ::

Orang lain sumer dah buat entry penutup for 2011, tapi aku stil terhegeh2 update cerita tahun lepas.. *My bad.. My bad.. Am a bit occupied with work for the past 3 weeks. Sebab tu la blog pun agak terabai... Now baru dapat relax sikit.. 
Anyway I wanna wish you all,  
 Happy New Yea
Semoga tahun baru membawa rahmat dan keberkatan buat kita semua insyaAllah.

Anyway sambung cerita last entry, on the next day lepas majlis penutup bengkel MPK & FM, kitorang terus packing barang and headed to Cameron Highland.. Weehooo.. Sangat excited.. But then bile sampai sana, hujan renyai2 and jalan sangat jammed.. Biasalah musim cuti sekolah kan.. 

So 1st day tu tak dapat la jalan mana2.. In fact nak pergi kedai makan pun kitorang jalan kaki je sebab susah nak cari parking. Nasib baik kedai makan tu only 10min walk dari hotel =p... Tapi  yang tak tahan tu, angin sikit punye kuat and sejuk sampai ke tulang beb.. Sampai kebas2 kaki aku.. Boleh pulak aku terlupe bawak sweater.. Anak ayam betul..

:: Main game dulu sambil menanti hidangan sampai ::

:: Tom yam campur dah sampai ::

:: Next sayur kailan ikan masin lak sampai ::

 :: Yay semua dah sampai ::

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ehhh tunggu dulu..
ada satu lagi la...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 :: Ikan siakap masak 3 rasa ::

:: Sebelum makan, buka gloves dulu ye sopia =p ::

***************************************************************
*2nd Day*

On the next day as hujan still drizzling, so we decided untuk lepak2 & jalan dekat2 je.. At first nak jalan2 @BOH Tea Center Sg Palas, tapi rupa2 nyer tempat tu tutup on Monday... Alaaaaaa, frust lagi... Dah la jalan jammed giler, nak pegi mana2 pun pikir 2-3 kali..  Last2 kitorang beli makanan banyak2 then lepak kat bilik tengok tv.. Lagi bagus.. Ngehehehe... 



Bile petang, kitorang dinner kat kedai steamboat.. Tak de gambo sebab aku menonong keluar dari  hotel, bawa kamera tanpa bateri.... Ampehhh.... terlupa yang petang tu aku charge battery kamera.. Then lepas makan2 terus pergi pasar malam.. Nasib baik tak hujan cuma a bit windy.. Sofia bukan main seronok lagi jalan kat situ. Dari pasar malam, kitorang singgah ngeteh @Strawberry Moment. Aku pernah buat review tempat ni kat Entry ni dulu..


:: Mak Ngah & Sofia ::

:: Ewahhh.. anak dara bergaya dengan spek itam ::

  :: Hehe nampak ke tu Sofia?? ::

:: Cak =p ::

4 comments:

alyyani said...

wah sofia dah 2 kali sampai CH kan? niadel sekali pun belum. huhu..

Em's Family said...

baju sofea ni lawa2 la babe..!!

ashra said...

hehe.nyempat gaks singgah cameron korang ye..
wahh..betul2 tempat feveret korang CH ni..
aku baru sekali je naik.teringin gaks nak naik lagi gi ladang teh boh tu..

Iryani Noor said...

Alyyani:
ehehehe 3 kali.. sekali dlm perot =p...

*******************************************

Miera:
aku rasa dh bnyk kali aku ulang tayang baju belang2 nie.. heheh.. tu je baju sejuk yg die ada.. tp kalu ikut kn pun mmg aku bnyk spend duit kt baju2 die =p..

*********************************************

Ashra:
dh alang2 dr penang nk ke kl, singgah la CH.. tp ramai org beb.. silap la naik time cuti sekolah.. xleh gerak mana2..