Thursday, June 30, 2011

:: Kacang Pool ::

Korang pernah makan kacang pool??? Tiap tiap kali aku turun JB, mesti aku minta Abi bawak makan kat sini *berdekatan dengan balai bomba larkin ... Actually kacang pool ni makanan Arab made of kacang parang cooked with spices & dimakan dengan roti + telur mata kerbau. So sapa2 ada G6PD tak boleh makan ye..

:: Kedai kacang pool haji ::

:: Kacang parang + daging cincang + telur mata kerbau ::

:: Dimakan dengan roti ::

:: Seleranyer orang tu makan ::

:: Sofia pun suka juga =p ::

Anyway, aku baru je googled, rupa nyer kacang pool haji nie ada buka satu branch kat KL.. Hoyeahhh.. Harus ajak Abi terjah tempat ni.. Tapi kalu tak silap harga die mahal sikit dari kedai kat JB.. RM6 satu set.. Kalu kat JG baru RM4 satu set.. Tak pe la, dari nak turun JB jauh2 kan.. Hehehehe....

Kacang Pool Haji
D-G-07 Ritze Perdana,
No 5 Jln PJU 8/2,…
Bandar Damansara
47820 Petaling jaya
Selangor

8 comments:

ashra said...

wuitttt!
aku tatau pun kewujudannya!..kekeke.

haruslah pegi ni kalu balik jb sebelum posa ni.

Syigim said...

gamba membuatkan laaaaagi nampak sedap! nice. thanks for the info psl damansara branch tu. confirm nk gi!

Iryani Noor said...

Ashra:
haha canner org Jb tak tau tempat nihhhh.. kena buang negeri nihh =p...

*****************************************

Syigim:
jom kite pegi ramai2 =p... hopefully kt KL nyer sama sedap cam kt JB =p

yatie said...

i pernah mkn kat KL punya tapi dah tutup.
http://sawanila.com/v10/2010/03/02/kacang-pool-haji/

ana said...

alahai...jauh la plak. first time dgr pasal kcg ni.

unana said...

baru je semalam teringat akan kacang pool nie, tiba2 akak wat entry of this!!! sgt awesome.. =) hehehe..

Em's Family said...

menarik tu, aku ingat ala ala ABC rupenyer kuah rupenyer

Iryani Noor said...

Yatie:
alamak dh tutup kee.. huwaaaa..... kempunan

*******************************************

Ana:
hehe... nnt kalu turun JB jgn lupe singgah tmpt nih...

********************************************

Unana:
hehe bile duduk jauh mmg dok teringat je kt kacang pool nie.. tp dulu time dok JB tak de la terasa nk mkn sgt pon =p..

******************************************

Miera:
ha'ah lebih kurang mcm kuah kacang la.. tp sedap beb...