Thursday, March 31, 2011

:: Ice Room Bangi ::


Citer nie dah agak lama aku peram.. Eheheh terlupa lak ada gambar2 time makan kat Ice Room Bangi nie. Pengantin baru yang belanja, sbab kitorang tolong derang unpack barang kat rumah derang @ Putrajaya =p...

:: Pilih.. pilih.. ade orang nak belanja =p ::

:: Menu ice cream ::

:: Sabar ekk Sofia.. Satgi ice cream sampai ::

:: Ice cream yang diorder ::
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Close-up sikit

:: Fresh Strawberry Snow Ice ::
:: Blueberry Snow Ice ::

:: Passion Fruit Snow Ice ::

:: Tropical Mixed Fruit Snow Ice ::

:: Muka dah tak sabar nak ngappp ice cream ::

:: Layannnn.... aippp Sofia, ko makan pepper ke tu?? ::
*note the long spoon
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

So senang nak sharing2 bile sudu panjang mcm tu =p

:: Berlaga2 sudu time nak ambil ice cream =p ::

::Bukan main suke Sofia main dengan duit 50hengget tu ::

Harga untuk satu mangkuk ice cream kat sini within RM7.90 to RM9.90. Tapi dari segi rasa tak boleh kalahkan Tutti Frutti sebab walaupun kitorang ambil 4 flavour, tapi aku rasa macam semua rasa sama je.. Ngahahaha... Ke deria rasa aku yang tak betul?? Tapi apa pon seronok sebab dapat berhu-ha-hu-ha ngan adik2 =p.. Aku rasa kitorang yang paling havoc kat kedai tu kot.. Ngahahah.. *Oppssssss =p


Daaaaaa....

Tuesday, March 29, 2011

:: Pakeeza Restaurant @ Ipoh ::

Yuhooo... I'm back bebehhh... Letih seyh berkursus 1 weeks straight. Badan nie terasa sengal2 lagi. Sampai rumah hari Ahad, pukul 8pm. Nasib baik la awal2 lagi aku dah apply cuti hari Isnin. Kalau tak, confirm semalam aku ambil emergecy leave.. Ngehehehe... *Dah tue rupe nyer akak nih...

Anyway just nak share kat mana aku makan time berkursus di Ipoh minggu lepas. Seminggu sebelum ke sana, aku dah inform pada Tn Hj K (ex-TP bahagian) yang kitorang akan berkursus di Ipoh from 22/3 to 24/3. Konon nyer nanti nak singgah rumah, skali Tn Hj bermurah hati nak blanja kitorg makan indian cuisine @ Pakeeza Restaurant Ipoh.. Orang kata rezeki jangan ditolak.. Ngehehehhe.. *aku pernah tulis satu entry pasal Tn Hj kat SINI

Memandangkan kitorang semua malu2 kuching tak tau nak order apa, so we let wife Tn Hj yang pilihkan makanan. And hasilnya, wallah.... ada roti nan biasa, nan cheese, nasi briyani, ayam tandoori, udang (xtau masak apa.. masala kot), kuah dalca ...

:: The food ::

:: K.Uyun , Salwa & Muammar ::
*time nie Salwa malu2 lagi

:: Aku ngan Muammar mmg tak tau malu =p ::


:: Senyum dulu =p ::

:: K.Uyun & Salwa yg concentrate mengadap makanan ::

:: Tambah... tambah jgn malu2 ::

:: Kami yang kekenyangan ::

Burppp Alhamdulillah.. Terima kasih Tn Hj K. Makanan kat sini memang sedap.. Mudah-mudahan Allah murahkan rezeki Tn Hj sekeluarga. So for those yang nak try tempat nie, alamat nyer ada dibawah nie ekk..

PAKEEZA RESTAURANT & CATERING
15-17, Jalan Dato Seri Ahmad Said,
30450 Ipoh, Perak, Malaysia.
Telephone : 605-241 4243.
Business hours : 11am – 3pm, 6pm-10pm

*source J2KFM (untuk gambar2 makanan yg lebih superb, sila la lawat blog nie k)

P/s: Right now Tn Hj sedang menunaikan umrah bersama keluarganya. Semoga Allah permudahkan segala urusan tn Hj sekeluarga di sana. Amin

Thursday, March 24, 2011

:: Soup Anyone?? ::

:: Espresssoup Outlet ::

As we walk @Wangsa Walk last 2 week, we stumbled across this new outlet called Espressoup. Knowing Abi yang suka try new things, kitorg pun terus masuk outlet tu and order clam chowder soup for me and pasta for him... The soup was simply marvelous but the pasta was so-so.. It was a bit sour to my liking...
:: My clam chowder soup ::

:: Abi's pasta ::

:: Sofia pun nak soup gak ::

You can choose either having the soup with bread or without it. For me, I choose to have the soup only. Kurang sikit rasa muak bile hirup sup je. * Anyway if korang tak tau nak order flavour apa, boleh mintak test rasa soup tu sikit =p...

