Tuesday, September 27, 2011

:: Tertunailah Hutang BBQ =p ::

Program BBQ nie dah tertunggak for quite some time.. Al-maklumkah tuan rumah sentiasa busy =p.. Hehe.. Opss jangan marah Na.. Finally Sabtu lepas tertunai sudah aktiviti BBQ nih @ Ina's Crib... Ala-ala pot luck, masing2 bawak dish sendiri.. 
Me - Perapan ayam
Ina - Nasi goreng & pudding
Ashra - Bandung soda..
Osya - Kek Tiramisu & keropok
Eliz - Potato mayonnaise

Malam tu, aku & Osya bermalam @ Ina's house.. Eliz & Ham stay sampai kul 4am..  Masig-masing borak tak ingat punyer.. Aku lak awal2 lagi dah membuter.. Haha.. *Ngantuk siot.. Terjaga pun time Eliz & Ham nak balik.. Esok nyer semua bangun lambat except for Osya.. *Awal gile ko bangun beb.. Siap dah sediakan b/fast lagi.. Macehh bebeh =p..

Aight jom layan gambo lak...

:: Ayam yang sedang di bakar ::

 :: Enn membakar dengan penuh kasih sayang =p ::

:: Turn Abi lah meng'grill' ayam ::

:: Para ibu lak seperti biasa sibuk bergambar =p ::
:: Ica pun nak tolong kipas ayam ke?? ::

:: Anak dara aku sibuk nak main basikal ::


:: Bergambar dengan 2 mak yong.. Mudah-mudahan nanti berjangkit kat aku lak =p ::


:: Ayeesha yang baru bangun tido ::


:: Ehmm Cik Ya, ko ingat aku tak nampak tangan ko tengah cubit dagu anak aku?? Hehehe ::


Anyway aktiviti bersama ni memang best, we sould do this more often guys.. 
So next rumah sapa plak?? =p

4 comments:

alyyani said...

naik kenal dah gang2 korang ni. sebab selalu buat aktivit sama2. mmg best la ada kawan2 ngam mcm ni kan? :)

ashra said...

hehe.klakar ayat member ko alyyani..hehe
mmg asyik muka kita je tepek kat blog.keke

sebenarnya bandung soda tu aku dera ham buatkan.keke..sebab die nak gi seremban kan.. =p jangan marah ye ham..ko kan abg long...

best2...next time,ada rezki suatu masa nanti...(korang laks berkampung umah aku ye...)

ina said...

finally dpt gak date bbq! Hehe..

Thanx bebe snggp marinate ayam.. N thanx all coz bawak mknn2 mcm potluck la plakkk..

Next time leh wat lg ekk!

Yaya said...

Ayam ko mmg zasss, 2x aku bertambah beb. Mane taknye aku ngan ayesha dah bersiap dari lps maghrib, tgu aunty osya ngan uncle jai. Naseb ade org nk bwk aku ke ina's crib..ohh tu bandung ham rupaNya...sedap sedap...that potato salad mmg complement the ayam. Wished could stay longer...tp b4 kene 'renung2kan' ngan hj sanusi baik aku beransur dulu..hehe.
Alamak caught red handed aku cubit bwh leher schopiaaa...pengganti bwh leher mummy die zaman utm dulu. Ahaks..