Thursday, November 10, 2011

:: Beraya di Batu Pahat ::

So how was your raya celebration??? Tahun nie kitorang beraya at Parit Raja, Batu Pahat .. Kena fair la kan as time raya Aidilfitri dah kat KL, so raya haji harus la di Bt Pahat kan. Kitorang gerak balik kampung on fFiday night (11.30pm), reach there around 3am.. Jalan a bit jammed but still moving.. Alhamdulillah, jalan ke selatan tak seteruk macam nak balik ke utara..

Anyway, tahun nie kemeriahan raya agak sedikit kurang sebab derang sembelih lembu on 2nd day... Alaaa baru ingat nak bawak Sofia tengok macam mana lembu kena slaughter.. Tak de rezeki la nampak nyer.. Next year ye Sofia.. So haritu kitorang sempat menziarah Uncle Abi's yang duduk di Kg Istana.. 30min je dari Parit Raja.. So haruslah bergambar sakan kan =p..



:: Sofia's attempt nak buat peace tak menjadi.. heheh ::


:: With Mak Su Ain ::

:: With Mak Ngah Nor ::



2 comments:

Cho Zila said...

beraya sakan sambil bergambar sakan... memang kalau semua kaki bergambar seronokkan....

alyyani said...

raya haji tahun ni langsung tak jumpa tulang mahupun daging korban. tadah muntah adel je. huhuhu...