Tuesday, October 4, 2011

:: Rejuvenating Myself @ Cameron Highland - Part I ::

"We must always change, renew, rejuvenate ourselves;
otherwise we harden."

~Johann Wolfgang von Goeth

And following that wise quote, we went to Cameron Highland for a quick retreat.. The decision was made on Friday, and within such a limited time, I just book any available hotel and alhamdulillah, after ringing a few hotels, I manage to book Flora De Cottage (it was a budget hotel @ Tanah Rata... Jadik la labu).

Upon arriving @ Cameroon, we headed straight to Kimanis Strawberry Farm just to have a taste on their Strawberry Milkshake.. Uuuuu nyum nyumm...

:: Fresh strawberry.. nyumm ::

:: Yang kat belakang tu, japanese tomato ::



:: Amboii, sedap yer milkshake tu Sofia ::

Then, we had a quick stop at Kea's Farm. Sangat geram okeh tengok all the freshly-picked veggie.. Macam nak beli semua je.. So we bought jagung steam, sweet potato, strawberry, markisa & limau madu as bekalan dalam bilik nanti =p..

At 6pm, we went for strolling around area hotel.at first ingat nak pergi night market which is 5min walk from our hotel, tapi its better for us to had our dinner first. So we went to Nik Ikan Bakar. Here, aku tengok ramai yang makan tomyam & ikan bakar. Tapi tekak aku ni terasa nak makan steamboat.. Hehehe..

:: Sofia jalan2 dengan daddy ::







 :: Ada tomyam & sup ayam ::

Time makan tu, hujan turun dengan lebat nyer.. Aisey, tak dapat la nak pergi night market. So Abi terpaksa meredah hujan beli payung.. ada bentuk strawberry lagi you.. hahaha =p... Lepas je habis makan, terus balik hotel tengok citer "Mak Ok Ajer" @Astro Ria.. Lawak la citer tu.. Lepas habis layan tv, terus keluar pergi kedai Strawberry Moment, betul2 sebelah hotel kitorang..


:: Sofia beramah mersra dengan pak cik patung nih ::

:: Lempeng strawberry choc ::

:: Potato wedges ::


:: Pegang elok2.. panas tau ::

:: Budak nie nak pegang sendiri tu.. Aishyyhhh ::

:: Daddy tak habis2 dengan handphone die ::

:: Cak =p ::

After that, memandangkan hujan pun dah berhenti, so kitorang jalan2 @Night Market...

:: Noted the strawberry gloved & topi harimau tu ::


5 comments:

ashra said...

wah.cameron rupanya korg ye.syioknye.lg2 la sofea da pndai jalan sndiri..hehe.

btul2.haruslah merehatkan diri kan.

kitaorg pun tgh pk2 mane nk terjah.igt nk naik genting mggu ni,tp duk ujan manjang lak.hehe.akn dipk kan ke mane hala tuju.

mama tisya said...

meriah tgk strawberry yg merah itu

Diyanazman said...

amboih comelnya si kecik minum dalam cawan besar muka! i love cameron highlands... suka sangat sbb boleh beli sayur segar2 murah2 banyak2... hehehe... steamboat tu sedap tak? kalau sedap boleh try nanti...

alyyani said...

kitorg ni tah bila tahun nak sampai cameron. kena tunjuk papa niadel entry ni lah. menaikkan napsu dia nak gi cameron. hehehe..

Iryani Noor said...

Ashra:
hehe last min punyer plan beb.. tensi dgn kerja, tu yg naik CH...

ehh cube try naik fraser hill.. mcm best je.

*******************************************

Mama tisya:
hehe.. ada yg manis, ade yg masam.. ikut nasib =p..

*******************************************

Diyana:
kan kan.. nie sgt relaxing.. n sayur2 die mmg murah sgt2.. rasa mcm nk borong semua je..
steamboat tu not bad la.. time sejuk2 mmg best mkn sup2 nih..

******************************************

Alya:
tunjuk tunjuk kt wan.. kot2 die nak pergi =p..