Wednesday, March 23, 2011

:: Wordless Wenesday... my Darling Sofia ::



She's turning 1 in two weeks time.... I'll definitely miss the notification email from Baby Center entittle "My Baby this Week" ... Lepas nie I'll received "My Toddler This Week" pulak.. Iskkk dah besar anak mummy..
  • Sekarang nie sangat lasak... tido pon boleh tahan lasak.. habis disepak2 nyer mummy & daddy...
  • Sangat suka menjelirkan lidah espacially bile tengah marah.. Notty tau...
  • Suka menjerit dengan suara yg super nyaring
  • Kalau orang marah dah pandai amik hati kite balik.... *Isk cair aku...
  • Dah pandai tunjuk2 kalu nak sesuatu
  • Dah pandai mengamuk kalu tak dapat apa yang die nak..
  • Marah kalau kite ambil bantal or selimut die... *Amboii.. Kecik2 dah kedekut.. =p
  • Sangat garang.. Suka main cakar2... Tangan cepat aje nak menggapai speck org...
  • Makan apa yang mummy & daddy makan, baik makanan yang pedas or masam.. ie rendang tok, nasi lemak, semua jenis kuih ect ect... pendek kata xpernah tolak makanan la.. semua die sebat walaupon gigi hanya 2 batang...
  • Alhamdulillah xde elergic to telur
  • Petang mesti bawak jalan2 kat luar.. kalu tak nanti die mengamok....
  • Dah boleh berdiri tegak tp xnak melangkah... *peha berat sangat kot =p
  • Dah pandai turun katil sendiri... *isk gugur jantung mummy bile tgk die turun katil
  • Mempunyai self-defence yang sangat bagus.. bile kite pukul die, die pukul kite balik.. *aikk lawan tokey nampak...
:: Iskk mengangkang time tido ::

:: Suka jelir lidah ::

:: Kalu kite marah, mesti buat aksi mcm nie... ::

5 comments:

ninieZUERYANNIE said...

ahahahaha comelnyer.. bestnye anak ko nak makan mcm2.. blh mkn pedas, etc..

Nurshahfamily said...

alahai..... sofia....
muuuuuah.. rindu awk la

alyyani said...

TERTARIK DGN PART SELF DEFENSE SANGAT BAGUS TU SEBAB SAMA DGN ADEL. MAU BEGUSTI KALAU DIORG BE-2 BEJUMPA KOT EH :P

ashra said...

hoyay!..da besar da sofea..wat birthday party tak?nak dtg ni =p

mamamarissa said...

kalo wat muka cam tue masa tgh marah, mmg tak bleh marah la coz comel sgt :)