Wednesday, November 16, 2011

:: Dinner di Ana Ikan Bakar Petai ::

Hoho lama dah tak pekena ikan bakar yang best.. Memandangkan malam semalam En Hubby ada kerja di Seremban, so aku menginjang2 ajak budak2 ofis aku dinner sama-sama (budak2 bujang senang la nak ajak keluarkan.. hehehe =p).. At first derang cakap nak masak, tp tibe2 15min lepas tu derang call aku, cakap setuju nak makan kat luar.

 

Plan asal, kitorang nak makan mee ketam kat Shah Alam, tibe2 waktu bincang2 dalam kereta, tukar plan,  makan ikan bakar. So kitorang terus pergi ke Bangi untuk makan di kedai Ana Ikan Bakar Petai. Orang Kuantan pasti tau pasal kedai ni sebab kedai ni ada branch di Tanjung Lumpur, Kuantan. *famous woo.. rugi sapa2 yang turun Kuantan tak singgah kedai tu. 

Kedai di Bangi ni pun baru beroperasi sekitar Oct 2011. Still baru tapi semalam waktu kitorang sampai, punyer la ramai orang.. Dalam hati aku terdetik "Comfirm lambat dapat makanan". Perut aku dah bergendang2 minta di isi..  Ternyata sangkaan ku meleset.. Tak sampai 30 minit hidangan dah terhidang di depan mata... =p


:: Kite kasi buka dulu sotong bakar petai die.. Fuhhh bau die, terangkat beb ::

:: Ikan siakap 3 rasa ::

:: Tomyam campur ::

:: Kailan ikan masin ::

:: Kerabu mangga ::

:: Apple asam boi ::


:: Sata die memang best, aku siap tapau untuk En Hubby ::

:: Bergambar dulu sebelum makan ::

Overall, aku leh kasi 4.5 / 5... Sebab ape??? Sebab air apple asam boi die tak menepati piawaian tekak aku.. Tapi makanan yang lain memang besttt especially sotong & ikan 3 rasa tu... Air asam die yang buat cicah tu pun mmg best *siap mintak tambah lagi.. miahahha..  

Pasti ku akan kembali bersama En Hubby
=p

 

:: Kenyang perut, puas hati =p ::

7 comments:

mimie said...

selalu lalu kat sini tak pernah tgk org tak ramai...memanjang jer penuh ngan org...hujan2 lebat ponx ramai org pegi...patutlah ponx sedap rupanye yer...kena try satu hari nnti :)

lynda said...

hari tu ade nampak awak kat ikea dgn kawan2...tp malu nak tegur

ashra said...

wah wah wah.
harusla bwk geng kita plak ni mkn besar2 an beb!

leh aku n en g ni,bangi dekat la jugak kn.keke

Farihah said...

iryani.. mee ketam kat shah alam tuh kat ner? mcm best je.. :)

Anonymous said...

kat section brape yer..bangi nie..mcm menarik jer utk d'cuba...:D

_Intanzz_

Iryani Noor said...

Mimie:
tu la.. haritu time kiorg sampai hujan baru jer berhanti.. alhamdulillah, kalu tak xtau mana nk duduk sbb tempat yg berbumbung tu penuh sgt.... nnt jgn lupe try tau =p..

*********************************************

Lynda:
alaaaa nape x tegur.. lain kali tegur je =p...

**********************************************

Ashra:
ha'ah kire dkt la ngan korang... agak nyer kalu drive xsmpi 20min pun... try la mkn kt sini skali.. tak pon arrage la ngan bdk2, mana tau leh kumpul mkn ramai =p..

************************************************

Farihah:
kite tak pernah pergi kedai tu lg.. tp kalu tak silap die dekat2 dgn Unisel..

**************************************************

Intanzz:
alamak xsure la pulak seksyen brape.. sbb xberapa familiar dgn bangi tp kalu dr PLUS h/way, masuk exit bangi.. then jumpa first roundabout amik pukul 9 (jln nk ke kilang sony)... kedai tu ada kt sebelah kanan (kena buat u-turn la utk pergi ke kedai tu)... =p

nurleeta said...

salam...menarik info ni..nnti boleh la pegi