Thursday, June 9, 2011

:: Black Canyon, Jusco AU Keramat ::

Isnin lepas, Abi ajak aku dinner @ Black Canyon, Jusco AU Keramat... Well aku on je, dah ada orang nak belanja kan.. Hehehe... *tah knape tiba2 ajak aku makan luar =p...

What we ordered

:: Chicken with cashew nut ::

:: Spicy Stir Fried Minced Chicken ::

:: Stir Fried Mix Veggie with Oyster Sauce ::

:: Spicy Chicken Tomyam ::

:: Watermelon Freeze ::

Waktu kitorang makan, AF tengah buat shooting club peminat budak2 Af.. Yang aku dengar derang dok jerit berulang kali ,"Jangan lupa Afundi... bla bla bla".. Lawak arr... Nie memang peminat2 hardcore AF kot, or maybe family member budak2 AF... Aku yang dengar lak naik rimas.. Anyway jangan lupa saksikan Konsert Akademi Fantasia 9 AKHIR yang akan diadakan di Dataran Putrajaya, Putrajaya pada hari AHAD, 12 Jun 2011! *tahun nie tersangatlah jarang tengok AF 9, tau-tau dah final.. Hahaha...

:: Penyokong2.. err Lena kot ::

Sebelum balik, aku ajak abi pusing2 dulu.. Sebenar nyer aku nak tengok rumah kaca budak2 AF tu.. *sorry xde gambo sebab aku malas nak amik.. hehehe.. Then kitorang jalan-jalan dalam dalam Jusco and sempat beli sesuatu yang buat aku tersenyum lebaq sepanjang perjalanan balik rumah..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Presenting my new oven...
Weehuuu...
:: My 35 liter oven ::

So untuk merasmikan oven baru tu, Abi suggest kan aku buat kek cokelat...
Terus call SIL aku untuk dapatkan resepi.. And malam tu jugak aku semangat mem'baking'
=p

:: My 1st attempt choc kek ::


and hasil nyer
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tada
:: Aku tak letak topping sebab Abi suka makan macam tu aje ::

:: Atas die hangus sikit tp still leh makan =p ::

*next nak bake ape plak ekk??

8 comments:

ashra said...

wowww...........
horay! ada oven baru yay!..

samalah kita membaking ye.seronok baking2 ni..

jgn lupa tepek resepi yang best2..

Iryani Noor said...

Ashra;
wauu weee... hahahaha... mmg syiok membaking nie.. nak2 time sopia tido.. hehehe...

FaRiHaH^THaLHa said...

mcm sedap jer kek yani ni.. letak la
resipi :)

irmafittaputri said...

wow...dah leh jual kek...(oven kita sama laaaa yanie...)...ok next project...macaroni gratin...sila hantar ke sini yeee

NurShahFamily said...

lain kali turun jb bo la bawak sikit ye hehehehehe...

Iryani Noor said...

Farihah;
nnt kite wat satu entry pasal kek nih ekk... tp seriously resepi kek nie yg paling sedap antara resepi kek cekelat lain yg kiter pernah try..


*****************************************

Irma;
eheheh sama ekk.. aku nk yg 28liter je, tp laki aku kate alang2 nak beli, beli yg beso terus.. adehhh mcm la aku ni rajin nk membaking sgt.. kekek...

macaroni gratin?? nnt aku try survey resepi die.. bnyk pakai cheese kn tu.. mesti nyummehh

******************************************

K.Nur:
ehehehe.. insya-Allah.. nnt yani wat kn ekk..

kak ijan said...

wowowow.... best best.... lepas ni buat kek red velvet pulak. pass kat i sikit..hehehe

Iryani Noor said...

K.Ijan:
pstttt... yani buat red velvet time b'day husband aritu.. hehehhehhe..... xsempat nk pas kt akak.. dh abes.. hahahhah...