Thursday, November 17, 2011

:: She Really Enjoys Her Food ::

Alhamdulillah, Sofia is not a picky eater..
Kasi je ape2, semua die telan..
Senang mummy
Hehehe..




Kadang2 tu tengah malam around 10pm, die boleh mintak bubur...
The way die sebut pun kelakar, "boboww"
Ngahaha cute..
Pastu tak reti nak sabar, every 10second die dok ulang2, "boboww.. bobow"..
Sabar la, mummy kena potong ayam, potong sayur bagai...
20 min baru siap, sepanjang tu terpaksa la tadah telinga tahan bebelan die...
Sambil nak tunggu bubur siap, mummy pun sogok la die dengan biskut..



Pastu suke sangat makan pedas.. Macam gambar kat bawah nie, kalu korang perasan kat tangan die ada pegang puff kan.. Yang tu inti bluberry, tapi die still nak makan chicken puff mak teh die yang aku buat pedas sikit.. Hisyhh gewammmm ngan budak nie, cirit birit nanti baru tau..


Hai la Sopia.. Sopia...

5 comments:

Nurul Aini said...

bestnya tgk sofia makan.. =)

Nur Hareza said...

hasya makan karipap!!
hebat budak sekarang kan..
senang mak nye, anak mau makan apa saja..

Cho Zila said...

baguih.. baguih senang makan mak pun senang sikit tak yah susah nak nak fikirkan.... go sofia...

ashra said...

how i wish aleesya could be like sofea!!!keke..

anak sng mkn ko sng hati tau.anak tk nk mkn ni..letih.darah tinggi aku dibuatnye.hehe
da besar ni sket barulah,die stat nk mkn dgn ok nye..

Iryani Noor said...

Nurul Aini:
hehe.. die mmg pemakan =p..

*********************************************

Reza:
betul tu.. tp kalu die demam, selera mkn terus menurun, kite pon susah hati sbb takut die lapar kn...

*************************************************

Cho Zila:
kan kan... masak la ape2, mesti die mkn =p...

************************************************

Ashra:
betul tu beb, tp dulu ada one time die tak nk makan sampai aku kering idea ape nk masak utk die 9smpi time tu berat die stagnant je for 3 mnth).. tp kali ni alhamdulillah die dh nk mkn balik.. tp xnk bersuap, nk mkn sendiri.. konon2 dh beso sgt la tu =p