Monday, October 10, 2011

:: Among The Most Beloved Of People To Allah Are Those Who Have The Best Attitudes ::

 If you are given a blessing, say, “Al-Hamdu-Lillaah (praise be to Allah).” 
Yes, that is what i feel right now.. Alhamdulillah, syukur Ya Allah kerana telah mengembalikan handbag ku yang tertinggal di R&R Air Keroh Jumaat lepas. I've been so careless that day and I praise Allah  that the bag was found by someone who are honest enough to return it to me. Alhamdulillah.

Canner boleh tertinggal??? 

Okeh citer die macam nie, time tu aku nak tapau waffel kat kaunter. Bile aku pusing kat tempat duduk tu, ruper nyer laki aku dah keluar, bawak Sofia jalan2. So aku pun dengan senang hati terus keluar dari A&W, pergi cari laki aku. Little that I know ruper nyer laki aku tak ambil handang yang aku letak ket kerusi sebelah tempat aku duduk. Lepas tu nak di jadikan cerita, si Sofia pulak memerut sampai tertembus kat seluar.. Dalam kelam-kabut nak ambil pampers kat kereta *dengan hujang renyai2, bersihkan Sofia kat toilet, terus aku terlupa nak tanyer laki aku pasal handbag aku.

Then bile dah nak sampai exit Air Itam, Farid terima call dari A&W claiming that beg aku tertinggal.. Waaaaa camne la leh tak perasan. Sengal betul.. Lucky enough that my handphone is not auto-lock, sebab tu derang leh contact Farid. So nak tak nak terpaksa la mintak tolong member Farid, Abg Edy ambilkan beg tu. Nasib baik rumah derang dalam 20-30 min from R&R tu, kebetulan Abg Edy pun memang nak turun KL, so kitorang jumpa dekat Nilai untuk ambil beg tu.. Fuhh luckyly tak de apa2 barang yang hilang =p... Alhamdulillah.. 
So buat staff2 A&W, i would like to send you my gratitued for your honesty & fast action to inform me about my handbag.. Juga buat Abg Edy & wife, terima kasih banyak2 sebab tolong ambilan beg  saya..  Susahkan korang je.. Really appreciate it..

Anyway, dikesempatan ini I wanna wish Selamat Pengantin Baru buat Shah Rizal & Sue Diah on their wedding (9 Oct 2011).. Semoga berkekalan hingga akhir hayat..  Just love their baju & pelamin,  warna merah okehhh... Sorry quality gambar sedikit kurang memuaskan.. Eventho' aku bawak camera, tapi memory card aku ada dalam handbag... Waaaa so terpaksa ambil gambar pakai handphone laki aku... 
:: Selamat Pengantin Baru =p ::

 
:: Cute couple ::

:: Pipi kemerahan menahan panas =p ::

:: Aku dah macam keluarga pengantin yang menghantar lak =p ::

7 comments:

Diyanazman said...

wahhh careless ni! tapi i pun penah jd lebih kurang camni gak.. tertinggal iphone kat restoran huhu. seb baik dapat balik...

alyyani said...

nape farid tinggalkan handbag itu? hehehe... (wan pun selalu begitu. huhuhu)

kadang mmg bole telepas pandang kan dah kalut2 gitu nak2 bila mcm2 benda nak handle.

apapun, mmg jujur staf2 a&w. syukur sgt kan.

p/s : mcm diayanazman gak, penah tetinggal hp kat ayamas, warta. semalaman baru teringat. derang simpan kan. tp staff lelaki dia gi lenjan sampai exceed limit! dlm jujur, ada gak x jujur nye. huhu.. apa pun syukur tak hilang

Em's Family said...

u r so damn lucky.. sebab susah jugak kat malaysia ni kalau tertinggal ape2 dapat balik barang dia, nak nak kalau ade monetary value hehe..

tapi kite memang selalu terlupa pun, nak nak sibuk dengan anak punye hal.. it happens to all mothers.. so tak yah la ko blame diri ko kenape asyik terlupe..

anyway, since derang keje kat a&w kan, ko belanje la derang makan kfc hahahaha

ashra said...

alhamdulillah kan kan..
rezki ko sungguh...
kita sama2 doakan gaks budak jujur tu,dapat keberkatan hidupnya sekalipun die tidaklah sempurna kan..

dan puji gak dgn AnW atas tanggungjawabnye..ye la kan,kalu nak buat jahat,org atas pun leh songlap duit,tuduh orang lain..huhu..

Iryani Noor said...

Diyana:
alhamdulillah dpt balik ur hp.. iphone tu, kalu org tak honest mmg dh lama lesap.. heheh..

***********************************************

Alyya:
muehehehhe die tak perasan handbag tu ade terselit kt kerusi tu.. tu yg die pon lenggang2 kangkung keluar dr A&W tu..

tp mmg sykur sgt2 dpt balik beg tu.. kalu tak nak kena buat polis report la, daftar IC baru.. haisyh pendek kate mcm2 kena buat kalu betul2 beg tu hilang.. not to mention nk kena beli hp baru.. waaa kopak aku... heheheh...

************************************************

Miera;
betul beb mmg sgt2 lucky.. alhamdulillah dpt balik beg tu.. tp mmg kn bile dh ade anak nie bnyk bende la dok terlupe je.. nie baru sorg anak.. miahahahha.. *alasan =p..

belanja KFC.. errr.. errrr..

********************************************

Ashra;
tu la beb.. rasa ralat xdpt jmpe sndri budak yg jumpa beg tu.. aku doakan moga Allah murahkan rezeki die..

riniy said...

yanie,
nk tanya, berkenan la tudung biru tu. kain ciffon ke?beli kat ne?

Iryani Noor said...

K.Riniy:
ha'ah.. kain tu chiffon.. beli kt butik fareeda =p... p beli.. p beli....