Friday, December 2, 2011

:: Picnic di Hutan Lipur Gunung Berlumut ::

Kepulangan ke Batu Pahat minggu lepas memang penuh dengan aktiviti.. Hari Sabtu kami berbowling, hari Ahad pula kitorang pergi berpicnic di Hutan Lipur Gunung Berlumut, Kluang Johor. *Nama macam scary je kan.. Untuk ke hutan lipur nie, korang akan lalu dalam Felda Ulu Dengar and  kawasan ladang kelapa sawit.

Dari Parit Raja ke hutan lipur nie mengambil masa around 1jam 30min (kalau tak silap la).. Reach there around 11.30am. Still tak ramai orang lagi time ni, so senang nk cari tempat duduk..

:: Bergambar di enterance ::

Waktu berjalan masuk ke dalam, nampak group JPA tengah buat abseiling. 
*ngegege teringat time kursus BTN kena buat benda nie.. Tobat tak nak buat lagi


Sampai2 je tempat camping, hubby terus siapkan khemah untuk letak barang2. 

:: Khemah dah siap ::

:: Si kecik nie sibuk tunjuk2 sungai sambil mulut cakap air ejun *air terjun =p ::

Mama & mak su pulak siapkan hidangan makanan atas meja. =p.. Ada nasi lemak, sambal sotong, nugget, bergedil =p..

 :: Nom nom... ::

Sebelum mandi, kite makan dulu...


:: Nom.. nom.. nom ::

:: Mama, ayah & mak su ::

Aight.. jom turun sungai

:: Mak Su Ain & Ucu ::

:: Mandi.. mandi ::

:: Air die tak dalam sangat.. sesuai untuk budak2 ::

********************************************
Ada orang tu takut air =p

:: Sejuk.. sejuk ::

:: Tadi si kecik sibuk sangat nak masuk air, bile dah dalam air takut pulak.. ::

:: Last2 daddy terpaksa pangku die ::

********************************************************
 
 :: Mak Ngah Nor & Kakak Dina ::


:: Si kecik nie langsung tak nak berendam.. Duduk je atas orang ::

:: Abg Darwish seronok dapat main air ye ::

:: Ngegegeg.. chomot ::

3 comments:

ashra said...

wahh..besnye...
syiok betul tengok korang mandi manda bercamping...

sofea...
sejuk tak?...gigil tak mandi air sungai?...hehe

Em's Family said...

nyah.. makin terror ko tangkap gambar.. lawa2 gambar ko amik.. :D

Iryani Noor said...

Ashra:
hehehe budak bando, tak reti mandi air sungai, camtu la jadi nyer... aku pon xtahan sejuk beb... kekekekke... tp mmg best... jom p camping ramai2... kite p dekat2 la.. kt janda baik ke?? =p

********************************************

Miera:
adoiiiii terror tang mana nyer nyah... hehehe... aku main snap asal boleh je =p...