Tuesday, May 31, 2011

:: Program Masak-masak ::

Sabtu
Went to Klang for K.Long Ina's reception with Osya, Dalila & Sofia.. *En Suami attend wedding member die kat Taiping. As usual, the food sangat sedap, theme colour pon sangan schweet.. Purple biru gituu... Tak sempat nak jumpa Yaya as kitorang sampai lambat... Jalan jem sebab hujan lebat... Anyway Selamat Pengantin baru to K.Long & hubby =p... Moga berkekalan hingga anak cucu =p. *gambar pengantin pon aku lupe nak snap..

On the way back, singgah Giant. Petang tu aku & Osya ada program masak2. Kitorang nak buat kek batik.. Hehehe.. Malang nyer memandangkan Sofia tak nak tido and dok mengekor aku keluar masuk dapur, so terpaksa la tunggu Abi balik dulu. For dinner, Osya masak kuey teow goreng. *Sori arr Osya, patut nyer tuan rumah yang sediakan makanan untuk tetamu, nie ko plak yang kena masuk dapur.. Kekekeke. Actually time UTM dulu, Osya nie memang chef rumah sewa kitorang. Sebab nyer, die paling rajin memasak. Memang cekap la kat dapur. *kalu nak harap aku memang terhegeh2 la.

So at 8pm lepas Abi balik baru la kitorang start buat kek batik.. Siap buat dua adunan, satu untuk aku, satu untuk Osya bawak balik. Sofia macam biasa la, busy body, nak jugak jenguk2 kitorang kat dapur tapi Abi tahan die tengok tv sama2.. Ehehehhe... Husband Osya, Jai sampai kat rumah kitorang dalam kul 9pm.. Pas makan, kitorang layan citer Kongsi & Cun pulak... Bile tengok jam dah pukul 1am. Last2 malam tu Osya & Jai bermalam kat rumah aku.. Heheheh....


Ahad
Kitorang ke Zoo Negara. Will update later k =p..

3 comments:

ashra said...

hehe..rajin giler ko dan osya..
syiok tul kalu umah dekat2 ni...

alyyani said...

tu yg tak leh nak masak sebab 2 askar nak join sekali. kena tunggu papa nye kepung. tu pun kadang tak terkepung. alasankah? :p

Iryani Noor said...

Ashra:
hehehehe malas nk keluar sbnar nyer... ko pon leh masak2 ngan Eliz.. umah korg lagiiiii dekat....

**************************************************

Alyya;
ha'ah tu la pasal.. anak2 pon sibuk la nak menolong... erm i loike alasan susah nk memasak tu.. mungkin perlu tambah askar lg nih.. miahahahha =p