:: How to eat the soup with bread ::

On my 2nd visit with K.Uyun, both of us ordered chicken & cheese bite and we shared mushroom soup.. Nyummmm =p...

:: Chicken & Cheese ::

:: Mushroom soup ::

:: close up mushroom soup =p ::


Wednesday, March 23, 2011

:: Jangan Nakal-nakal Sofia ::

Text from Abi:
"Org baru habis tgk citer Papadom dengan Sofia.. Best... Sebab anak awak tengok dengan kusyuk sampai tertido.. Hehehe.. "

Gud gurl...
Jgn notti.. notti tau...
Dengar ckp daddy..
Ahad mummy balik... =p

Mode: Rindu sama mereka


:: Wordless Wenesday... my Darling Sofia ::



She's turning 1 in two weeks time.... I'll definitely miss the notification email from Baby Center entittle "My Baby this Week" ... Lepas nie I'll received "My Toddler This Week" pulak.. Iskkk dah besar anak mummy..
  • Sekarang nie sangat lasak... tido pon boleh tahan lasak.. habis disepak2 nyer mummy & daddy...
  • Sangat suka menjelirkan lidah espacially bile tengah marah.. Notty tau...
  • Suka menjerit dengan suara yg super nyaring
  • Kalau orang marah dah pandai amik hati kite balik.... *Isk cair aku...
  • Dah pandai tunjuk2 kalu nak sesuatu
  • Dah pandai mengamuk kalu tak dapat apa yang die nak..
  • Marah kalau kite ambil bantal or selimut die... *Amboii.. Kecik2 dah kedekut.. =p
  • Sangat garang.. Suka main cakar2... Tangan cepat aje nak menggapai speck org...
  • Makan apa yang mummy & daddy makan, baik makanan yang pedas or masam.. ie rendang tok, nasi lemak, semua jenis kuih ect ect... pendek kata xpernah tolak makanan la.. semua die sebat walaupon gigi hanya 2 batang...
  • Alhamdulillah xde elergic to telur
  • Petang mesti bawak jalan2 kat luar.. kalu tak nanti die mengamok....
  • Dah boleh berdiri tegak tp xnak melangkah... *peha berat sangat kot =p
  • Dah pandai turun katil sendiri... *isk gugur jantung mummy bile tgk die turun katil
  • Mempunyai self-defence yang sangat bagus.. bile kite pukul die, die pukul kite balik.. *aikk lawan tokey nampak...
:: Iskk mengangkang time tido ::

:: Suka jelir lidah ::

:: Kalu kite marah, mesti buat aksi mcm nie... ::

Tuesday, March 22, 2011

:: Mode = Away ::

Won't be around for the whole week

21/3 - 24/3 Kursus MSMA @ Ipoh
25/3 - 27/3 bengkel SKT @ Kelantan

* all entry were auto publish....


Friday, March 18, 2011

:: Happy Birthday to Both Of yOu ::


Enrty nie ditulis khas buat dua insan yg istimewa dalam hidup aku...

1st
Buat adik ku Muhammad Faiz
Happy 21th birthday....


2nd
To my lovely gurlfriend : Nur Nazatul Ashra
Happy Birthday yg ke...... =p

Count your life by smiles, not tears.
Count your age by friends, not years.
May this year bring with it all the success and fulfillment your heart desires.
Wishing you all the great things in life,
hope this day will bring you an extra share of all that makes you happiest.


Owh tidak dilupakan juga buat adik ku yg ke-3
Nur Dalila
She's turning 26 next week (24th March)

:: Mama's Birthday ::

Mama's birthday: 2nd March 2011
Venue : Dapur Rumah

:: Birthday cake mama ::

:: Birthday gurl tiup lilin =p ::

:: Sofia pun nak tolong tiup ::
*habis menyembur2 air liur die


:: Enterframe sikit =p ::

:: Adik2 yg tak sabar nak ngap kek tu ::

:: Pengantin baru pun ada gak ::

:: Pengantin lama nak bermanja kejap =p ::
*kasi chance la kan

and
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Puas la hati dah dapat makan kek kan???

*haisyhh kerat lidah tu baru tau

Buat Mama,
Happy birthday Ma...
Moga panjang umur & dimurahkan rezeki..
We luv youuu...