Tuesday, August 30, 2011

:: Salam Aidilfitri Dari Kami Sekeluarga ::


Assalamualaikum wbt
Dengan rendah hati, saya menyusun jari sepuluh memohon ampun dan maaf di atas khilaf yang sengaja mahupun tidak disengajakan kepada sahabat2 sekalian. 
Semoga Syawal ini memberi kegembiraan kepada kawan2 sekeluarga .
Selamat menyambut kedatangan Syawal dan menjalani ibadah puasa sehingga ke akhirnya.
Berhati-hati pulang ke kampung halaman dan ingatlah insan tersayang 
&
Jangan main mercun tawww
Selamat Hari Raya buat semua.
Maaf Zahir dan Batin.
 
Ikhlas,
Farid, Iryani & Lil Sofia

Friday, August 26, 2011

:: Bersahur Feeling Lovey Dovey ::

Kengkadang aku rasa blur apa nak makan time sahur.. Ye la dah la ngantuk kan, kena pulak sediakan makan bersahur. Selalu nyer ulang lauk time berbuka + lauk yang simple2.. Kalu last year aku ada stok sambal ikan bilis (makan ngan roti pun sedap) tapi disebabkan En Suami ada gaut, so aku terpaksa cut off semua seafood yang die tak boleh makan.

 
:: Made with love =p ::

:: Ikan Asam Pedas, Telur Lurve & Kangkung Belacan ::
*Tips makan asam pedas nie, sila la gaul nasi bersama kuah +  kicap kipas udang.. Fuhh terangkat beb =p

Thursday, August 25, 2011

:: Buffet Ramadhan 2011 Cheng Ho ::

Another breakfasting with my officemate... Kali nie berbuka @ Restaurant Cheng Ho..  Memandangkan mood raya sudah mari, so akak malas nak menaip panjang2.. Layan gambo la k..


:: Tempat main dish ::

:: Kuih-kuih ::

The Food





:: Kak Uyun with all her anak Dara =p ::

:: Gee & Shah ::

:: Nape la Sopia senyum macam tu ::
:: K.Uyun with Alia ::

 :: You wanna piece of this?? =p ::

Overall aku boleh cakap food die sedap tapi a bit disappointed sebab menu die tak sebanyak yang di iklankan.



Bufet Ramadhan
  • 5+1 Bufet PERCUMA untuk orang yang ke-6
  • 20% Diskaun bagi minggu pertama

Isnin – Khamis
RM43.90++ Dewasa
RM20.90++ Kanak-kanak (bawah 12 tahun)

Jumaat – Ahad
RM46.90++ Dewasa
RM23.90++ Kanak-kanak (bawah 12 tahun)

Untuk tempahan 03-4149 6094

Wednesday, August 24, 2011

:: What Is You Favorite Chocolates?? ::

Setiap orang pasti ada favorite chocolates kan.. For me aku paling suka makan

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.
.
Choki choki
Yep yep I noe macam budak2...
But rasa die sedap beb...
Plus harga die murah.. Satu paket RM1.30
Aku ralit makan choc nie sambil baca buku..
Leh habis berpeket2.. Hehe
Kalu time kecik2 siap letak atas roti hokeh =p

:: Stock Choki choki kat rumah =p ::


:: Ada 3 flavor Choc, Cashew nuts & Milk ::

Orite, next aku suka (ikut susunan)
  1. Kinder bueno
  2. Hersheys nuggets
  3. Kit Kat
  4. Cadbury Choc


And lastly Patchi..=p
Tunggu orang bagi baru la dapat makan
Nak beli sendiri *glup telan air liur
Mahal benau.. xde nyer aku beli
=p


So apa favorite chocolates korang???

