Tuesday, June 28, 2011

:: Langkawi Trip ::

Last week, I was instructed to go to Langkawi untuk dengar taklimat on flood forecasting. Bile pergi secara solo ni rasa macam tak best la kan.. Lagi2 pula tak ada member perempuan nak berjalan kat sana... So end up bile nak pergi shopping aku terpaksa tagged along dengan budak2 lelaki.. Tu pasal la aku leh joiun derang tengok KL Gangster *boring weyh kalu duduk kat bilik sorang.. Hahaha..

1st & 2nd day kitorang just berjalan di pekan Kuah.. Beli choc & souvenir.. Anyway on my last day kat sana, baru la dapat berjalan keliling pulau. Tapi memandangkan masa sangat pack, so aku dapat pergi ke 2-3 location sahaja...

#1. Dataran Land @ Eagle Square

:: Dataran Lang ::

:: Nie la bonzer2 aku kat sana =p ::

:: Nak submit gambar nie untuk pencarian Hero Remaja katanya.. ::
*opsss jangan marah Zahar

:: Tak der org nak tolong amik kan, so terpaksa syiok sendiri =p ::

#2. Makam Mahsuri

Opening hours
Open 9.00 am to 5 pm

Entrance: RM5 adult

Address:
Kota Mahsuri,
Kampung Mawat,
Mukim Ulu Melaka,
07000, Langkawi,
Kedah Darul Aman, Malaysia.

:: Makam Mahsuri ::

:: Al-fatihah ::




#3. Langkawi Cable Car

Aku tak berkesempatan untuk naik cable car sebab time sampai sini around 3pm.. Flight aku kul 5pm.. Dari sini nak ke airport takes 20min... *ada gak aku miss flight nanti

Aku: Dik berapa lama nak sampai atas ekk??
Staff : Depends kak.. Kadang2 15 min, tapi kalau windy maybe lama lagi.

*kiranya, dari naik sampai la turun semula ada dekat 45min++ kot.. Lepas aku tolak/timbang/bahagi last2 tak jadi naik.. Lagipun kalu naik time tu agak rugi sebab kena bayar RM30/pax.. If naik after 5pm, baru RM15/pax.. Furthermore staff kat situ cakap, kalu nak naik better time petang sbb scenery die cantik *time sunset memang cantik wooo.. So aku suggest kat bebudak laki tu, ape kata hantar aku dulu kat airport, then pegi semula kat tempat nie.. *derang nyer flight kul 8pm.. So still banayk masa lagi


Anyway, kalu korang jalan2 kat sana antara barang yang HARUS korang bawa balik...

:: Chocolate is A MUST ::

&

:: Minyak gamat ::

:: Bahan2 minyak gamat... ::

:: Akar Siti Fatimah ::
*saja buat stock.. Kot2 ada sapa2 nak bersalain =p


4 comments:

ana said...

akar siti fatimah...ana pun ada simpan stok kat umah, dr anak pertama lagi. :)

lia said...

cable car yg paling best... suka tinggi...

ashra said...

semua aku gi kecuali cable car tu sbb ica kecik lagi masa tu.angin plak tgh kuat.takut tersadai kat atas lelama...hehe

btw,wahh..beli akar fatimah.aku ada satu.tapi tak pernah pakai. =p

Iryani Noor said...

Ana:
hehe tu la.. saja je beli.. lg pun kite leh pakai die ulang2 kn..

*******************************************

K.Lia:
ayooo saya ni jenis gayat.. tp kalu dpt naik mcm best je kn... dt tgk view yg cantik =p..

******************************************

Ashra:
time aku naik ngan farid dulu, kitorg stranded lama gak la kt atas tu sbb angin kuat... seriau je dok atas tu lama2..