Monday, July 25, 2011

:: Tefal Warehouse With My Besties ::

Last Friday me & my besties went to Tefal Warehouse sale @ Ampang Point. I nearly canceled our date as meeting habis pukul 1pm, macam malas la nak ke sana sebab dah lambatkan. Comfirm orang pun ramai kat warehouse tu (patut nyer dah janji ngan derang nak kuar ofis kul 12.. waaaaa). But Osya insist suruh aku datang sana gak. Ok la ok la... Reach there around 1.30pm camtu, terus hunting for periuk idaman.. Hehehe...

Sorry pic warehouse tu lupe nak amik but all I can say is barang2 die way much cheaper dari Sogo/Carefour/Jusco dan yang sewaktu dengan nyer.. Mana tak nyer periuk harga RM250++ leh dapat RM120.. Pan harga RM150, leh dapat RM50.. Pressure cooker dari RM450++ turun RM230. Rata2 harga dalam RM30 to RM150.. Huhuhu banyak saving tu, cuma ada la defect sikit ie bengkok but still in a good condition and kena pandai pilih la.

:: Yaya & Eliz ::

:: With Osya ::

Lepas penat bershopping, terus cari tempat makan as perut masing2 dah start berkeroncong.. Hehehe. Malas nak makan heavy2, so makan roti je la @ Delifrance.


:: With my besties ::
 :: Osya's Chicken Black Papper Croissant ::
 :: My Seafood Croissant ::
:: Yaya's Tuna Croissant::

:: Eliz's Lasagna :: 

Time tengah makan tu, tibe2 ada 2 mak cik datang kat kitorang:
M.Cik : Dik mana adik beli barang Tefal nie ye??
Osya : Kat tingat 1 mak cik
M.Cik : Tengok ye ye korang memborong banyak
Kitorang : =p


:: Ini lah hasil rembatan kitorang.. Banyak ekk =p ::

Maghrib tu aku terima SMS from Osya
" Syoknyer memasak dengan Tefal =p "
Hahaha.. hover tau 
=p



P/s: Jumaat nie nak p mana lak weii?? Jalan TAR?? =p


4 comments:

alyyani said...

tu dia, mmg memborong betul. alahai, nak gak. ada seketul ke tefal kat umah. tu la guna masak semua benda :p

MamaShiLa said...

me....so jeles...!!! Iman baru je pecahkan pyrex....skrg pakai periuk cabuk je....

ashra said...

syioknye...hehe.
kalu aku keje dekat2,sure aku join gak jalan2 jumaat.hehe

Yaya said...

hehe...memang berbaloi2 shopping tefal..mostly below 100..ash, ko sempat jugak membeli kan weekend tu? misi coming friday ni jln tar kot..tgk apa kata mereka...bos dorg ok tak cari boleh cabut balik terus. bos aku time aku ada x cari, time xde la asyik call je..
shila: aku pun pakai periuk cap buaya je...ni ada tefal semoga membangkitkan semangat nak masak aku...satu tefal's wok leh multi purpose msk semua benda..hehe..