Tuesday, August 23, 2011

:: Berbuka Dengan Nasi Pilaf Pudina Dan Lemon & Ayam Panggang Maghribi ::

Last week, aku terpaksa ambil EL sebab Sofia demam. So bile duduk kat rumah nie, mula la terasa nak memasak best sikit.. Hehehe.. Bile googled aku jumpa blog Kak Nur nie..Macam best je tengok nasi pilaf die.. So berbekalkan apa saje barang yang ada dalam fridge tu, aku pon masak ler nasi pilaf & ayam panggang maghribi =p..
and hasilnya
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
WALLAH



For recipi korang leh tengok:


:: Al-fatihah Buat Adik Dania Emelda ::

Al-Fatihah
Sebak bila dapat tahu adik Dania meninggal petang semalam...
She was diagnose with lukemia..
Baru berusia 2tahun ++
Aku tak sampai hati nak letak gambar Dania dekat sini..
*sungguh aku tak kuat nak menatap wajah die menanggung kesakitan.. meleleh air mata aku..
Korang baca la blog Kak Roslina

Semoga Kak Roslina & keluarga tabah menghadapi dugaan ini..
Adik Dania pasti menanti akak di Sana.. Insya-Allah..


Thursday, August 18, 2011

:: Berbuka Dengan Office Mate @That Little Gerai in AU5 ::

Sudah 2 hari I membujang... Hehehe.. Sebab nyer En Suami outstation kat JB.. Semalam aku dengar budak2 bujang kat ofis nie discuss nak pergi berbuka ramai2.. So harus la aku join kan =p.. Pikir punyer pikir, last2 we decided nak makan @ That Little Gerai. Terus call untuk booking tempat & order nak makan ape. Nasib baik still ada meja lagi =p..


:: Me, Shah, Lil Sofia & Gee ::

:: Ikin with her housemate ::

:: Sabar menanti waktu berbuka ::

:: Gee & Sofia ::


 :: Mummy dengan Sofia ::


The Food

:: Big Ass Burger =p ::

:: Seafood Aglio Olio (Small) ::

:: Chicken Chop ::

:: Grill Chicken ::

Huhu the food memang superb nyummeh..Time berbuka tu dah tak pandang kiri kanan.. Bila pinggan dah licin baru la berborak ngan member2.. Miahaha.. Buruk lantak tul.... Sofia makan sampai menjilat jari... Tak percaya?? Tengok gambar nih
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

:: Finger licking good =p ::

:: Ikin & Ain with Spaghetti Carbonara::

:: Hamboi Shah dah ada gaya dah nak jadi mak tu =p ::

:: Muka budak yang kekenyangan ::

Kitorang lepak sambil borak2 sampai pukul 9.30pm.. Ye la bukan selalu kan dapat makan sekali ngan office mate..  Pastu alhamdulillah Sofia is in a good mood, memang tak meragam..Lagi la mummy die rancak berborak.. =p .. Maceh ye Sofia sayang..

So sapa-sapa yang nak makan time berbuka kat sini sila buat reservation dulu yer... 
Korang leh call no nie:
017-3193585
012-3320416

:: Miniature burger TLG =p ::

Wednesday, August 17, 2011

:: Siapa Nak Order Kuih Raya.. Cepat Cepat.. ::

Memandangkan duit BONUS dah masuk, ada sapa2 nak order kuih raya Faridah Cookies aka MIL aii?? Sedap weiii .. Order hanya dibuka sehingga Rabu malam ye (17 Ogos 2011)... Tempahan dibuka untuk kawasan Kuala Lumpur & Selangor sahaja =p..

Berminat pls call / sms to 019-7844050
or
email nur.iryani@gmail.com

:: Tart Nanas Mangkuk ::

 
:: Tart Nanas Leper ::

:: Kuih Sampan ::

:: Choc Chip ::

:: Wordless Wednesday v.4 ::

Gaya anak dara makan Seafood Olio @ That Little Gerai =p


Pst: Malam nie I nak berbuka bersama member2 ofis kat TLG..
Dah buat reservation... Can't wait =p

Tuesday, August 16, 2011

:: Macam Acik Die La =p ::

Sekarang mummy dah tau dari mana Sopia suka buat aksi tu...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ikut Acik die ghuper nyer...


Lebih kurang sama kan =p

Miahahahahha
Sorry Piah =p