Thursday, April 7, 2011

:: Dinner For Two =p ::

Last night, rasa macam nak makan western food pulak.. Ape lagi, balik keje terus singgah carefour beli daging yang dah siap marinate.. Then balik rumah terus bakar daging & buat sos.

And wallah...

:: For him ::

:: Mine ::

:: Dimakan bersama sos tomato ::

Bahan-bahan sos:
  1. Bawang besar dipotong dadu
  2. Tomato dipotong dadu
  3. 2 Ulas bawang putih
  4. Sos tomato & sos cili
  5. Gula
  6. Serbuk paprika & thyme
  7. Sedikir garam & black paper
Cara penyediaan sos tomato:
Masukkan semua bahan tu dalam kuali... Kacau sampai sebati.. Siap

and
for dessert
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pudding trifle

:: 1st attempt ::


Time nak buat agar-agar untuk trifle nie, baru aku perasan yang aku xder pewarna merah.. Chett.. terpaksa la pakai kaler hijau...
Abi kasi A- untuk trifle nie sebab die cakap kek kat bawah tu aku beli kat kedai...
Ampehhh =p..


5 comments:

Nurshahfamily said...

nak jugak hehehehe

ashra said...

hehe.aku baru 2-3 hari ter pk nak try buat triffle..ko da try dulu,cet!hehe.tp ari ni posa,cam ala2 tak syiok nak buat,nanti aku tatau tahap manis cane..first attempt la nak kena try kan sblm hidang.mau aku dapat C bila en makan nanti.aku nak gak A-.hehe

InaAchik said...

canteknya kak!
kak, mana nak beli plate cam akak tu?

Iryani Noor said...

K.Nur:
mehh arr turun KL..

************************************************

Ashra:
buat beb jgn xbuat.. aku nyer kaler xcantik la.. ijau... kalu merah mesti superb... achecheche... ko buat dlm bekas kecik2.. mesti chomel...

************************************************

Ina:
tq na.. akak beli kt cold storage wangsa walk.. p cari cepat.... =p

ninieZUERYANNIE said...

wahwahhhh.. aku terliur~~~