Tuesday, March 29, 2011

:: Pakeeza Restaurant @ Ipoh ::

Yuhooo... I'm back bebehhh... Letih seyh berkursus 1 weeks straight. Badan nie terasa sengal2 lagi. Sampai rumah hari Ahad, pukul 8pm. Nasib baik la awal2 lagi aku dah apply cuti hari Isnin. Kalau tak, confirm semalam aku ambil emergecy leave.. Ngehehehe... *Dah tue rupe nyer akak nih...

Anyway just nak share kat mana aku makan time berkursus di Ipoh minggu lepas. Seminggu sebelum ke sana, aku dah inform pada Tn Hj K (ex-TP bahagian) yang kitorang akan berkursus di Ipoh from 22/3 to 24/3. Konon nyer nanti nak singgah rumah, skali Tn Hj bermurah hati nak blanja kitorg makan indian cuisine @ Pakeeza Restaurant Ipoh.. Orang kata rezeki jangan ditolak.. Ngehehehhe.. *aku pernah tulis satu entry pasal Tn Hj kat SINI

Memandangkan kitorang semua malu2 kuching tak tau nak order apa, so we let wife Tn Hj yang pilihkan makanan. And hasilnya, wallah.... ada roti nan biasa, nan cheese, nasi briyani, ayam tandoori, udang (xtau masak apa.. masala kot), kuah dalca ...

:: The food ::

:: K.Uyun , Salwa & Muammar ::
*time nie Salwa malu2 lagi

:: Aku ngan Muammar mmg tak tau malu =p ::


:: Senyum dulu =p ::

:: K.Uyun & Salwa yg concentrate mengadap makanan ::

:: Tambah... tambah jgn malu2 ::

:: Kami yang kekenyangan ::

Burppp Alhamdulillah.. Terima kasih Tn Hj K. Makanan kat sini memang sedap.. Mudah-mudahan Allah murahkan rezeki Tn Hj sekeluarga. So for those yang nak try tempat nie, alamat nyer ada dibawah nie ekk..

PAKEEZA RESTAURANT & CATERING
15-17, Jalan Dato Seri Ahmad Said,
30450 Ipoh, Perak, Malaysia.
Telephone : 605-241 4243.
Business hours : 11am – 3pm, 6pm-10pm

*source J2KFM (untuk gambar2 makanan yg lebih superb, sila la lawat blog nie k)

P/s: Right now Tn Hj sedang menunaikan umrah bersama keluarganya. Semoga Allah permudahkan segala urusan tn Hj sekeluarga di sana. Amin

4 comments:

mama tisya said...

pernh mkn kt area PJ tp rsnye skarng dh tkde outlet kt PJ

kak ijan said...

Salam Yani,
mak aiiii syoknyee makan... tak payah malu2 nanti tak kenyang hehehe :D

ashra said...

pasni kita gath naik utara plak eh?..hehe

Iryani Noor said...

Mama Tisya:
owhhh dh xde ekk.. tp sedap kn... =p

*******************************************

K.Ijan:
xder nyer nak malu kak... makan makan... =p.. kalu malu rugiii.... hahaha...

********************************************

Ashra;
Penang jom.... Sana bnyk tmpt makan =p