Friday, May 27, 2011

:: That Little Gerai in AU5 ::

1st time : Tutup
2nd time :Ramai sangat orang
3rd time: Tutup
4th time : Finally dapat pun makan kat sini
*sebelum datang siap tanya kat owner die dlm Facebook, "Kedai buka tak malam nie??"

Again, thanx to K.Aishah for blogging about this gerai. Tak sangka kat area AU5, Keramat ada kedai nie. Pada hal boleh kata tiap2 hari aku lalu jalan nie, tapi tak pernah perasan.. Hehehe... Maybe tuan kedai perlu buat banner yang lebih besar so orang nampak *just my 2cent.. For those yang suka makan western, kedai nie memang recommended sangat. Food die best and harga die sangat berpatutan.

:: That Little Gerai ::

Jom tengok menu dulu

While waiting for our food to arrived, kitorang makan mash potato dulu. Actually ku order mash potato tu untuk Sofia. Heheheh... Kitorang minta akak tu asingkan gravy dengan potato tu. Kang ade gak anak aku tak tido malam sebab panas badan. Anyway gravy die memang sedap.

:: Mash potato + black paper gravy ::


So, for Abi, he ordered Olio Special served with grill salmon. Harga die, RM 24.50. Puas hati dengan salmon tu. Isi die memang tebal & sedap, Sofia pun makan tak berhenti and memang terasa la black paper kat ikan tu.

:: Olio Special ::

:: Ngehehehe.... tebalkan isi die ::

:: Nak lagi daddy.. nak lagi ::

For me, I ordered Big Ass burger... Mula-mula sampai aku dah telan air liur, "Aisey, leh abes ke nih??".. Sangat big portion and Big Ass nih lagi tinggi dari burger big mac hokeh.. Hehehe.

:: My Bis Ass burger @ RM8.90 ::

:: Gile tebalkan daging burger die ::
*Sila la terliur tengok daging burger yang setebal 1inci tu. Memang marbeles...

:: Muka orang puas hati dapat makan free ::

:: Selera betul Sofia makan fries tu ::

Everything was superb until Sofia buat 'pancake' kat situ.. Aiyohhhhh ko ni Sofia, potong betul la. Terpaksa la kitorang abeskan makanan secepat mungkin sebab member tu dah tak senang duduk. Anyway, korang kena try makan kat sini.. Tak rugi beb..

That Little Gerai
Jalan AU5D/1
Lembah Keramat, KL
012 332 0416

How to get there:
From MRR2, exit Taman Permata, you'll see Giant on your right. Go straight. Pass two bums and make a right at the simpang tiga. You'll see Syed Bistro and lots of gerai on your right. They are at the end of it with a blue awning.

Last but not least
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Aku happy =p
Burrppp.. Alhamdulillah =p
*Tido sambil tersenyum & malam tu Sofia kentut dengan hebat sekali... Nie mesti sebab makan banyak black paper.. Hahaha...

P/s : Next time aku nak try lasagna die lak.. nyumm

8 comments:

NM02 said...

hidangan dia nampak menarik...

InaAchik said...

wowweeee... jom mkn sama situ nanti kak!

yer ker sofia yg kentut...
ntah2 mummy dia kot... :p

ashra said...

aku rasa KL cam banyak tempat makan kan,wpun gerai2 je..syiok tgk ko jalan2 cari makan.

kat sini,mak aihh.aku tatau la,dari zaman bujang,tak byk lokasi menarik kitaorang jumpa..

skang ni kalu nak gi KL,cam terasa jauh bebenor..

ninieZUERYANNIE said...

wow!! serius nampak sgt berbaloi2.... aihh bile nak ke sana ye....

NurShahFamily said...

yum yum yum sedapnyer makan mlm ye yani hikhikhik

jom pakat ramai2 gi sana.. kite booking tpt n order kt facebook.. sampai tinggal makan hehehe

Aidy said...

Thanks lots for the write-up on TLG.

Unfortunately we are not operating our business at AU5 any longer. Currently we r looking for another spot..hopefully around the same area.
Will definitely keep u updated on our progress.

Terima kasih sekali lagi kerana sudi datang to our humble Little Gerai.

Chef

DadaIQ said...

Salam,
For the time being, TLG temporarily closed. We are looking for a new spot since we were asked to move out from there on short notice. Check the latest update at their FB.

Akak yg ambik order :-)

aishah zaharin said...

sangat best kan? akak tak penah makan kat situ, semua tapau saje. call the owner, and pick up later. pasta dia mmg superb, and i just LOOOVVVEEE the big ass burger. mari gemuk ramai². :)