Friday, April 29, 2011

:: Another Simple Dinner ::






Thursday, April 28, 2011

:: Jom Makan Ikan Kukus =p ::

2-3 hari nie badan rasa kurang sihat, tekak pula terasa perit, so dinner untuk malam semalam terasa nak makan yang stim-stim je. Nasib balik time balik rumah tadi , Abi dah keluarkan ikan siakap siap2 & letak dalam sinki dapur.. Confirm nak soh aku masak stim ikan siakap.. Heheh.. Sehati sejiwa gitu... So memandangkan ikan tu agak besar, memadai hanya 2 lauk sahaja untuk malam semalam..

:: Siakap masak stim ::

:: Kailan goreng ikan masin ::

Jemput makan =p

P/s: Am attending Kursus Pengwartaan Rezab Tanah for 2 days..
Very informative & lecturer die sgt best..

Wednesday, April 27, 2011

:: Bile tak de selera, makan ape yang ada je ::

Start dari Khamis minggu lepas, kitorang satu rumah tak berapa sihat.. Sofia & Abi demam, so selera makan memang sangat kurang. So Abi mintak aku masak lite2 je..

Nie menu untuk hari Khamis

:: Daging goreng kunyit ::

:: Nasi goreng cina ::

:: Sup cendawan ::

:: Siap untuk dimakan ::

On hari Jummat aku masak sup macaroni je, hari Sabtu lak aku masak bubur nasi. Sebab nyer Abi sakit tekak and tak boleh makan pedas. Pastu selera pun tak de. Adehh sian die. Cepat sembuh ye Mok =p..

:: Puding Trifle lagi ::

Lately nie makin rajin pulak aku buat pedding trifle nie... Apesal tah tekak nie asyik nak makan manis je. Hehehe.... Bile badan naik, aku dok bising2 ngan laki aku... =p... Selalu nya pudding nie ada 3 layerkan, tapi kali nie aku tak letak cake pada base trifle ie sebab Abi tak suka. Manis sangat katanya.

Tadaaa....

Pudding nie aku bawak balik umah mak aku (kat sana ramai sikit umat kat umah).. Kalu makan ber2 mau bulan depan baru habis.. Ngeheheh...


Pastu aku buat juga agar2 buah. Actually nie lebihan agar2 untuk pudding trifle nie, tak kn nak buang kan, so aku letak dalam bekas and add some buah2. Sedap dimakan begitu sahaja *nak2 time tengah panas kan.. Fuhhh sedap..


Tuesday, April 26, 2011

:: Lunch @ Garden Lifestyle Store & Cafe, Midvalley ::

Last Friday, aku lunch at Garden Lifestyle Store & Cafe, Midvalley dengan member2 ofis & adik aku. Cantik & romantic sangat tempat nie sampai aku terlupa nak snap gambar =p.. Korang leh reffer blog nie untuk tgk surrounding cafe tu.

What we ordered :

:: Ice lemon tea , spaghetti marinara & carbonara ::

:: Makan time ::

The food that we ordered nie tengah ada promotion. Korang leh tengok flayers kat bawah nie. Ape lagi cepat la pegi sana sebelum promotion ends. =p


Weekday Lunch Specials at Only RM15.90.
Valid at all Garden Lifestyle Store & Cafe,
Monday - Friday : 12pm - 3pm.

Choice of one main course and ice lemon tea / freshly brewed coffee.

Add on RM2 for soup of the day.

:: Melawat Zafry ::

Last week, kitorang melawat Zafry @ SJMC..
He was diagnose with food poisoning..
Waktu mula2 sampai, kesian tengok die terbaring je..
Tak larah sebab demam plus diarrhea..
Alhamdulillah sekarang dah discharged & dah sihat


:: Sian die, tgn berbalut *sbb kena masuk drip ::

:: Zafry piat telinga Sofia.. Hahaha ::


:: Ala Zafry pandang mana tu ::

:: Cubit die.. cubit die ::

Last but not least
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Sofia bercemolot dgn Zafry
*aipp kecik2 tak pe.. kalu dah beso mummy babab die



Friday, April 22, 2011

:: Sabah, Kota Kinabalu Day 4 ::

So nie final entry aku untuk cuti-cuti di Sabah (Janji hokehh.. aku pon dah muak nak bercerita pasal Sabah.. miahahah)... Mesti korang dah boring nak baca blog aku.. Bile la nak abes.. Kekekke.. Sorii aku tak sempat nak cerita semua tmpt dlm satu entry la..

So sambungan dari entry sebelum nie, lepas kitorang berehat & mandi2, kitorang terus berjalan ke Pasar Filipino. Kat sana aku jadi rambang mata tengok barangan pearl ie brooch, bracelet, butang baju melayu. tu belum campur dengan key-chain.

The food

:: Ketam @RM15 ::

:: Sotong @RM12 ::

:: Ikan Putih @RM18 ::

:: Udang ::

:: Rumpai laut ::
*sedap weyhhh

:: Sofia pun berselere je makan ::

:: Dapat pau mummy alat mainan tu ::

Barangan @ Pasar Filipino

:: Pearl bracelet ::

:: Pearl bracelet ::

:: Fridge magnet ::

:: Brooch & bracelet ::

The next day, kitorang sempat berjalan sekitar bandar KK sebelum berlepas balik KL.







:: Bracelet untuk Sofia ::

@10.50am kitorang pun pulang ke KL =p

Bye-bye Sabah


:: Mula-mula sengih2 ::
*pastu start buat hal


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Reach LCCT @1.15pm



Lepas amik gambar nie, kena marah ngan stewardess...
Hahaha...
Mana la aku tau skrg tak leh amik gambo kat sini =p..
Halal je la ekk...

Aighttt tu je cerita cuti2 di Sabah..
Insya-Allah ada rezeki pasti kitorang ke sana lagi...
*Nak pegi pulau2 plak =p