Friday, April 1, 2011

:: Levain Boulangerie & Patisserie ::

Thanx to K.Aishah for blogging about this place.. Memang best tempat nie. Who would have thought ada kedai roti nie kat celah2 KL. Being here, terasa macam kat obersea gitu. *Awuhhhh.. Love the interior design of the building & the aristocratic feeling.


For those yang nak datang ke sini, sila datang awal ye sebab tempat ni sangat crowded especially from 11am onwards. Kitorang yang reach there at 9.30am pun hampir2 tak ada tempat duduk. Anyway roti kat sini sangat lembut and sedap sangat... The price lebih kurang kedai Breadstory.

What we order:

:: Mashed Potato Bun ::

:: Pizza ::

:: Turkey Ham & Eggs ::

:: Caramel Nut Danish ::

:: Custard Cream Donut ::
*my fav

:: Aipp Sofia, minum fresh orange ye ::

:: Errkkk daddy, jangan habis kan roti tu.. tinggal sikit utk kitorg =p ::

:: The menu ::


Pelbagai roti ..



:: Sandwiches ::

Sebelum balik, kitorang sempat tapau macaroon. Macaroon die memang sedap but for me, the price was wayyyyy too expensive.. RM3.60/pcs.. Sekali nie je la aku beli. =p




:: Nyum ::


Levain Boulangerie & Patisserie Sdn Bhd.
No. 7, Jalan Delima,
Kuala Lumpur, Malaysia, 55100
Tel:+603 2142 6611
Website: http://www.levain.com.my/


10 comments:

Em's Family said...

menariknyer babe!! eh blog ko ni dah jadi blog cari makan.. pandai pulak tu ko pilih restoren, yang kedai roti ni macammmmmmmmmmmmmm menarik giler!! wanna try one day

aishah zaharin said...

adoi yani. bukak blog yani sekarang sume pasal tempat makan. menggoda iman org berdiet hokay!

InaAchik said...

mummy sofia dah wak aunty kaki meroyan nk ke sana ni!!!

irmafittaputri said...

yanie..wahh hang selalu buat aku terngiur ni..dah la sok balik selangor..ade yang wajib singgah..laki aku selalu marah bile aku tunjuk blog ko ..tmpt2 yg best tu cari makan...nnti die kata..haaaaaaaaaaip...asyik nak tiru orang je...ehh apekah?? hehheee wei kan best kalau aku dpt bukak kedai roti cam tu...ayooo hangan xsudah

ashra said...

class tu bakery ni..
cantik!

aku mmg suka dgn roti! (mode berangan nak bukak bakery...)

ana said...

memang mantap makanan dier!!!!

Iryani Noor said...

Miera:
ngehehehhe.. ajak husband ko cpt.. mmg sedap =p..

*********************************************

K.Aishah:
ayoo sudah slim pun mau diet lagi ker kak??? heheheh.... yani dh xlarat nk diet.. la nie asyik mkn.. mkn.. & mkn =p..

***********************************************

Ina:
pegi jgn xpegii.. berbaloiii tau

***********************************************

Irma:
miahahahha mintak ampun la Mr Ajax.. tp serious tmpt nie bestttt.. korang kena pegi..

***********************************************

Ashra:
bukak la bakery weyh.. tp sebelum tu ko beli mesin buat roti mcm liza.. ko try dulu.. dh mantap leh la bukak bakery.. ujung minggu aku tolong.. amacam?? =p..
*semangat nih

************************************************

Ana:
kannn =p

Nurshahfamily said...

you all kan kalau bab makan mmg tak de yg bo lawan....

tak kira nak gi kl gak tapi yani kene bawa semua tpt yg sodap dimakan n best dilawati hahahaha

fauzuskamaruddin said...

very very very tempting la roti roti macaroon tu sume aiyak skrg ni pantang klu tgk org post entry abt food sure hubby jd mangsa nnt heeee.....blog sana ade tutti frutty blog sini ade roti aisehhh ....

fauzuskamaruddin said...

alamaj klu full house kene la take away je nnt hehehe