Friday, December 9, 2011

:: Pertandingan Bowling PUSPANITA 2011 ::

Seminggu telah berlalu, and yet aku masih terkenang2 kan HARI ITU. Pertandingan Bowling PUSPANITA 2011 memberikan 1001 kenangan manis buat bahagian aku.. Team A @ Tripe Strike *yess I noe, nama group agak poyo =p akhirnya berjaya menduduki tempat ke-2 dari 21 kumpulan. Alhamdulillah.. Sungguh tak sangka sebab before this, dah 2 tahun berturut2 kitorang menduduki tempat ke-4.. Mungkin berkat semangat pasukan yang ditunjukkan, baik dari Team A atau Team B (Double  Extreme) yang saling  support each other bile member2 buat balingan.

:: Bergambar sebelum pertandingan di mulakan ::

:: Bergambar lagi.. dan lagi... ::

:: Team Manager a.k.a Kak Liza.. terpaksa jadi bidan terjun menggantikan En Mus yang accident ::
*tq kak sbb sponsor baju  kitorang

:: Me & Ikin ::

:: Kit Kat sponsored by Fizah =p ::

Ok secara keseluruhan nyer team mates aku main dengan bagus sekali except for me. First game aku hancur and sejujurnya aku sangat2 frust dengan result aku. *Quite depressing bile tengok aku just score 59 point aje... Dymnnnn.. Aku admit aku tak push diri aku 100% time 1st game tu.. Mainly sebab aku risau kalau aku ter'over-do', lutut aku akan sakit semula (lutut aku start sakit time training, 2 hari sebelum game).. I nearly give-up untuk main for the next game. Looking at the gloomy face of my team mates, I know I have let them down as we have targeted to get AT LEAST 300 point for each person. *kalau dah 1st game dapat 59 mata je, macam mana nak kumpul sampai 300 mata kan??


:: Markah aku yang atas sekali with the initial NI.. teruk kan ::

Kawan2 banyak kasi semangat kat aku untuk teruskan game, and I'm so grateful that they still have faith in me. So for the second & third game, kitorang tukar tactic, from serious to playful. We cheered each other whenever dapat strike or spare, or even masuk longkang sekalipun, kitorang akan jerit "Goalllll".. Muahahahah... *sangat macam kanak2 ribena.. Sangat fun + havoc and seriously, masing2 played really well =p.. Memang sangat enjoy la, macam bukan dalam pertandingan and ternyata it works =p.. Ada peningkatan for each player =p.. *Psychology beb..

:: Time nie aku dah start sakit lutut.. ::

:: Piala pusingan & piala bagi kumpulan ::

:: Penyelamat pasukan, Shah dengan mata kutipan 395mata ::
*dapat no 4 bagi individu.. kurang 12 mata utk dpt tempat ke-3

Keputusan bagi acara berpasukan:
1st Place : BPMI (1358 mata)
2nd Place : BPK (1297 mata)
3rd Place : Pantai (1259 mata )
*tahniah buat para pemenang =p


:: Bergambar dengan Datin Norliyati & piala yg dimenangi ::

So dikesempatan ini, I wanna wish many thanks to all my team mates yang bagi commitment 100% for this game termasuklah turun training sama2.. TQ kepada our sponsor Pn R, Pengarah, Hj Y, Pn N & Pn N yang sudi menyumbangkan duit untuk bayar yuran pertandingan & training. Tak lupa juga buat Tn Hj K,  tq very much sebab sudi bagi sumbangan walaupun Tn Hj dah tak bersama kitorang lagi.. Ingatan Tn Hj pada kitorang buat kitorang rasa terharu sangat =p.. And also buat out team manager, K.Liza, thanx for the baju & uruskan hal2 pasukan =p.. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Last but not least
:: Jenuh la staff kat sini nak susun balik kasut2 tu ::

1 comment:

alyyani said...

uish, komited betul ni. sampai sakit lutut. anyway tak sia2 training kan. bila bab bowling tournament ni yg paling best adalah sessi saiko2 nak2 lane2 jiran. heheh.. congrats! ni 1 malaysia ke yani?