Friday, June 3, 2011

:: Zoo Negara ::

Sejak awal minggu lagi Abi dok ajak aku pergi Zoo *lagi pun memang dekat sangat ngan rumah kitorang.. 5 min je kot.. hehehe.. So last Sunday aku, Abi, Osya & Jai pun pergi la bawak Sofia jalan2 kat sana. *Kalu korang ingat dalam previous entry, malam Sabtu tu Osya ngan Jai tido kat umah aku. Alih2 pagi tu derang kate nak ikut pergi Zoo skali.. Heheh xder hal, the more the merrier kan!!


Rate untuk masuk Zoo sekarang for adult RM20 and for kids RM6. Kalu nak masuk insect zoo & butterfly park kena add RM5 for adult and RM3 for kids.


Masuk2 je terus tuju information counter. Ingat nak ambil zoo map, sekali die kata kena beli.. Chet, dulu free je. Dengan separuh hati terpaksa la beli gak. Anyway bawah nie aku ada snap gambar map tu, so korang leh la print gambo tu. Tak payah nak beli.. Ngeheheh...

:: Zoo Map ::

:: Tengok muka gembira kanak2 ribena nih.. Hahaha.. ::
*jgn marah Osya =p

Kebetulan time kitorang sampai tu animal show baru nak start, so terus pergi ke amphitheater.. Very entertaining, and macam biasa ada sea lion, eagle & sekor lagi aku tak tau ape nama die... Tapi bentuk die macam musang & boleh bergayut pakai ekor.. Hehehe...


Show time:
11.00 am
3.00 pm

Next, kitorang pusing tengok2 animal yang lain2...

:: Unta, 1yo tiger, bangau, puma & croc ::


Untuk kurangkan rasa penat, kitorang take turn tolak stroller Sofia.. Miahaha.. Nasib baik la ramai bibik2 die hari tu.. Kalu tak mau pitam aku. Dah ler panas giler..


:: Jai la paling rajin skali melayan Sofia ::
*maceh beb

:: Penat sangat la tu, sampai tertidur ::

Kalau tak larat nak berjalan, korang leh naik tram. Tapi kena purchase tiket dulu yer.
*
tapi kena beratur panjang beb
Adult : RM3
Kids : RM 2

:: Gara2 nak amik gambar nie, aku nyaris kena tinggal dgn tram nih.. Haha ::
*nasib baik kaki panjang aku mampu melompat dgn baik =p

:: My fav pic =p ::

:: Sofia's trying to show of her teeth ::
*dah ada 8 batang =p

Nie la Insect Zoo & butterfly park yang kena bayar extra tu.. Tak der la besar mana pun..

:: The butterflies ::


:: Ok, what r u trying to do Sofia?? ::

:: Macam aku pulak yang ada sesungut tu kan?? Hahah ::

:: Adeh patah jugak la kumbang besor tu... ::

Sebelum balik, jangan lupa bayar parking ye... Tapi aku agak musykil la, kenapa RM 4.25 ekk?? Alang-alang tu letak la RM 4.30 kan.. Senang kira =p..


Next destination, haruslah mengisi perut yang sedang berkeroncong. Memandangkan Osya teringin nak makan nasi kabsa, so kitorang pun pergi la makan @Saba Restaurant. Restaurant yg famous dengan makanan middle east nie ada dua branch, satu di Setiawangsa & satu lagi di Cyberjaya.

Kula Lumpur
1-01 Dataran, Setiawangsa,
Jalan Jelatek,Setiawangsa,
54200 Kula Lumpur

Cyberjaya
4800 Suite 0-2, Ground Floor,
Block A1, Jalan Perdana,
CBD Perdana, Cyberjaya,
63000 Selangor.

:: Nasi kabsa ::

:: Dihidang dengan kuah dhal & sambal hijau ::

:: Nom.. nom.. nom... ::

:: Siap tapau lagi.. Hehehe ::

Time nak bayar, Osya cakap, "Aku belanja korang.. Duit gaji baru aku"..... Awuhhh macehh bebehhh... Aku doakan semoga korang berdua akan lebih dimurahkan rezeki & dikurniakan zuriat yg chomel2 belaka..

Last but not least
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Next time nak ajak Aunty Osya & Uncle Jai jalan2 kat ne plak ekk??
Miahahahha...


11 comments:

hamlyn said...

osya! aku nak gak ko blanje Kabsha Lamb! hikhikhik...

mas fifie said...

last pic sofia mmg sgt....deshummmmm...ohohoh..

tp mmg penat wo0 jln dlm zo0 tu..

osya said...

hik3. no hal la bapak angkat! tp ko kena sediakan pakej tmpt tido utk aku.he3. yani dh jd mangsa dh.

ninieZUERYANNIE said...

osya, gaji baru nnt aku pon nak jugak eh.. hehehehe.. =)

ashra said...

wahhh..sakan korang ye.hehe
kiut je gambo osya n jai atas kumbang tu.keke

sofea,nanti auntie jumpa,auntie tanya eh,binatang apa sofea tau.hehe

mahalnye rate nak masuk zoo..huhu

ashra said...

eh lupa lak:

Osya,gaji baru?..hehe.lapa nyeeeee perut aku ni..

Iryani Noor said...

Ham:
heheheh.. jgn jelesss =p...

************************************************

Mas;
kannn... tak larat betul nak pusing2 dlm tu... dgn bau yg "harum" tu isk rasa cam nk pengsan..

************************************************

Osya:
mintak pakej honeymoon nyer.. yg ada tabur2 roses petals atas katil.. miahahhaha...


*************************************************

Nini:
haha...
*abes la ko osya.. smer tuntut nih...

***********************************************

Ashra:
haisyhh kalu kumbang tu hidup, mau die humban je budak2 tu.. hahhaha =p..

mmg mahal, dah la animal die mcm pasif je.. aku rasa syiok lg zoo melaka...

*ehmmm osya, member lapo tu... ape kate ko buat je mkn2 kt umah ko =p...

NurShahFamily said...

ank dara yani nie mmg pandai posing la hikhikhik....

Iryani Noor said...

K.nur:
ke mana tumpah nya kuah kalu tak ke nasi.. wahahahha.. ayat x ble blah... =p

Fathiyah said...

ish..mhlnya tiket nak masuk zoo skg. zmn kecik2 dulu murah je kan. nnt nuha dah besar mcm sofia blh la saya bwk dia pi zoo. hehe

budak yg bosan said...

comey nya gambar sofia (yg gmbr korang bertiga dpn insect farm tu)..sofia jelir lidah...comey!