Wednesday, April 27, 2011

:: Puding Trifle lagi ::

Lately nie makin rajin pulak aku buat pedding trifle nie... Apesal tah tekak nie asyik nak makan manis je. Hehehe.... Bile badan naik, aku dok bising2 ngan laki aku... =p... Selalu nya pudding nie ada 3 layerkan, tapi kali nie aku tak letak cake pada base trifle ie sebab Abi tak suka. Manis sangat katanya.

Tadaaa....

Pudding nie aku bawak balik umah mak aku (kat sana ramai sikit umat kat umah).. Kalu makan ber2 mau bulan depan baru habis.. Ngeheheh...


Pastu aku buat juga agar2 buah. Actually nie lebihan agar2 untuk pudding trifle nie, tak kn nak buang kan, so aku letak dalam bekas and add some buah2. Sedap dimakan begitu sahaja *nak2 time tengah panas kan.. Fuhhh sedap..


5 comments:

NeenaAnuar said...

wah! memang nampak meriah your trifle! ;)

ashra said...

yup..kalu letak kek,layer dgn kastard,layer lagi dgn agar2..mak aihh..manis.

aku wat gak aritu..mmg sgt la manis smpi ke tekak.

next time,try cara ko lak..

NurShahFamily said...

chef yani dah kuarkan hasil nie hehehe... bg la resepi sekali chef ... bo akak buat lak hehhe

Iryani Noor said...

Neena:
hehehe thanx dear..

************************************************

Ashra:
kann.... mkn mcm tu je pun dh sedap =p.. pasni ko takyah letak kek ..

cica sker custard die tak?? cam sopia die ske agar2 tu je.. heheh..

**************************************************

K.Nur:
hehehe nnt yani kasi ekk... senang sgt nk buat nyer...

irmafittaputri said...

erkkk..my favorite..bak mai 1 dulang....