Wednesday, November 30, 2011

:: Breaking Dawn Memang The Best ::

:: Syhh... Curi2 bawak garrett dalam wayang =p ::

:: Adik2 sibuk nak bergambo dengan chipmunk nih ::

:: Dalila & Theodore ::

:: Zafirah & Simon ::


Being one of the Twilight Fan, haruslah aku tak sabar nak tengok Breaking Dawn part 1 kan.. So kalau korang ingat entry NIE , aku akan buat review based on entry tu... So here goes:

#1. Wedding Bella & Edward


 :: Invitation card ::

This is the part yang memang dinanti-nantikan... Bella menjadi Mrs Cullen. Wedding derang sangat gorgeous and I love Bella's wedding dress.. Simple but sweet.. Part nie memang banyak bermain dengan emosi, korang leh tengok betapa neverous nyer Bella time nak walk down on the aisle, then bile die tengok Edward senyum kat die, barulah die ok sikit..

Bella, "Just don't let me fall, Dad".. 
Dad, "Never"
*owh sgt touching



 :: Owhhh cantik nyer details kat belakang dress die tu ::


:: The Cullen Clan ::

#2. Scene honeymoon 

Ada 2 part, 1st Edward bawak Bella jalan2 sekitar bandar Rio de Janeiro


 

Then, Edward bawak Bella for a romantic honeymoon on the Cullen family's private island, Isle Esme via high-powered speed boat.

:: OTW to Isle Esme Island ::

 2nd part, waktu on the island

 
:: Upon arriving ::

Sampai2 je island nie, Bella jadi tak keruan *dok memikirkan 1st night dia with Edward as die nie still virgin =p. Part nie memang lawak giler.. Bella siap gosok gigi + shaved her legs & pening kepala nak pilih lingerie yang mana die nak pakai.. Hahaha.. *Ok fine macam la ko tak pernah rasa mcm mana Bella rasa kn =p

 

The bile bangun, dier terkejut tengok katil yang dah separuh roboh, dengan bantal yang dah terburai isi die.. Kat badan die pulak ada tanda2 lebam.. Time nie kesian tengok Edward salahkan diri die sebab sakitkan Bella & he vow never to touch Bella again sampai la Bella jadi vampire.

:: Edward, "Last night was the best night of my existence" ::

So sepanjang derang kat island tu, derang buat macam2 activity..

:: Main chess ::


:: Mandi kat waterfall ::


They were happy togather sampai la Bella pregnant..

#3. Bella's pregnant & baby Renesme...

Kesian tengok Bella time nie.. Kurus + cengkung sangat... Semua family Cullen tak kasi Bella simpan baby tu except for Rosalie. In fact, Edward siap mintak tolong Jacob nasihatkan Bella suruh gugurkan baby tu lagi. Tapi Bella berdegil nak simpan baby tu. Bak kata Carlisle, "The fetus isn't compatible with your body. It's too strong and fast growing. Your heart will give out before you can do anything".
 
So sepanjang tempoh die pregnant, Rosalie sentiasa temankan die.. Part yang tak berapa nak lalu tengok time nie is bila Bella terpaksa minum darah sebab baby die reject semua food yang die makan.. Euuwwww... Dah nama pun baby half vamp& half human.

Then time Bella nak bersalin, ngeri aku tengok time Bella nyer pinggang patah.. Pastu alih2 baby die dah selamat kat tangan Edward... Rupa nyer scene die beranak kena potong... Hangin siot.. Pastu part Edward tukarkan Bella to vamp pun kena potong.. Chetttt...*nasib baik En suami dah download full version BD.. hehehe.. tapi gambar still kelabu... Anyway nak gak cerita canner bella bersalin, rupanyer Rosalie belah perut die dengan pisau & Edward yang keluarkan baby tu.. Bella sempat tengok baby die sebelum die pass out. Time tu la Edward inject venom vampire tu kat jantung Bella tapi time tu xde apa2 yang berlaku.. Semua ingat Bella dah mati tapi rupanyer body die tengah bertindakbalas dengan venom tu.

