Thursday, November 17, 2011

:: Kedai 1 Malaysia ::

Korang pernah pergi beli barang kat Kedai 1 Malaysia??
I have =p..
Even though someone pernah cakap dengan aku
"Ehh kedai tu kan untuk golongan berpendapatan rendah"
Ye ke??
I do not think that way..



 
Pada aku, sekiranya kita seorang pengguna yang bijak, 
kita akan pandai menilai barangan di kedai mana yang worth buying kan..
I mean, lebih jimatkan macam tu...
But for certain people fikir, "Tak standard la shopping kat sini"
Whatever la, coz i certainly do not feel that way....
At least ini salah satu usaha murni kerajaan membantu rakyat kan...
=p


So setakat nie aku dah pernah try masak pakai mee hoon die... Not bad..
Roti & sardine die pon ok..
Kalau frozen food, aku suke makan cucur badak die..
Dari segi harga, banyak gak different dengan kedai lain
 Overall ok la.. 
Cuma dari segi packaging, kena hati2 sikit sebab semua nampak sama je..
So do read the label first sebelum beli..
=p

Anyway for reference,  korang leh check harga barangan Kedai  1 Malaysia kat SINI

7 comments:

ashra said...

aku belum pernah masuk lagi sebab area umah aku ni takde la plak kan..

tul2..ada benda yang kualiti sama,harga lebih murah,baik kita berjimat2...

huu...ada orang kata gitu ke?..pada aku,takder beza pun golongan rendah atau pun tak kedai ni.kebaikan tuk semua...

Nur Hareza said...

kalo kita boleh eli kt kedai 1Malaysia, mmg bnyak boleh jimat kan.. ntah2 yang brand mcm2 tu, sama je pengilang nya, buat balut cantik2.. pastu letak harga tinggi

Iryani Noor said...

Ashra:
kan kan... kedai ! M'sia nie ade kt w/Maju, dekat dgn W/walk =p.... aritu aku ada bwk osya dtg sini gak.. member nk memborong gula & tepung utk projek cupcake die.. heheh =p

Mrs. Eeza Herman said...

nak try la pasni gi shoping kt sana..
kalo tak silap, tgk bekas2 yg dorg gunakan mcm recycle...cth mcm cordial air oren, mcm guna botol sunkies jer..
tapi itu lebih baik dr terbuang je kt timbunan tmpt buang sampah...
yg penting masih elok dan boleh digunakan lagi...

MamaShiLa said...

yani...kalau aku masuk je la mcm ko..pedulik apa org nak kata...bestnya...aku lom penah pg lagi sbb kat sini lom ade kedainya lagi..nak pegi jugak nnt...mesti banyak jimat kan!

Iryani Noor said...

Reza:
mmg bnyk leh jimat... kalu tak silap kn ada member cakap, yg minuman koko die tu actually milo, tp tuko packaging je.. ingat nk try la.. kalu ok, pasni bye bye milo.. hehehhe...

*********************************************

Eeza;
owhh yeke recycle ekk?? tak pernah dengar lak... kalu rasa tak yakin, x yah la beli yg botol2 tu.. just beli canned food..

*****************************************

Shila;
kann buat apa nk malu, duit kite, ikut suke la nak belanja lagu mana pon... nnt ko turun kl singgah la.. kt area klang valley dh bnyk branch die...

kak ijan said...

Bagus kedai 1Malaysia tu. Kalau kak ijan pun kak ijan pegi beli, apa salahnye boleh lah kita berjimat sikit kan :)