Monday, May 9, 2011

:: Welcome to My Crib ::

Rabu lepas Yaya text-ed me. Nak datang rumah time hujung minggu katanya. So I asked her to come on Saturday afternoon as Farid keje pagi tu.. Rupe nyer die dok kecek2 kat Ham & Eliz, suruh derang datang skali.. And last2 smer geng2 Melawes nak datang.. *except for Osya, sebab family die turun KL.. Ngeheheh.. Kire unplanned gathering la ni..

So aku start sediakan makanan dari hari Jumaat malam Sabtu lagi. Aku buat laksa johor, pudding triffle, mini pizza & nasi impit =p.. Yang lain (rendang, lemang & kuah kacang) smer ready made a.k.a akak beli sajork. Pastu Ashra bawak signature dish die which is bread pudding. Nyummehhh....

The Food:

:: Laksa Johor ::

:: Ulam-ulaman ::

:: My mini pizza =p ::

:: Lemang & rendang ::

:: Kuah kacang & nasi impit ::


Dessert :

:: Puding trifle ku yang tak menjadi =p ::

:: Ashra's bread pudding ::
*sedap weyh.. Ash ujung minggu nie ko wat lg ekk =p

:: Jemput makan ::

Tetamu jemputan :

:: Ashra & Enn ::

:: Ham ::

:: Yaya, Ina, Eliz & Ashra ::

The Happy Faces:

:: Aleesya Aulia ::

:: Hilman Zafry ::

:: Ayesha Damia ::

:: Farisya Alya ::

:: Anak-anak dengan macam2 kerenah ::

:: Cica dengan remote control yang menjadi rebutan ::

:: Sofia yang tengah pening sebab ramai sangat orang ::

:: Camni la gaya Ina kalau ada 3 anak.. Miahaha ::
*Opsss jgn marah Na

:: Perhatikan kaki masing2 ::
1 mengangkang, 1 tutup rapat, 1 bersilang.. Ngahaha

:: Berebut mainan la pulak ::

:: With Abah ::

:: With Mama =p ::

:: BFF for almost 11 years & still counting.. Insya-Allah ::

Last but not least
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Abah tengah tahan nafas time dukung 2 bdk nie..
Hahaha...


12 comments:

ninieZUERYANNIE said...

ahhh seronoknyer tgk budak2 kecik yg ramai tuh.. mesti meriah giler umah! yani, "gulp" aku tgk mknn2 tuh..

irmafittaputri said...

seronoknye gathering...betul kata ninie...terliur aku nengok puding trifle tu

Iryani Noor said...

Nini;
hahha.. meriah gile sampai pening kepala dgr derang menjerit...
alamak ibu mengandung terliur... bahaya nih.. hhehhe...

************************************************

Irma:
hahaha... nampak mcm lawa, skali custard die lembik =p... adoiiii.... potong betul..

ashra said...

hehe..syioknye kan...
minggu ni umah aku..jom.

meriah sungguh umah ko.da mcm nurseri da dibuatnya...

ashra said...

jap,gmbo ko nmpk besar la..sbb ko nye template 3 column ek?ada kena mengena tak?ke ko upload image besar nye type..aku upload yang medium..

gee ryder said...

erm sedapnye makan-makan.

btw, salam kenal :)

elize said...

yani bila masa nyer plak ayah ko dukung si zafry nie??
mmg meriah... best. Ala umah ash tak dpt join....
Nini ko pregnant yerk??

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhhh banyak giler makanan...ahahaha

Hamlym said...

Well Zafry, nampaknya Atok Nor juga merestui perhubungan kau dgn Sofia..Gud luck Son!

Btw son, your atok is papa's future partner..wakakak!

Iryani Noor said...

Ashra:
aku amik image yg beso tu.. tp tak sure la plak kalu pakai 3column gambo akan nampak lg beso...

*************************************************

Gee ryde:
hehehe thanx.. salam kenal juga =p..

***********************************************

Liz:
tu la kurang ko ngan osya la ari ahad ni... aku pon xtau bile masa ayah aku bergambo ngan anak ko... time kite borak2 dlm bilik kot..

***********************************************

Mya El Qayreena :
tu la pasal.. dh mcm raya plak.. kekeke

***********************************************

Ham:
ha'ah partner aper la tu??? hehehe

Em's Family said...

waaa bestnyer dapat makan laksa johor ko.. nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak.. kalau aku confirm ngandung.. CONFIRM aku push ko suruh buat laksa johor untuk aku heheheeh :p

Yaya said...

huhu...unplanned activity mesti menjadi kan slalunya..ko la dalam unplanned tu ada gak laksa jhr, nasi impit, triffle ngan pizza...nak blaja wat triffle la ngan ko...sedap dalam ko kata xjadi tu..
semua gambar ayesha melendat dengan aku...hish anak aku ni..kene bawak gi bergaul la...muka ayesha semua nak nangis or mcm nak kareb..hehe..