:: Cengkung gile kan ::


Then ada satu scene bile Jacob marah sangat kat baby tu sebab pada die, baby tu lah punca Bella mati. So time die nak serang Renesmee, tak alih2 die imprint on Renesmee... Awuhhhh sangat cute =p.. Then bile wolves pack datang nak bunuh Renesmee, Jacob terus bagi tahu yang die dah imprint on Renesmee and derang tak  boleh apa2 die sebab bagi wolves tu, their utmost rule is that none that a wolf has imprinted on can be harmed.
This is the part time Jacob cakap, "If you kill her, you kill me,"

Tak sabar nak tengok Breaking Dawn Part II..
Time tu Renesmee dah besar & Bella dah jadi vampire...
 Ngegegegge....


Overall aku sangat puas hati dengan movie nie sebab jalan cerita die memang sama macam dalan buku... Sapa yang suka tengok citer romantic memang harus tengok Breaking Dawn nie... Kali nie  jalan cerita more to family's love.. Korang boleh tengok + rasa emotion ayah Bella time nak serahkan die pada Edward, macam mana family Edward protect Bella time die pregnant & the love that Bella shows towards baby yang belum lahir tu.. Memang sangat2 sweet.. and I should warn you that action dalam cerita nie adalah sangat2 sedikit *to some people maybe agak boring especially for those yang tak baca buku die. Dalam Part II nanti baru banyak action nyer (based on the books la). So sila la tengok cite nie ye kawan2.

Wednesday, November 23, 2011

:: Ohh la la.. I'm super duper happy ::

Aku happy =p
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

sebab
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 sebab
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Weehooo.. dapat gak makan popcorn Garrett nih..
=p

and
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tak sabar nak tengok
Breaking Dawn esok...
wiwiwiwiiwiw
=p

*sanggup pegi beli tiket malam semalam =p
Memang aku tunggu sangat movie nie keluar sebab
  1. Nak tengok wedding Bella & Edward
  2. nak tengok *ehmm* scene honeymoon derang =p
  3. Nak tengok baby Renesme...
Wiiiiiiii tak sabar
=p

:: Wordless Wednesday v.8 ::

1st time dpt score banyak tu
=p

Tuesday, November 22, 2011

:: Resepi Tiramisu ::


Aight meh aku share macam mana nak buat tiramisu nie.. Sangat simple sebenarnyer (30min dah siap) and bahan2 yang diperlukan pun senang nak cari. Pastu tak perlu nak membakar bagai.. Bila dah susun cantik2, terus masuk dalam fridge je =p

Tiramisu
*source Mama Tisya

Bahan-bahan :

1 peket biskut lady finger @ biskut tiramisu
250g cream cheese
200ml whipping cream
1/2 cawan gula halus
1 cawan air panas
1 sudu serbuk nescafe
serbuk koko untuk hiasan

*If korang tak suka nescafe and nak tukar dengan milo or mocha or cappucino pun boleh.. If nk pekat, letak la banyak.... Terpulang pada selera masing2... Biskut tiramisu tu boleh ditukar ngan kek span perisa coffee...

Cara-cara :

  1. Bancuh nescafe dengan satu cawan air panas....ketepikan dahulu
  2. Pukul gula + cream cheese + whipping cream sampai kembang.. ketepikan dahulu
  3. Celup biskut ke dalam air nescafe & susun dlm bekas kaca
  4. Sapukan adunan cream + cheese tadi atas biskut.
  5. Tabur serbuk koko pastu ulang step 3 & 4
  6. Tutup dgn aluminium foil and sejukkn dlm fridge semalaman
  7. Hiaskan dengan serbuk koko bila time nk mkn
In case korang wondering macam mana rupa biskut tiramisu nie, nie la biskut nyer:

:: Biskut lady finger @ biskut tiramisu ::
*aku beli kat kedai Bagus @ RM9.30


:: Pandangan dari atas ::

:: Pandangan sisi ::

Aight selamat mencuba =p

:: Selamanya ::

 source : razythelast.deviantart.com

Pagi nie, semua stesyen radio mainkan lagu Selamanya.. Sampai dah meresap dalam kepala nie.. Tapi lagu nie memang boleh menaikkan semangat la.. Jom layan...

