Tuesday, May 10, 2011

:: How To Make mini Pizza ::


Well memandangkan ramai dah dok bertanyer kat aku canner nak wat mini pizza, let me share the recipe here. Senang sangat.. tak tipu =p..

So here what u need for your pizza

Bread
Spaghetti sauce
Capsicum (dice)
Frankfurter (slice)
Grated cheddar cheese
Button mushroom
Oregano

:: The ingredient ::

:: Oregano & button mushroom ::

How to make it


:: First, cut the bread into 4 pieces ::
*nama pun mini pizza, harus la potong kecik2

:: Next, sapu spaghetti sauce + oregano atas roti ::
*kalau suka masam, letak la sauce tu banyak2

:: Then taburkan capsicum di atas roti ::

:: Susun hotdog yang telah dihiris nipis ::

:: Letakkan button mushroom ::

:: Taburkan grated cheese ::
*kalu suka banyak cheese, tabur la lebih sikit

:: Bakar dalam oven for 8-10 min ::

:: Sedia untuk dihidangkan ::
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
and
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SIAP



7 comments:

azzamoro said...

nice!!! so senang. boleh tiru la recipe ni. thanks for sharingg. :)

faiez said...

menarik..nk try..nampk best sbb potong kecik2x...comey

InaAchik said...

cayalah kak!
resipi sempoi lenggam cenggini yg kite carik! hehehee

Iryani Noor said...

Azza;
hehehhe.. try jgn tak try =p..

*********************************************

Faiez:
kan.. senang nk masuk mulut sbb die chomel jer =p...

**********************************************

ina;
mmg sempoi giler.. pejam mata pon leh siap.. miahahaa....

ashra said...

hoyay..aku akan masukkan dalam buku 'my little kitchen' aku..hehe.

Iryani Noor said...

Ashra:
sila salin =p.. pastu jgn lupe buat tau

irmafittaputri said...

yihaaa...oleh kerana terliur sgt tgk entry ni..ari ni aku buat 1 pack roti gardenia..i batang roti peranchis tu haaa..puas hati...!!!!guna mozarella chesse..nyumiiieh