Tuesday, August 9, 2011

:: Majlis Iftar Ramadhan ke-6 ::

Alhamdulillah masjlis berbuka puasa di rumah Ham & eliz berjalan lancar. Aku & Farid tetamu yang paling awal sampai.. Semangat beb.. Miahahaha.. Di ikuti Ina, Osya, Yaya and lastly Ashra =p. Sampai2 je terus  para ibu hidangkan makanan yg masing2 sediakan dari rumah... So layan gambar dulu beb *entry nie mengandungi banyak gambar =p...
Main Dish

:: Eliz's Daging Masak Hitam ::

:: Mine - Ayam Masak Merah ::

:: Ina's Udang Goreng Kunyit ::

:: Osya's Patin Masak Gulai Tempoyak ::
*my favorite beb.. nyummehh

:: Ashra's Ketam Masak Lemak ::

:: Yaya's sambal Goreng ::

Tak lengkap menu kitorang tanpa side dish nih... Semua nie disediakan oleh Ashra =p

Side Dish

:: Ikan Masin ::

:: Ulam-ulaman ::

:: Sambal belacan ::

Dessert

:: Ina's Choc pudding ::

:: Ina's Manggo Pudding ::
*sofia's fav

:: Osya's Tauhu Box Sumbat ::
*cantik kan =p

 :: and others dessert ::

Jalan Cerita

At 6.45 pm
:: Upon arriving, kaum bapa tengah sibuk bergossip ::

:: Tah ape la laki aku bercerita tu ::


 :: Ayesha isi tangki dulu =p ::
*pandai ye ko Aqsa, patut ler time makan Ayesha dok diam2 je.. Ghuper nyer dah kenyang susu =p 

:: Ko kenapa Osya?? Serious no ghuper.. Lapo ekk.. Hehehe ::


At 7.00 pm
:: Eliz yang berperang dengan Zafry time nak bentang kain saprah.. miahaha ::
*last2 tak jadi letak pon kain tu

At 7.30 pm

 :: Wei amik lauk tu ingat sikit orang belakang =p..::


:: Sofia mengendeng2 makanana dengan Abi ::


Lepas je selesai makan2, kaum bapa pergi bertarawikh di surau berhampiran.. Alhamdulillah...*nasib baik la laki aku bawak baju melayu.. Hehe... Kaum ibu pulak sibuk bergossip jaga anak kat rumah =p..

At 8.45 pm
:: Budak2 pulak sambung makan ::

:: Anak2 riang bermain dengan patung Barney...::
*Liz, penyek tak patung anak ko tuh?? miahaha
:: Ashra melayan Sofia main dengan bottle princess =p ::

At 10.00 pm
Lepas kaum bapa kembali ke rumah, laki aku menunjukkan skill nyer membuat air bandung soda... Awuhhhh =p... Kelentang kelentung dapur rumah Ham.. Cuma air bandung tu kurang susu ler...

:: Signature dish En Hubby ::

At 11.30pm
:: Zafry pon sudah pengsan.. korang tak reti2 nak gerak ke?? Hehehe ::

Finally, pukul 12.30am baru kitorang gerak balik rumha. Kepada Eliz & Ham, terima kasih sebab sudi  jadi hos untuk majlis berbuka tahun nie.. Nanti open house raya jangan lupe jemput kitorang lagi ekk.. Miahahaha

P/s: Disebabkan terlalu penat, esok nyer kitorang tak bangun sahur.. Hehehe..

13 comments:

irmafittaputri said...

wah ..terliur aku kt opis ni...seronoknye kompol2 ramai ye..sofia makin kurus la yanie..

ashra said...

hehe.aku da update juga.
sori beb,curik gambo 3 keping gak dari ko.aku nye tak banyak...

ashra said...

Lupa lak komen..hehe.

Mudahan berjumpa lagi pada ramadan akan datang...tahun depan rumah sapa pulak ye?..

harus lah tiap2 tahun buat pot luck..kalu makan luar,mmg tak makan dgn anak2 yang lincah ni.hehe.

thanks tuk semua! masing2 masak mmg best!

kak ijan said...

Mak datukk.. lauk pauk... berapa kali telan air liur tak tahu dah ni. sabor je lah... hahahaa.... syok jugak buat camtu ek. sorang masak sikit campur2 banyak juge. terus rasa lambat nye nak buka....uwaaaaa!

Yaya said...

aisey betul la kite sibuk layan anak2 sampai lupa nak amik gambar ramai2! takpe, make sure raya ni mesti amik...

abah khalisha said...

sonoknya kalau dapat buat macam ni

Nurul Aini said...

sedapnya lauk pauk ni..

ana said...

best gak idea berbuka ramai2 ni ye...meriah bangat!

Iryani Noor said...

Irma:
aku yang dok mengedit gambo2 tu pon terliur.. miahahah..

***********************************************

Ashra:
amik ler beb.. xder hal..

yup moga thn dpt kite dpt berkumpul lg mcm nih =p.. BBQ lak ekk.. heheh..

*************************************************

K.Ijan:
hehe alaaa malu la bile sifoo ckp mcm tu.. lauk kitorg biasa je kak.. yg penting kemeriahan dpt berkumput tu =p..

************************************************

Yaya:
tu la pasal.. lain kali sampai2 je amik gambo dulu pastu baru la nk borak ke hape ke dh xder hal..

*********************************************

Agah Khalisha:
hehe boleh je.. panggil la kwn2 abah dtg umah.. buat pot luck...

**********************************************

Nurul Aini:
alhamdulillah... semua sedap =p

**********************************************

Ana:
mmg best & sangat meriah...

Mrs. Eeza Herman said...

creative tul osya buat tauhu sumbat..nampak sedap!!
osya da makin kurus..
seronoknya tengok korang..meriah..

alyyani said...

cari nahas betul tgk entry ni time2 ni, semua pun nak! gulai tempoyak, ketam masak lemak, tgk ikan masin pun dah terliur ni. tp sirap bandung farid tu mmg nmpk terbaik tuh. buih2 dia. mantap! bukan korg je tertunggu yearly event ni, kitorg reader pun sama. tau dah yearly event ni :p sebab nak tgk menu :p lagik!

Ina said...

yummmeehhh! aku still terase kesedapan daging eliz masak! sodap! yang lain pon sgt sodap!

sayang la xamik gambar ramai2. aku ingtkan korang sempat snap lepas aku balik. xsempat gak ek?

raye nih kiter kumpul lg ek.

Iryani Noor said...

Eeza:
mmg kreatif, puas la kiotg pikir canner die buat tahu tu mcm tu.. heheheh...

************************************************

Alya;
aiyoo teasa bersalah lak publish entry mkn2 nih.. hahha...

Pst: tunggu event raya kitorg lak ye.. =p..

********************************************

Ina:
tu la pasal.. bleh lak lupe nk amik gambo ramai2... xpe time raya nnt sorg kena ingat kn amik gambo tau..