Monday, September 12, 2011

:: 1 Syawal - Part I ::

Arini sudah 14 Syawal and yet aku baru terhegeh2 nak update pasal 1 Syawal.. Hehe sorry2.. Last week been busy with work.. Aight lets move on, tahun nie giliran aku untuk beraya di KL.. So seperti tahun2 sudah, pagi raya lepas breakfast (lemang/rendang/laksa johor/nasi himpit/kuah kacang), kitorang pergi menunaikan  sembahyang raya di masjid depan rumah parents aku. 

Lepas sembahyang, semua bersiap for family portraiture session sebelum bersalaman.. Tahun nie raya semakin meriah dengan pertambahan new family member, Zack a.k.a husband Sha.
:: Family portraiture =p ::


:: My luvly parents =p ::

:: Bersama yang tersayang =p ::
:: The newly wed, Sha & Zack ::

:: Hadek2 ku yang masih bujang lagi =p ::

:: Gaya si anak dara =p ::

So aktiviti bersalaman haruslah di mulakan dengan mak aku salam ayah aku kan. Lepas tu tibe2 je si kenit anak dara aku meluru kat atuk di.. Tak pe la kasi chance die salam dulu =p.. *nak duit raya la tu.. Lepas tu baru aku, di ikuti Farid and adik2 aku... Memang kecoh la time nih..

 :: Wan cium dahi Sofia ::

 :: Tengok tu, siap nak rampas duit raya dari aku ::
*tak boleh Sofia, nie mak cik ko punyer

 :: Aksi adik aku lak, tak menyempat duduk dah hulur tangan.. Hahaha.. ::

 :: Beratur.. beratur... ::

:: Tengok la aksi gedik santai adik2 aku nak duit raya ::


 :: Lastly baru la mummy salam daddy pulak.. ::
*aiseyy gambar dari belakang la plak

:: Aii lapo lagi ke Sofia?? ::

:: Pandang depan la Sofia ::

:: Sofia nak bergambo dengan atuk pulak ::

:: Smile =p ::

Lepas siap bergambar & bersalaman, kitorang bersiap untuk balik kampung pula..

:: Jeng jeng sudah tukar uniform =p ::

Aightt next aku update kemeriahan time beraya kat kampung lak ye...

9 comments:

ashra said...

hehe.cantik gambo famili..pinkish.meriah bersalaman.
suka baju sofea....tempah ke beli ek?nampak sama rap je kan..comel...

suka lah gambo ko last sekali.hehe..baju ada tone,tang tudung berenda tu...i loikeee.....hehe.

NeenaAnuar said...

superb family pictures! lovely pinky! and ur outfit really gorjes! :)

mama tisya said...

cantik..pinky2....adik2 yg blum kawin tu kembar ke?

Iryani Noor said...

Ashra;
hehe tq tq.. baju sofia tu aku beli siap je.. nasib baik jumpe kaler yg lebih kurang ngan warna kitorg..

Pst: tu tudung fareeda beb =p..

**********************************************

Neena:
hehe tq babe.. thn nie mmg bnyk org pakai pink kn =p..

***********************************************

Mama Tisya:
hehe tq.. tak la derang beza setahun tu.. yg kurus kakak, adik die beso sikit =p

aishah zaharin said...

uniform no. 2 tuh sangat canteks!

irmafittaputri said...

wah ..canteknye gambo family..suke pinky yee...betulla uniform no2 mmg letop...kena plak ngn tudung tu

alyyani said...

ish, lawa2 la baju yani. and your family. sofia nye baju pun lawa. mmg pening time nak amik gambar, nak salam2 semua, walau pun dgn family sendiri je kan?

Syigim said...

beautiful family picture, adik beradik comel2 belaka, sbb maknye lawa :)

Iryani Noor said...

K.Aishah;
hehe thaxx =p..

********************************************

Irma:
hehe 1st time the whole famliy pakai pink =p...

actually tudung tu mmg dh lama aku ada, tp kebetulan leh pulak aku jmper baju yg sama kaler ngan tudung tu, terus rembat =p

**********************************************

Alya:
betul tu.. mcm2 kerenah.. bingit sgt tp best =p..

***********************************************

Syigim:
wiiwiiii tq tq =p