Friday, December 30, 2011

:: Penang - Part 2b (Nasi Kandar Beratur + Hard Rock) ::

Lepas turun dari Bukit Bendera, haruslah mencari tempat dinner. Its either makan pasemboq or nasi kandar. Last2 kitorang decided untuk pekena Nasi Kandaq Beratur. Reach there around 9.30 but kena tunggu sebab kedai nie bukak pukul 10mlm...

 Nasi Kandaq Beratur???
Queue up???

Sesuai dengan nama yang diberi, harus la kena beratur panjang..

:: Dibuka pada pukul 10pm ::


:: Pukul 9.45pm, line dah panjang mcm nie...::


:: Time sampai nie, kedai yg berjualan sebelum pukul 10pm baru nak packing2 barang derang ::

Sementara tunggi daddy beratur, Sofia main2 dengan member yang die baru jumpa kat situ..

:: Hello, nama kite Sopia, nama awak?? ::

:: Main cak-cak ngan mummy ::

:: Berlari-lari di depan masjid kapitan ::

:: Lambat nyer.. Bile boleh makan nie mummy?? ::

:: Meja2 yang dah siap di set-up ::

:: Pukul 10.15pm, line dah semakin panjang ke belakang ::

:: yeah finally dah sampai depan ::

:: Pilih.. pilih.. nak lauk ape ::

Total time lost (beratur)
1jam

Total  time makan:
20min

Mueheheheh, giler kebuluq lapaq weiii.... Gambo makanan pun xsempat snap.. Bayangkanla pukul 9.30 pm sampai kedai tu, pukul 10.30 pm baru dapat makan... Nasib baik sedap... Tapi kalu korang tanya nak makan lagi kat situ ke tak, jawapan aku TAK KOT.. Akak tak sanggup nak tunggu lama2.. Yang penting kitorang dah dapat makan kat salah satu MUST-EAT-PLACE-IN-PENANG =p.. ngehehehehhe...

Food Rating 7.5/10
Kebersihan 8.0/10 (jauh lebih bersih dari Line Clear)

Location:
Nasi Kandar Beratur
98 Jalan Masjid Kapitan Keling,
10200 Penang, Malaysia.
(sebelah Masjid Kapitan Keling)

Opening Hours:
10.00pm - until the food sold out!

***************************************************************

Next kitorang ke Hard Rock Hotel @ Bt Ferrighi..
*hanya untuk bergambar


:: Peace ::

:: Suke lampu die ::



6 comments:

Em's Family said...

aku teringin makan nasik beratoq ni, tapi........ laki aku sure tak sanggup berator punye.. aku ok bab2 beratur ni hehe

NeenaAnuar said...

rinduunya ngan nasik kandaq beratoq nie! sedapp mabelesss kan!

blogresipi.com said...

Selamat tahun baru Yani, husband and Little princess. Semoga tahun baru membawa rahmat dan keberkatan buat kita semua insyaAllah.

Cantik baju Yani pakai tu. Kak ijan suka :)

Puan Fifiey said...

update la lagi... seronok baca... macam kita ada sama sama jugak kat situ.... heheh

ashra said...

antara tempat aku nak gi penang ni,hard rock.meriah gitu..terasa muda mudi..(padahal tak pernah gi Hard Rock pun..keke)

uihh..mmg beratur la...
penang ni,sedap ke tak sedap nasi kandarnya,kita orang luar,tetap wajib rasa kan..'trademark gitu..' bila ke sana

Iryani Noor said...

Miera:
hehe kalu camtu ko soh je laki ko tunggu kt meja... ko yg beratur..

**********************************************

Neena:
taste die not bad, tp tang nk beratur tu erkk... surrender =p

***********************************************

K.Ijan:
Amin.. Happy New Year to u too =p.. Hopefully same goes with u..

************************************************

Puan Fifiey:
hehe nnt kite update lagi ekk..

***********************************************

Ashra:
aku pegi mlm tu, punye la pack.. smpi xde tmpt parking.. pada hal nk bergambo je pun.. tp mlm2 bising la kt ctu, sbb ada pub kn..ngeehhe..

tu la pasal.. janji dh pernah makan.. sedap xsedap blakang kire =p..