Thursday, September 29, 2011

:: Malam ber-BBQ, Siangnyer Kami Berparty =p ::

Yuhoo, just came back from Sg Muda.. Penat weyh.. Ngantuk pon ada ni.. Tapi harus la nak menghapdate citer pasal Birthday Party Ayeesha..
Happy 2nd B'day Ayeesha =p

So dalam entry BBQ lepas, kan aku ada cerita malam tu kitorang lepak @ Ina's house.. Esok nyer masing2 bangu lambat.. Bile dah bangun, masing2 bermalas-malasan nak bersiap ke rumah Yaya.. Janji dengan geng2 lain nak gerak ke rumah Yaya pukul 1.30pm, in the end pukul 2.30pm baru gerak keluar.. Hehe.. Janji melayu sungguh =p..

Sampai2 je @ Yaya's house, acara memotong kek berlangsung..

:: Kek ini sangat sedap hokeh ::

 :: Tiup Ayeesha.. tiup ::

:: Potong kek pula ::

:: Happy family ::

 
:: Apam angry bird ::

:: Harus lah kami juga bercamwhoring =p ::


:: The food - nasi ayam, mee kari, rendang & nasi impit ::

:: The Melawesian bersama husband & anak masing2 ::

:: With hot mama Yaya @ 8mnth preggie ::

:: Mama Osya with Sofia ::

:: Bersama tuan rumah a.k.a uncle Sanusi =p ::

Kami yang memeriahkan majlis =p

:: Senyum la sikit En Hubby ::

::Abg Long @ Ham, Eliz, Qaisara & Zafry ::

:: Osya & Jai ::

:: Enn, Ashra & Aleesha ::

Tuesday, September 27, 2011

:: Tertunailah Hutang BBQ =p ::

Program BBQ nie dah tertunggak for quite some time.. Al-maklumkah tuan rumah sentiasa busy =p.. Hehe.. Opss jangan marah Na.. Finally Sabtu lepas tertunai sudah aktiviti BBQ nih @ Ina's Crib... Ala-ala pot luck, masing2 bawak dish sendiri.. 
Me - Perapan ayam
Ina - Nasi goreng & pudding
Ashra - Bandung soda..
Osya - Kek Tiramisu & keropok
Eliz - Potato mayonnaise

Malam tu, aku & Osya bermalam @ Ina's house.. Eliz & Ham stay sampai kul 4am..  Masig-masing borak tak ingat punyer.. Aku lak awal2 lagi dah membuter.. Haha.. *Ngantuk siot.. Terjaga pun time Eliz & Ham nak balik.. Esok nyer semua bangun lambat except for Osya.. *Awal gile ko bangun beb.. Siap dah sediakan b/fast lagi.. Macehh bebeh =p..

Aight jom layan gambo lak...

:: Ayam yang sedang di bakar ::

 :: Enn membakar dengan penuh kasih sayang =p ::

:: Turn Abi lah meng'grill' ayam ::

:: Para ibu lak seperti biasa sibuk bergambar =p ::
:: Ica pun nak tolong kipas ayam ke?? ::

:: Anak dara aku sibuk nak main basikal ::


:: Bergambar dengan 2 mak yong.. Mudah-mudahan nanti berjangkit kat aku lak =p ::


:: Ayeesha yang baru bangun tido ::


:: Ehmm Cik Ya, ko ingat aku tak nampak tangan ko tengah cubit dagu anak aku?? Hehehe ::


Anyway aktiviti bersama ni memang best, we sould do this more often guys.. 
So next rumah sapa plak?? =p

:: Busy As A Bee ::

Sorry..
Sorry..
Bukan tak nak update..
Tapi sangat busy dengan program 5S..
Next week ada audit.
 

Wed & Thursday nie lak ada site meeting @ Sg Muda..
Will update about BBQ & Ayeesha's Birthday Bash later k..
Stay tune =p

Thursday, September 22, 2011

:: Raya.. Raya dan Raya Lagi =p ::

Sorry for the long silence.. Tuan Rumah tak berapa sihat sebenor nyer..D.E.M.A.M. + D.I.A.R.R.H.E.A.. Makanya, dapat la MC untuk 2 hari.. Semalam baru start kerja.. Tengok atas meja dah selonggok surat2 + drawing nak kena review.. Adoyaii..

Anyway just nak update entry jalan2 raya. On Friday(16/9), Miera ajak temankan die ke Majlis Aqiqah Sonia Zara, anak  ke-2 Dr Suliana.. Sue nie schoolmate aku time study kat SMTM dulu.. Lama dah tak jumpe die, tup tup dah masuk 2 orang anak dah.. Sue's 1st daughter pun nama die Sofia juga =p.. Congratss ye Sue =p..


 :: 2 weeks lil Sonia Zara ::

:: Me & Sue ::

 :: Miera & Sue ::

 :: Miera & Sofia ::

On Saturday pula, mak aku jemput family Zack datang beraya. So dah alang2 tu, aku ngan adik2 aku selit2 la member2 kitorang.. Nama pun kitorang gak yang masak =p.. So masing2 dah diberi tugasan, aku kena masak Mee Kari, Sha masak spaghetti bolognese, mama masak bubur kacang durian =p.. Hehehe...

 :: Mee curry by me =p ::


 :: Kek Lapis ::

 :: Baklava & Kurma ::

 :: Spaghetti Bolognese by Sha ::

 :: Cookies ::





 
The next day (Sunday), kitorang pergi open house rumah Osya pulak.. Osya masak  Nasi Mandi + Laksa Penang + Kek Tiramisu...












  :: Last piece of Osya's Tiramisu =p ::

This week pulak canner??

Sabtu
1. Rumah Aunty Gee
2. Rumah Zam
3. BBQ di  rumah Ina *akak kena marinate ayam =p

Ahad
1. Rumah Yaya =p