Selamanya
Ft Joe Flizzow,Carleed Khaza and Altimet 


Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!


Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

(Altimet)
Inilah tunah tumpahnya darah ku,
Negara pasukan biarlah hanya satu,
Harimau kami berlari laju,
belang nak tertanggal dari baju,

Harimau kami cekap gelecek,
Pertahanan lawan tumbang sederet,
Bila turun padang berumahkan gelanggang,
Kalau berani mari bersandang….

Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!

(Joe)
Semua berlari hingga tiada keringat,
GOL pertama untuk negara kedua untuk pingat,
Bila atas padang main tak ingat,
Tiap hantaran kemas tiap gerak ligat,

Pernahkah ada harimau yang jinak?,
Jawapannya tidak semestinya lincah,
Penyokong ke stadium beranak pinak,
Untuk mu MALAYSIA kami sana….

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!

(Carleed Khaza)
Hey,nari kita semangat,
HITAM KUNING terpahat,
Mari kita berjuang,
Tempur berperang di padang,

Sekali lagi,
Maju lagi,
Serang lagi,
Gagah berani sebati,

Tidak gentar tenang,
Dengar sorakan Gemilang,
HARIMAU MALAYA PASTI MENANG!!!

Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!

:: Tahniah Harimau Muda ::

Fuhhh debor betul tengok bola malam nie..
Especially time penalty tadi...
Both pasukan memang sama2 terror..
 It was a good game!!!
*Si Sofia pon kemain active belari sana sini lagi malam nie...

Aku tengok banyak peningkatan pada player2 kite..
Cuma yang buat aku geram, player Indonesia banyak berlakon kan...
But apa pun KFCM, ko memang terbaekkk...
Juga buat player2 Malaysia yg lain
You guys did really well...
and we should be proud of our team...
sebab player kita 100% anak jati M'sia
Congratss Malaysia

Monday, November 21, 2011

:: My Mini Tiramisu ::

Yayyyy....
My mini tiramisu dah siap..
Tak sabar nak makan time final M'sia lawan Indonesia nnt..
Chiok chiokk Harimau Muda =p..

Recipe??
Nanti ekk..
I mau rebut port depan tv sebelum hubby conquer seat tu
=p



Saturday, November 19, 2011

:: Tahniah Harimau Muda.. Anda layak Ke Final =p ::

Adoiii sakit jantung aku tengok game M'sia lawan Myanmar arini...
  Berbakul2 jugak la marahkan si Fakri yang bnyk lepaskan peluang untuk sumbatkan goal ..
Tapi last2 die jugak yang berjaya menyumbangkan mata untuk Malaysia (1-0) , sekaligus melayakkan Malaysia mara ke Final =p..
Apa pun tahniah buat Fakri & tahniah Harimau Malaya
Keep up the good works guys..
=p

Friday, November 18, 2011

:: Guess Siapa Kitorang jumpe Kat Mid Valley Tadi ???=p ::

Just came back from Mid Valley...
Ada bowling training tadi...
And kitorang jumpe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
:: Puss in the boots... meeowwww ::

Anyway sekarang ada Motherhood Expo kat Mid Valley...
Macam2 product ada..
So tadi sempat la singgah kejap and I bought this for Sofia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


  1. Philips Avent Special 2 x 260 ml (PINK) = RM70.70
    HARGA ASAL : RM 110
  2. Philips Avent: Magic Sportster Cup ( 260ml/9oz ) = RM39.10
    HARGA ASAL : RM 48.90
  3. The AVENT SiliconeTeat (2pc) = RM18.30
    HARGA ASAL : RM 28.90

:: Jom Lunch di Secret recipe ::

Secret recipe tengah buat promotion for lunch set @RM15 sekarang.. You can choose antara noodle in tomyam kung, prawn macaroni with cheese or grilled black paper chickenHarus la aku tak lepaskan peluang makan kat sana kan =p..


So aku makan noodle in tomyam kung..



Ikin pulak makan grilled black paper chicken



Jemput makan =p