Wednesday, November 30, 2011

:: Breaking Dawn Memang The Best ::

:: Syhh... Curi2 bawak garrett dalam wayang =p ::

:: Adik2 sibuk nak bergambo dengan chipmunk nih ::

:: Dalila & Theodore ::

:: Zafirah & Simon ::


Being one of the Twilight Fan, haruslah aku tak sabar nak tengok Breaking Dawn part 1 kan.. So kalau korang ingat entry NIE , aku akan buat review based on entry tu... So here goes:

#1. Wedding Bella & Edward


 :: Invitation card ::

This is the part yang memang dinanti-nantikan... Bella menjadi Mrs Cullen. Wedding derang sangat gorgeous and I love Bella's wedding dress.. Simple but sweet.. Part nie memang banyak bermain dengan emosi, korang leh tengok betapa neverous nyer Bella time nak walk down on the aisle, then bile die tengok Edward senyum kat die, barulah die ok sikit..

Bella, "Just don't let me fall, Dad".. 
Dad, "Never"
*owh sgt touching



 :: Owhhh cantik nyer details kat belakang dress die tu ::


:: The Cullen Clan ::

#2. Scene honeymoon 

Ada 2 part, 1st Edward bawak Bella jalan2 sekitar bandar Rio de Janeiro


 

Then, Edward bawak Bella for a romantic honeymoon on the Cullen family's private island, Isle Esme via high-powered speed boat.

:: OTW to Isle Esme Island ::

 2nd part, waktu on the island

 
:: Upon arriving ::

Sampai2 je island nie, Bella jadi tak keruan *dok memikirkan 1st night dia with Edward as die nie still virgin =p. Part nie memang lawak giler.. Bella siap gosok gigi + shaved her legs & pening kepala nak pilih lingerie yang mana die nak pakai.. Hahaha.. *Ok fine macam la ko tak pernah rasa mcm mana Bella rasa kn =p

 

The bile bangun, dier terkejut tengok katil yang dah separuh roboh, dengan bantal yang dah terburai isi die.. Kat badan die pulak ada tanda2 lebam.. Time nie kesian tengok Edward salahkan diri die sebab sakitkan Bella & he vow never to touch Bella again sampai la Bella jadi vampire.

:: Edward, "Last night was the best night of my existence" ::

So sepanjang derang kat island tu, derang buat macam2 activity..

:: Main chess ::


:: Mandi kat waterfall ::


They were happy togather sampai la Bella pregnant..

#3. Bella's pregnant & baby Renesme...

Kesian tengok Bella time nie.. Kurus + cengkung sangat... Semua family Cullen tak kasi Bella simpan baby tu except for Rosalie. In fact, Edward siap mintak tolong Jacob nasihatkan Bella suruh gugurkan baby tu lagi. Tapi Bella berdegil nak simpan baby tu. Bak kata Carlisle, "The fetus isn't compatible with your body. It's too strong and fast growing. Your heart will give out before you can do anything".
 
So sepanjang tempoh die pregnant, Rosalie sentiasa temankan die.. Part yang tak berapa nak lalu tengok time nie is bila Bella terpaksa minum darah sebab baby die reject semua food yang die makan.. Euuwwww... Dah nama pun baby half vamp& half human.

Then time Bella nak bersalin, ngeri aku tengok time Bella nyer pinggang patah.. Pastu alih2 baby die dah selamat kat tangan Edward... Rupa nyer scene die beranak kena potong... Hangin siot.. Pastu part Edward tukarkan Bella to vamp pun kena potong.. Chetttt...*nasib baik En suami dah download full version BD.. hehehe.. tapi gambar still kelabu... Anyway nak gak cerita canner bella bersalin, rupanyer Rosalie belah perut die dengan pisau & Edward yang keluarkan baby tu.. Bella sempat tengok baby die sebelum die pass out. Time tu la Edward inject venom vampire tu kat jantung Bella tapi time tu xde apa2 yang berlaku.. Semua ingat Bella dah mati tapi rupanyer body die tengah bertindakbalas dengan venom tu.

:: Cengkung gile kan ::


Then ada satu scene bile Jacob marah sangat kat baby tu sebab pada die, baby tu lah punca Bella mati. So time die nak serang Renesmee, tak alih2 die imprint on Renesmee... Awuhhhh sangat cute =p.. Then bile wolves pack datang nak bunuh Renesmee, Jacob terus bagi tahu yang die dah imprint on Renesmee and derang tak  boleh apa2 die sebab bagi wolves tu, their utmost rule is that none that a wolf has imprinted on can be harmed.
This is the part time Jacob cakap, "If you kill her, you kill me,"

Tak sabar nak tengok Breaking Dawn Part II..
Time tu Renesmee dah besar & Bella dah jadi vampire...
 Ngegegegge....


Overall aku sangat puas hati dengan movie nie sebab jalan cerita die memang sama macam dalan buku... Sapa yang suka tengok citer romantic memang harus tengok Breaking Dawn nie... Kali nie  jalan cerita more to family's love.. Korang boleh tengok + rasa emotion ayah Bella time nak serahkan die pada Edward, macam mana family Edward protect Bella time die pregnant & the love that Bella shows towards baby yang belum lahir tu.. Memang sangat2 sweet.. and I should warn you that action dalam cerita nie adalah sangat2 sedikit *to some people maybe agak boring especially for those yang tak baca buku die. Dalam Part II nanti baru banyak action nyer (based on the books la). So sila la tengok cite nie ye kawan2.

6 comments:

mama tisya said...

tk kesampaian nk tgk cite ni cz aritu menang tiket tu dh pass kt org lain..tp best tgk wyg dpt mkn garret popcorn tu...kita pn bw msk curi2..hehehe

alyyani said...

wooo tgk gmbr2 ni pun dah feeling2 romantik gitu apa lagi kalau tgk kat wayang. belum kesempatan nak tgk sebab takde gang. tak ikut buku dia tp ikut kat movie. bella nmpk mature lah kan? dah jadi mak2 pun. :D

Nurul Aini said...

ni buat tak sabar nak tgk ni..

ashra said...

cop..sowilah bertanya...
ni cite twilight yang ko selalu tengok dan baca tu eh?

best laks baca sinopsis ko ni..romantic tul..
err..tetiba aku tengok cite ni,sure tak faham hujung pakal kan...

Iryani Noor said...

Mama Tisya:
xpe, still sempat lagi nak tgk cite ni kt wayang.. nnt bawak masuk garrett lagi ye =p..

*****************************************

Alyyani:
ha'ah dlm cite nie die matured gile.. suke sgt tgk die...

******************************************

Nurul Aini:
p tgk cepat =p

******************************************

Ashra:
yeah bebehh.. mmg romantic gile.. angau aku beb.. actually movie ni nie dr buku die yg ke-4 tapi die buat 2 part... part yg 1st nie lebih pd life bella lepas kawen + pregnant...2nd part nnt time bella dh jadi vamp & ada anak =p.. rasa nyer kalu ko follow cite die yg lepas2, mesti ko leh layan movie yg ke-4 ni..

Mrs. Eeza Herman said...

bestnyer!!! baca story line yani ni pun dah best..apatah lagi kalo tengok citer...
nak gi wayang, tak dapat lak..yani leh tak tlg uploadkan full version citer nie...
pleaseeeee.......