Friday, January 13, 2012

:: Assalamualaikum Baby Aydin ::

Last Monday, my cousin (Anim) give birth to a beautiful and healthy baby boy at Pusat Perubatan Naluri. On Tuesday baru aku berkesempatan nak pergi melawat derang.. Hehe....  Anyway, nie anak Anim yang ke dua.. Yang sulung is a girl.. Kire dah sepasang anak ko ye Nim.. Congratsss babe =p..

Presenting Baby Aydin
*betul kan?.. ehehehe 

:: Alaaaa tomey tomey tomey... ::

Maksud Aydin =  Brilliant, Enlightened, Intelligent

@Pusat Perubatan Naluri

One thing yang aku kagum ngan sepupu aku nie, Allah permudahkan proses kelahiran ke dua-dua anaknya. Time pergi routine check up, tibe2 je Dr cakap dah bukak 5cm. Terus kena admit.. Hehehe..  *itu pun dia berdegil nak balik rumah mandi2 dulu.. kekekekke.... Time kat labour room pun tak lama, 2 jam je dah bersalin.. Alhamdulillah.. Senang betul... *teringat time nak bersalinkan Sofia dulu, berguling2 la tahan sakit for 10hrs.. Ngehehehee.. horror kalu ingat2 balik =p

:: Yayyyy.. Finally dah buka mata ::

Baby nie sangat kuat menyusu beb.. Aku rasa selang 15 min die mintak nenen.. Tak sempat mama die berehet. Hehe, nasib baik la susu dah ada..

:: Mama & baby =p ::
*aisehh nanges nak nene la tu

:: Papa with new partner in crime =p.. ::

Lepas nenen, kena la burp kan baby... Cara2 nya adalah seperti gambar di bawah..


Telangkupkan baby, letak tangan di bawah dagu & tepuk2 belakang baby sampai dengar bunyi burp
*ngeehehehhe cute...

 :: Hati2 ye Sofia, jangan kacau adik ::

Sebelum balik, harus bergambar ramai2
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 :: Peace y'all ::


8 comments:

Em's Family said...

waalaikummusalam.. -- mane lah dia tahu jawab salam.. eh anim ni ke cousin ko yang bace blog aku, ke ani.. aku pun lupe

Iryani Noor said...

Miera:
hehehe lawak la.. siap jwb salam...

yg baca blog ko tu mik cik aku, kak awazah.. yg nie sepupu rapat aku..

alyyani said...

kecik baby nye. tu sng keluar kot. ayat sedap kat ati sbb anak2 kita 3kg above. :p congrats to your cousin. aydin, menarik gak nama tuh. nak dpt babyB tah bila :p

Iryani Noor said...

Alyya:
mihahahaha betul tu... kire 3kg tu consider beso la kan. =p.. *sbb nyer time peknen mak nyer mkn bnyk sgt kot =p

kan.. very nice name.. insya-Allah ada la rezeki alya nk dpt bb boy pas nih.. jgn putus as.. my mom dulu 4 yg awal perempuan, no 5 baru dpt boy.. hehehe...

ashra said...

hehe..comel.
=p congrats to ur cousin..

ehem ehem.....alamak, nama baby itewwww..terbatuk2 jap aku.
opsss! hehe. =)

ninieZUERYANNIE said...

hahaha, ashra.. terbatuk?

eh, aku nak komen lain td, bc komen ko la ni ashra, terus taip lain..

aishah zaharin said...

sama nama ngan anak akak. :)
best kan bau baby.

Iryani Noor said...

Ashra:
eh eh eh.. batuk batuk... sama kan dengan bakal baby ko *ngehehehhe =p

*************************************************

Ninie:
hahaha.. biasa la tu..

**********************************************

K.Aishah:
hehe bile die cakap nama baby die Aydin, terus teringat kt akak..

owhh yes bau baby mmg sangat besttt.. rinduuuu la nk bau baby lg =p